Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

AMG zet beursplannen voor techdivisie in de ijskast

Gepubliceerd op 5 mei 2020 19:45 | Views: 13.950

AMG 17:35

27,11 -0,79 (-2,83%)

AMSTERDAM (AFN) - Advanced Metallurgical Group (AMG) heeft zijn beursplannen voor het onderdeel AMG Technologies in de ijskast gezet in verband met de coronacrisis. De huidige economische omstandigheden drukken zwaar op de resultaten van de beursgenoteerde onderneming. Eerder zag de metalenspecialist zich daarom ook al genoodzaakt om zijn financiële verwachtingen voor dit jaar overboord te gooien.

AMG meldde vorig jaar nog een een aparte beursgang van zijn techdivisie te onderzoeken. Maar de situatie in de markt is in de afgelopen maanden drastisch gewijzigd. De omzet zakte in het eerste kwartaal met 20 procent vergeleken met een jaar terug, tot ruim 278 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (ebitda) halveerde ruimschoots op dik 22 miljoen euro en onder de streep was sprake van een verlies van bijna 14 miljoen euro. In het eerste kwartaal van vorig jaar werd nog een kleine 15 miljoen euro winst geboekt.

Door de economische neergang is er veel minder vraag naar metalen. AMG is onder meer pessimistisch over de ontwikkelingen in de luchtvaartindustrie, waaraan wordt geleverd. Sommige productiefaciliteiten van AMG werken nu ook onder hun normale capaciteit. Vandaar dat het bedrijf ervoor kiest om te bezuinigen en alleen de belangrijkste strategische programma's voort te zetten. Dit laatst betreft bijvoorbeeld de bouw van een nieuwe fabriek in Zanesville, Ohio. Die is bedoeld om de recyclingcapaciteit voor raffinaderijresiduen te verdubbelen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AMG 69% zegt kopen 52 stemmen

Gerelateerd

Reacties

14 Posts
| Omlaag ↓
  1. HogerOfLager 5 mei 2020 20:00
    Ze draaien nu al verlies en het wordt nog erger.
    Geen beursgang is een financiële tegenvaller. Dat was niet ingecalculeerd bij de plannen om flink te investeren. Dat zullen we dan ook wel gaan terug zien in de Q2 cijfers. Lees trouwens niets over uitbreiding in Brazilië. Zal wel in de ijskast staan.
    De schuld is nu een kleine US$ 200 miljoen.
    Opvallend dat het dividend blijft staan.
14 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare