Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

SBM Offshore onderuit op positieve beurs

SBM Offshore onderuit op positieve beurs

AMSTERDAM (AFN) - SBM Offshore kreeg donderdag klappen op het Damrak na een update over een corruptiezaak. De Europese beurzen gingen daarentegen vooruit mede dankzij sterke Duitse fabrieksorders. Beleggers keken verder uit naar de Amerikaanse importtarieven op Chinese goederen, die vrijdag ingaan, en de reactie daarop van Peking.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,7 procent in de plus op 552,78 punten. De MidKap klom 0,2 procent tot 760,80 punten. De beurs in Londen won 0,4 procent, Parijs steeg 0,8 procent en Frankfurt ging 1,1 procent omhoog.

Bij de middelgrote bedrijven raakte SBM Offshore bijna 7 procent kwijt. De oliedienstverlener verklaarde niet blij te zijn met de tussentijdse uitspraak van de rechter in Brazilië in de slepende Petrobras-corruptiezaak in het land. Het staatsoliebedrijf mag van de rechter een percentage van maandelijkse contractbetalingen inhouden. De rechter oordeelde nog niet over de hoogte van de bedragen.

Afsluitdijk

Grootste stijger in de MidKap was Arcadis met een plus van meer dan 2 procent. Het advies- en ingenieursbureau gaat voor het consortium dat de renovatie van de Afsluitdijk uitvoert de komende jaren meewerken in het ontwerp- en omgevingsmanagementeam.

Verzekeraar Aegon was koploper bij de hoofdfondsen met een winst van 2,3 procent na een adviesverhoging door HSBC. Bierbrouwer Heineken sloot de rij met een verlies van 0,6 procent.

Chipindustrie

Op de lokale markt klom RoodMicrotec 6,1 procent. De toeleverancier aan de chipindustrie voerde de omzet in het eerste halfjaar fors op. Daarnaast blijft de orderportefeuille volgens Rood ,,onverminderd sterk''.

In Frankfurt stegen de autobouwers BMW en Daimler 5 en 4 procent. De Amerikaanse president Donald Trump zou bereid zijn af te zien van zijn plannen om importtarieven te heffen op Europese auto's als de EU de tarieven op Amerikaanse voertuigen schrapt.

Waarschuwing

In Parijs dikte Sodexo bijna 7 procent aan na goed ontvangen omzetcijfers van de Franse cateraar en schoonmaakonderneming. In Londen zakte AB Foods 4,7 procent. De eigenaar van kledingketen Primark waarschuwde voor minder winst bij de suikerdivisie AB Sugar, maar handhaafde de verwachtingen voor het gehele jaar.

De euro was 1,1688 dollar waard, tegen 1,1641 dollar op woensdag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,2 procent meer op 74,32 dollar. De prijs van Brentolie zakte 0,3 procent tot 78,05 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
HAL Trust
SBM Offshore

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. Teleurstelling 5 juli 2018 13:29
    Weet je wat het is...... SBM krijgt klappen na meldingen corruptieschandaal.
    Ja dan gaan de beleggertjes verkopen. Vergeten is dat er gisteren een mooie order binnen was gekomen en het aandeel 6% hoger zette. Helaas wordt niet geschreven dat er al € 300 mio is gereserveerd en niet onbelangrijk: de banken houden hun advies op Buy met als koersdoel € 19 á 20.
    Als dat er nou bij zou staan....... Een beetje waar BB altijd op doelt !!!!!!!
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. HAL Trust 17:38
    123,200
    -0,81% -1,000
  2. SBM Offshore 17:35
    13,800
    -1,36% -0,190

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links