Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Fed-notulen bevestigen geleidelijk rentepad

Fed-notulen bevestigen geleidelijk rentepad

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - Beleidsmakers van de Federal Reserve laten zich niet uit het veld slaan door de toegenomen handelsspanningen. De notulen van hun meest recente beleidsvergadering in juni tonen aan dat ze nog steeds een pad voor ogen hebben waarin de rente geleidelijk verder opgeschroefd wordt. De Amerikaanse economie is volgens hun namelijk ,,erg sterk''.

De koepel van Amerikaanse centrale banken verhoogde de rente vorige maand zoals verwacht met een kwart procentpunt. Het belangrijkste tarief kwam door die tweede verhoging dit jaar op een bandbreedte van 1,75 tot 2 procent. Sinds december 2015 heeft de Fed de rente nu al zeven maal opgekrikt.

Tegelijk werd de verwachting voor het aantal rentestappen in heel dit jaar opgeschroefd van drie naar vier. In 2019 zullen er dan waarschijnlijk nog drie rentestappen moeten volgen om de Amerikaanse economie en inflatie weer op de gewenste niveaus te krijgen.

Uit de notulen blijkt overigens wel dat de meerderheid van de Fed-bestuurders een toename van de onzekerheden en risico's constateerde. Het gaat dan vooral om de handelsspanningen. Die zouden mogelijk nog negatieve effecten kunnen hebben voor bijvoorbeeld de investeringen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links