Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Laadpalenmaker Alfen groeit hard door in crisistijd

Gepubliceerd op 4 november 2020 08:14 | Views: 5.847

Alfen N.V. 27 jan

81,80 0,00 (0,00%)

ALMERE (AFN) - Alfen, maker van onder meer laadpalen en slimme netwerken, is in het derde kwartaal opnieuw hard gegroeid. Doordat duurzaamheidsplannen meer van elektriciteitsnetten vergen dan voorheen, haalde het Almeerse bedrijf nieuwe grote contracten binnen. Ondanks de coronacrisis houdt het beursgenoteerde bedrijf vast aan zijn verwachtingen voor heel 2020.

De omzet van Alfen steeg in het derde kwartaal met 46 procent tot net geen 50 miljoen euro. Omdat het bedrijf ook op grotere schaal dan voorheen werkte, steeg ook de winstgevendheid. De brutowinstmarge bedroeg ruim 37 procent in het voorbije kwartaal, terwijl dat een jaar eerder nog 35,1 procent was. Het aangepaste bedrijfsresultaat (ebitda) steeg tot 7,5 miljoen euro, tegenover 3,2 miljoen euro een jaar eerder.

Volgens Alfen, dat laadpalen, netwerksystemen en energie-opslagsystemen levert, groeide alle drie de divisies van het bedrijf. Wel was er tegenwind door de coronacrisis, omdat die tot uitstel leidde bij enkele beslissingen over investeringen in nieuwe elektriciteitsnetten. Ook drukte de pandemie het aantal nieuwe orders bij het onderdeel voor energie-opslag nu bedrijven de hand op de knip moeten houden.

Voor heel 2020 rekent Alfen nog altijd om een omzet tussen de 180 miljoen en 200 miljoen euro. Vorig jaar had het bedrijf 143 miljoen euro aan opbrengsten.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Alfen N.V. 65% zegt kopen 23 stemmen

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. Ridley 4 november 2020 09:02
    Mooi cijfers maar.....

    Wel was er tegenwind door de coronacrisis, omdat die tot uitstel leidde bij enkele beslissingen over investeringen in nieuwe elektriciteitsnetten. Ook drukte de pandemie het aantal nieuwe orders bij het onderdeel voor energie-opslag nu bedrijven de hand op de knip moeten houden.

    Zou de groei af gaan vlakken....?
4 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare