Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AEX naar hoogste slotstand dit jaar

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn woensdag met winsten de handel uitgegaan. Daarbij sloot de AEX-index in Amsterdam op de hoogste slotstand dit jaar. Beleggers deden het rustig aan na de recente opmars en keken uit naar het belangrijke Amerikaanse banenrapport later deze week. Op het Damrak ging Fagron onderuit na de verkoop van aandelen door twee grootaandeelhouders.

De AEX-index won uiteindelijk 0,5 procent tot 572,93 punten. De MidKap klom 0,4 procent tot 805,72 punten. Parijs, Londen en Frankfurt stegen 0,8 procent. In New York zijn de aandelenbeurzen een halve dag open. Donderdag is Wall Street gesloten vanwege de viering van Onafhankelijkheidsdag.

In de MidKap was Fagron de grote verliezer, met een min van 9,3 procent. Aandeelhouders Waterland Private Equity en Baltisse hebben de private plaatsing van zo'n 7,2 miljoen aandelen van de toeleverancier aan apotheken afgerond.

Adyen

Betaalbedrijf Adyen was koploper in de AEX met een plus van 2,4 procent. Vastgoedconcern Unibail-Rodamco-Westfield (min 2,7 procent) noteerde ex dividend. Een aandeel Heineken (plus 1,3 procent) was voor het eerst meer dan 100 euro waard. De koers van de brouwer werd vooruitgeholpen door een positief analistenrapport.

Levensmiddelenconcern Unilever won 1,4 procent. Volgens Australische media houdt het bedrijf zijn bezittingen in Australië en Nieuw-Zeeland tegen het licht en worden mogelijk bepaalde onderdelen verkocht.

Bayer

In Londen verloor het Britse supermarktconcern Sainsbury 0,5 procent na cijfers. De Britse retailer JD Sports liet weten op koers te liggen om de winstverwachtingen te realiseren en klom bijna 3 procent.

Bayer steeg 0,8 procent in Frankfurt. Een schadevergoeding die het Duitse chemieconcern in de Verenigde Staten moet betalen in een zaak rond onkruidverdelger Roundup, valt naar verwachting lager uit. Volgens een rechter in San Francisco is het bedrag van ruim 80 miljoen dollar voor een man die zegt kanker te hebben gekregen van het middel te hoog.

De euro noteerde op 1,1278 dollar, tegen 1,1301 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,3 procent meer op 56,40 dollar. Brentolie klom 1 procent in prijs tot 63,00 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 11:32 Video: Don't sell in May maar koop dividendaandelen 2
  2. 11:24 AEX licht hoger op rustige Hemelvaartsdag

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links