Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Verenigde Staten helpen Toyota aan meer winst

TOYOTA CITY (AFN/BLOOMBERG) - Toyota heeft voor de derde keer dit gebroken boekjaar zijn winstverwachting verhoogt. Dat heeft de Japanse automaker te danken aan goede prestaties in de Verenigde Staten waar het meer auto's verkocht dan verwacht. Dat compenseerde kleine dalingen in de verwachte verkopen in Japan en Europa ruimschoots.

Voor heel het boekjaar 2018 verwacht Toyota nu 10,3 miljoen auto's te verkopen. In november lag die verwachting nog op het niveau van het vorige boekjaar: 10,25 miljoen voertuigen.

Toyota denkt ook dat het dit jaar meer dan ooit aan onderzoek en ontwikkeling uit gaat geven met een totaal geraamde besteding van circa 1,1 biljoen yen. De Japanners gaan meer onderzoek doen naar elektrische voertuigen, maar geven ook geld uit aan kunstmatige intelligentie. Op die gebieden wil topman Akio Toyoda dat zijn bedrijf een leidende positie in gaat nemen.

Nettowinst

Na het derde kwartaal gaat de Japanse automaker uit van een nettowinst voor het hele jaar van 2,4 biljoen yen, ongeveer 17,8 miljard euro. Ook de verwachte autoverkopen schroefde het bedrijf omhoog.

De omzet in de eerste negen maanden steeg met 8 procent naar 21,8 biljoen yen. In diezelfde periode van april tot en met december ging de nettowinst met meer dan 40 procent omhoog tot 2 biljoen yen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links