Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Accsys verkleint verlies

Gepubliceerd op 3 jul 2014 om 08:41 | Views: 11.562

Accsys 16 okt

1,14 0,00 (0,00%)

Accsys Technologies 16 okt

99,00 -0,10 (-0,10%)

AMSTERDAM (AFN) - Houtveredelingsbedrijf Accsys Technologies heeft in het afgelopen boekjaar minder verlies geleden dan een jaar eerder. Dat maakte het bedrijf donderdag bekend.

Accsys boekte in het eind maart afgesloten boekjaar 2014 een verlies, voor belastingen, van 8,2 miljoen euro. Een jaar eerder kwam het verlies uit op 10,7 miljoen euro. De brutowinst verbeterde van 3,3 miljoen tot 7,8 miljoen euro. De omzet steeg met bijna 80 procent tot 33,5 miljoen euro, zoals Accsys in mei al bekendmaakte.

Bestuursvoorzitter Paul Clegg sprak van een ,,bemoedigend'' jaar, waarin op alle fronten vooruitgang werd geboekt. Volgens hem beschikt Accsys over een gezonde balans, die het bedrijf voldoende financiële kracht biedt om op middellange termijn winstgevend te worden.

Sterk begonnen

Het nieuwe jaar is volgens Accsys sterk begonnen, met een aanhoudende groei van de omzet. Het bedrijf vertrouwt erop dit jaar verdere vooruitgang te boeken bij de verkoop van licenties.

De productiefaciliteit in Arnhem boekte vorig boekjaar voor het eerst een positief resultaat, met een ebitda van 2,4 miljoen euro. Een jaar eerder werd nog een negatief resultaat van bijna 1 miljoen euro gerealiseerd. De brutomarge van de fabriek verbeterde van 15 naar 20 procent. De marge van het hele bedrijf steeg van 18 naar 23 procent.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Accsys 100% zegt kopen 4 stemmen
Accsys Technologies 100% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

Accsys Technologies

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Accsys Technologies Plc

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links