Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Ook omkoping Ballast projecten Suriname'

AMSTERDAM (AFN) - De schikking die bouwbedrijf Ballast Nedam eind 2012 trof voor het betalen van steekpenningen, heeft ook betrekking op bouwprojecten in Suriname. Dat zeggen ingewijden donderdag in NRC Handelsblad.

Ballast betaalde volgens de krant vanaf 1997 in termijnen 34 miljoen gulden om twee bruggen te mogen bouwen. Het geld zou onder meer zijn overgemaakt aan toenmalig president Jules Wijdenbosch en zijn toenmalig adviseur van staat Desi Bouterse. Bouterse is de huidige Surinaamse president.

Tot nu toe was alleen bekend dat Ballast Nedam met het Openbaar Ministerie (OM) schikte in verband met ,,betalingen aan buitenlandse agenten'' in Saoedi-Arabië. Het bedrijf betaalde 17,5 miljoen euro en wist daarmee een rechtszaak te vermijden. Ballast Nedam gaf desgevraagd aan dat de zaak met de schikking ,,voor het bedrijf is gesloten''. Een woordvoerster wilde donderdag desgevraagd geen verdere toelichting geven.

Ballast Nedam meldde in december vorig jaar een nieuwe deal te hebben met de Surinaamse overheid voor de bouw van een brug over de Surinamerivier. De nieuwe overeenkomst, met een waarde van circa 19 miljoen euro, vervangt de in augustus 2011 opgezegde eerdere overeenkomst van Ballast Nedam met Suriname. Na ophef over de kosten van die opdracht en de exclusieve positie van Ballast Nedam bij de voorbereidingen ervan werd die deal na een maand alweer opgezegd en werd een internationale biedingsprocedure aangekondigd.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 6 februari 2014 14:20
    quote:

    mr.Franz schreef op 6 februari 2014 14:18:

    wat een bedrijfscultuur moet daar hebben geheerst. Imtech is er nog niets bij. Fijn dat je als aandeelhouder uiteindelijk moet bloeden om de zakken van een corrupte bestuurder te vullen.
    In veel landen werkt het nu eenmaal zo.
    Of je koopt om en hebt een opdracht of je gaat naar huis zonder opdracht.

2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links