Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Berlijn wil verbetering beurswaakhond BaFin na Wirecard-fraude

Gepubliceerd op 5 juli 2020 13:27 | Views: 2.190 | Onderwerpen: fraude

BERLIJN (AFN) - De Duitse minister van Financiën Olaf Scholz gaat veranderingen doorvoeren bij beurstoezichthouder BaFin na het omvangrijke boekhoudschandaal bij de Duitse betalingsdienstverlener Wirecard. BaFin is in ernstige verlegenheid gebracht omdat er volgens critici onvoldoende toezicht was geweest bij Wirecard, waardoor de miljardenfraude kon plaatsvinden.

Scholz zei in een interview met de krant Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung dat het nodig is om de controleprocedures bij BaFin te onderzoeken en te verbeteren. Er moet volgens hem volledige helderheid komen over wat er fout gegaan is bij de rol van de beurswaakhond bij Wirecard, dat faillissement heeft aangevraagd.

Volgens Scholz moet BaFin effectiever en sneller te werk kunnen gaan bij het onderzoeken van mogelijke boekhoudfraude en moeten er ruimere bevoegdheden komen. Daarnaast moet BaFin worden versterkt met meer geld en extra personeel, aldus de minister.

Gerelateerd

fraude

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
5 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 drooglegging 5 juli 2020 13:51
  Bafin is onderdeel van het probleem, Scholz gaat teruggeroepen worden door frau Merkel.

  Dit is waarschijnlijk het top laagje van een landelijke bankenfraude van ongekende omvang, de kans op infectie DB wordt steeds groter, frau Merkel is de beschermvrouwe van het huidige Duitse systeem, de deksel van de rioolput kan dus gewoon weer terug gelegd worden.
 2. Arbitrageur 5 juli 2020 14:00
  Dit is toch de taak van de desbetreffende accountant. Beurstoezichthouders zou zich eigenlijk meer bezig moeten houden met regels m.b.t. beurs gerelateerde activiteiten. Ik vind het belangrijkerer dat ze hun aandacht richten op grote partijen, die koersen manipuleren, pump en dump schemes uitvoeren, shortselling toepassing om goedkopere bedrijven op te kopen etc. Wat nu bij Wirecard gebeurd is jammer, maar het peanuts vergeleken met wat het er daadwerkelijk achter de schermen speelt.
 3. forum rang 6 drooglegging 5 juli 2020 14:13
  Het achterhouden van twee bankafschriften, het in elkaar plakken van eigen fabricaat bankafschriften, de fout is te simpel om hem niet te maken., hier zit meer achter, veel meer!

  De FED, SEC, ECB moeten Duitsland meer onderzoeken, vooral die tweede kan daar heel veel goed mee doen bij de huidige Amerikaanse president.
 4. forum rang 6 R0ME0 5 juli 2020 14:34
  quote:

  Arbitrageur schreef op 5 juli 2020 14:00:


  Dit is toch de taak van de desbetreffende accountant. Beurstoezichthouders zou zich eigenlijk meer bezig moeten houden met regels m.b.t. beurs gerelateerde activiteiten. Ik vind het belangrijkerer dat ze hun aandacht richten op grote partijen, die koersen manipuleren, pump en dump schemes uitvoeren, shortselling toepassing om goedkopere bedrijven op te kopen etc. Wat nu bij Wirecard gebeurd is jammer, maar het peanuts vergeleken met wat het er daadwerkelijk achter de schermen speelt.


  Af en toe moet je een beerputje wat open is gegaan gebruiken om het gepeupel te laten zien dat er ingegrepen wordt terwijl het grotere geheel dan gewoon door kan gaan.

  Dat krijg je toch niet aangepast aangezien diegene die het aan kunnen passen gebaat zijn bij het bestaan ervan.

  Je zou zeggen dat de scheeftrekking al ontzettend krom is geworden maar blijkbaar nog niet krom genoeg voor de massa om op ouderwetse manieren in opstand te komen want dat is de enige manier.

  Aangezien het hele systeem in handen is van de happy few, de laag er onder die ook net mee profiteert wordt steeds dunner en zegt niks want tja, je profiteert mee, de massa laag er onder die steeds meer uitgeknepen wordt heeft het ook nu weer nauwelijks in de gaten want de 25.000 miljard die er in korte tijd bij is gepompt en die op hun bord komt ligt daar niet werkelijk maar ergens digitaal bij de centrale bank.

  De laag die het handje al ophield wordt steeds groter en vind dit blijkbaar prima want van opstand is geen sprake.

  Alles wordt verpakt alsof er geld de economie wordt ingestopt maar behalve dat de mensen net genoeg krijgen zodat deze hun mond houden gaat de rest het financiële systeem in welke in handen is van de happy few en dus verdwijnt het geld in hoog tempo in hun zakken.

  Het is altijd al zo geweest en blijkbaar is het dus nog niet scheef genoeg dus zal het nog wel een tijdje door gaan en iedere keer weer nog extremer.

  De volgende crisis nav deze wordt er in no time waarschijnlijk 100.000 miljard geprint en daarna 1.000.000 miljard.

  Dat alles gebeurt zonder economische inflatie (volgens de berekeningen) maar met overduidelijke bubbels in alle asset classes behalve goud zegt toch genoeg.

  Volgens de usdebtclock de us schuld (dus niet de fed balans erbij) bijna 26.500 miljard
  Echter loopt de gdp clock daar ook nog steeds op.....
  Misschien dat ze de gdp berekening weer aangepast hebben zodat deze hoger uitvalt om het verhoudingsgetal debt/gdp maar weer kunstmatig te drukken net als dat de berekening van de inflatie wordt aangepast om nog meer te kunnen printen.

  De feiten liegen niet maar blijkbaar maakt het de massa niets uit of is men te blind.

  Tja, men zit tegenwoordig ook alleen nog maar op face book, instagram, tiktok en nog meer van die zooi.

  Vraag dan meteen om een chip met een neural implant zodat je 24/7 gelinkt bent en helemaal los bent van de realiteit.
  Als je dan evengoed nog maar tegen minimumloon je ding braaf blijft doen is dit wel waar big tech op aanstuurt en covid heeft dit alleen maar versneld.

  Het nieuwe normaal..... laat je niet gek maken.
5 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare