Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Air France op de rand van de afgrond'

Gepubliceerd op 3 juli 2020 09:07 | Views: 34.298

Air France-KLM 11 aug

4,16 0,00 (0,00%)

PARIJS (AFN) - Luchtvaartmaatschappij Air France staat aan de rand van de afgrond. Dat heeft de Franse onderminister van Economisch Zaken Agnès Pannier-Runacher gezegd op de Franse radiozender Sud-Radio. Volgens haar moet het bedrijf van de ondergang worden gered en ligt er tegelijkertijd een opgave om de uitstoot te verminderen.

Air France gaat op korte termijn een grote reorganisatie aankondigen. Later op vrijdag zal de precieze invulling van de ingrepen aan vakbonden worden gepresenteerd.

Alles bij elkaar zou de Franse tak van Air France-KLM 7500 banen willen schrappen. De maatschappij zou volgens Pannier-Runacher het personeelsbestand moeten inkrimpen, zonder dat daarbij gedwongen ontslagen vallen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Air France-KLM 82% zegt verkopen 51 stemmen

Gerelateerd

Air France-KLM

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
46 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 6 Knight V 3 juli 2020 10:20

  3 maanden geen vliegverkeer en je staat aan de rand vd afgrond, dan is het echt belabberd gesteld met de winstgevendheid in deze tak van sector.

  Sectoren die het niet redden bij een tikkeltje tegenwind.

  1) banken
  2) vliegtuigmij / reisbranch
  3) zzp/consultant(zakelijke dienstverlening)
  4) evenementen
  5) horeca en detailhandel
  6) media

  Ook hier moet de overheid eisen gaan stellen.
  Ipv bedrijfswinsten op te eten voor luxe vakanties, reisjes, dure auto, hoge salarissen, compensatiesregelingen, inkoop aandelen.....
  Maar een buffer aanhouden zodat je niet failliet gaat of je zit in een sector waar geen verdienmodel is, dan moet je de stekker eruit knallen. 2. forum rang 4 Sjonnie2 3 juli 2020 11:08
  Air France is goed op weg om een 2e Alitalia te worden. Alitalia is geworden tot een zombiebedrijf dat nog in leven wordt gehouden door de Italiaanse overheid ( lees de belastingbetaler )
  Bij Alitalia heerst dezelfde arbeidsethiek als bij Air France namelijk de grote onwil om te reorganiseren en door middel van talloze stakingen de directie het mes op de keel te zetten waardoor Alitalia aan de rand van de afgrond is beland.
  Ik zie het somber in voor Air France, voor KLM zie ik nog wel mogelijkheden maar dan zonder de molensteen van Air France. Beter zou zijn om KLM te nationaliseren of een partner te zoeken die KLM weer vleugels geeft.

 3. anjj 3 juli 2020 11:28
  De Nederlandse vliegers die eruit vliegen krijgen twee jaar salaris mee, De Franse vliegers verdienen meer dan de Nederlandse vliegers , wat krijgen die dan. Het pensioenfonds KLM zit boordevol en wordt niet beperkt. met 58 met pensioen. Natuurlijk loopt de spaarpot leeg. Nooit belasting betaald over de brandstof en overwinst in pensioenpotten. Gelukkig wel werk voor veel mensen.
46 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare