Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Chipmaker NXP voelt problemen auto-industrie

Gepubliceerd op 4 februari 2020 08:46 | Views: 2.459 | Onderwerpen: autoindustrie

NXP Semiconductors NV 03 apr

75,75 -2,03 (-2,61%)

EINDHOVEN (AFN) - De Eindhovense chipmaker NXP Semiconductors heeft het slotkwartaal van vorig jaar afgesloten met een fors lagere winst in vergelijking met een jaar eerder. Ook de omzet viel lager uit. Het bedrijf, dat een grote blootstelling heeft aan de auto-industrie, wordt overduidelijk geraakt door de wereldwijde vertraging in die sector. NXP is één van de grootste chipleveranciers aan die sector wereldwijd.

Ook de handelsstrijd tussen de Verenigde Staten en China deden resultaten geen goed. NXP sloot de meetperiode af met een nettowinst van 114 miljoen dollar. Dat was een jaar eerder nog 276 miljoen dollar. Het bedrijf kampte onder meer met hogere kosten. De omzet daalde op jaarbasis met 4 procent tot 2,3 miljard dollar.

Topman Richard Clemmer benadrukte dat de situatie op de eindmarkten van NXP "gematigd" begint te verbeteren. Verder wijst hij erop dat het bedrijf vorig jaar, ondanks de uitdagende marktomstandigheden, de winstgevendheid heeft verbeterd.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NXP Semiconductors NV 80% zegt kopen 5 stemmen

Gerelateerd

autoindustrie

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

NXP Semiconductors NV

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare