Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Resultaten TKH als verwacht'

AMSTERDAM (AFN) - TKH Group voldeed in het derde kwartaal zo goed als aan de verwachtingen. Dat stelde Rabobank donderdag in een rapport over het technologiebedrijf.

Het bedrijf zag de omzet in het afgelopen kwartaal iets dalen. Het handhaafde evenwel zijn eerder afgegeven winstverwachting van 93 tot 98 miljoen euro voor het hele jaar.

Rabobank benadrukte dat TKH al eerder had gewezen op moeizame marktomstandigheden in China. De autonome omzetgroei bij Building Solutions van 4 procent noemde Rabo bemoedigend. Het ging bij het onderdeel zelf uit van een plus van 5 tot 6 procent, maar voelde zich gesteund door het aantrekken van de Europese bouwmarkt, waar TKH melding van maakte.

Zowel de winstmarge (ebitda) van 11,3 procent als de uiteindelijke nettowinst van 25 miljoen euro was beter dan waar Rabo rekening mee hield. Ook wist het bedrijf de schuld verder terug te dringen, tot 249 miljoen euro. Rabo ging aan het einde van het derde kwartaal uit van een schuld tussen de 260 en 270 miljoen.

Omzetdaling

Analist Joost van Beek van zakenbank Theodoor Gilissen was niet verrast door de omzetdaling bij Industrial Solutions. ,,De afzet van bandenbouwmachines aan Chinese bandenproducenten stonden door importheffingen naar de VS onder druk", aldus de analist. De orderintake laat volgens hem inmiddels een stijging zien waardoor de divisie in 2016 weer groei in omzet en resultaat zal laten zien.

Ook Van Beek benadrukte daarbij dat na enkele zwakke kwartalen, de vraag vanuit de bouwmarkten in Europa nu ook begint door te sijpelen naar producten en systemen van TKH. Hij verwacht dat de onderneming bij de publicatie van de jaarcijfers de doelstelling van de winstmarge gaat verhogen. Die staat nu op 10 tot 11 procent.

Koopadvies

Rabo handhaafde zijn koopadvies voor TKH met een koersdoel van 38 euro. Theodoor Gilissen handhaafde het advies aanbevolen, waarbij de zakenbank een koersdoel van 39 euro hanteert.

Het aandeel TKH noteerde donderdag omstreeks 11.30 uur 1 procent hoger op 35,45 euro.

Lees over dit aandeel ook

  1. 06 mei Zal nieuwe fabriek in Eemshaven betere resultaten opleveren voor TKH?
  2. 06 mei Beursblik: inderdaad zwakke jaarstart voor TKH

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
TKH

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

TKH Group

39,500 10 mei
-0,300 -0,75%
Premium

Zal nieuwe fabriek in Eemshaven betere resultaten opleveren voor TKH?

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links