Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Kostbare tegenvaller voor Fugro in arbitragezaak

Gepubliceerd op 6 januari 2020 18:26 | Views: 7.358

Fugro 01 dec

4,83 +0,14 (+2,90%)

LEIDSCHENDAM (AFN) - De Nederlandse bodemonderzoeker Fugro heeft een fikse tegenvaller voor de kiezen gekregen in een arbitragezaak rond het vroegtijdig terugsturen van een geavanceerd schip naar eigenaar Tasik Toba Subsea. Volgens een arbitragetribunaal in Singapore heeft die laatste partij daardoor nog recht op een betaling van 26,8 miljoen dollar.

Fugro gaf in maart vorig jaar een zogeheten DP3-vaartuig voor ondersteuning aan duikers terug aan Tasik. Deze Southern Star was evenwel voor een langere tijd gehuurd. Tasik verzette zich daarom. Nu is door het tribunaal bepaald dat Fugro het vaartuig niet zomaar had mogen terugsturen naar Tasik.

De onderneming uit Leidschendam betreurt de uitspraak. Volgens een woordvoerster had het aan beurs in Amsterdam genoteerde bedrijf het schip teruggestuurd omdat er technische problemen waren met het positioneringssysteem. Daardoor kon Fugro de veiligheid van zijn duikers niet meer garanderen. Voor hen is het heel belangrijk dat een schip goed stilligt in het water als ze duikwerkzaamheden verrichten. Er heeft overigens nooit een ongeluk plaatsgevonden.

Of het mogelijk is om de uitspraak aan te vechten, moet nog worden bekeken. "Het is onduidelijk of daar aanknopingspunten voor zijn", stelt de zegsvrouw. Fugro moet de 26,8 miljoen dollar snel aan Tasik overmaken. In de winst- en verliesrekening over 2019 zal dit bedrag nog als buitengewone last meegenomen worden. Fugro heeft ook nog een aantal tegenvorderingen lopen tegen Tasik. Daarover heeft het tribunaal nog geen uitspraak gedaan. Waarschijnlijk worden ze later dit jaar behandeld.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Fugro 70% zegt kopen 33 stemmen

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
4 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare