Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ING en ABN voeren positieve AEX aan

ING en ABN voeren positieve AEX aan

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is vrijdag met winst geopend. Beleggers kijken uit naar het rapport over de Amerikaanse arbeidsmarkt, dat later op de dag verschijnt. Aan het Damrak waren onder meer de banken ING en ABN AMRO in trek.

De AEX-index stond na ruim een halfuur handel 0,6 procent hoger op 485,06 punten. De MidKap steeg 0,2 procent naar 702,13 punten. De graadmeters in Londen, Frankfurt en Parijs wonnen 0,3 tot 0,8 procent.

De AEX werd vooruitgeholpen door ING en ABN AMRO, die met plussen van ruim 1 procent de lijst van 25 hoofdfondsen aanvoerden. ING won donderdag ook al circa 1 procent na de melding van een flinke winstgroei in het afgelopen jaar.

Winnaars

Andere duidelijke winnaars in de AEX waren Heineken, Shell en biotechnologiebedrijf Galapagos, met plussen van iets meer dan 1 procent. ArcelorMittal stond na de stevige winst van donderdag onderaan. De staalfabrikant leverde 1,9 procent in.

Wereldhave won 0,5 procent in de MidKap. De exploitant van winkelcentra meldde een toename van de winst in 2016 en liet verder weten dat de vooruitgang komende jaren vooral moet komen van bestaande bezittingen, in plaats van aankopen. Voor 2017 wordt een stabilisering van de winst verwacht.

WDP

Het in logistiek vastgoed gespecialiseerde WDP won 0,6 procent, mede omdat het beleggers een groeiend dividend beloofde. Air France-KLM (min 1 procent) stond onderaan bij de middelgrote fondsen, nadat analisten zich negatief over het aandeel van de luchtvaartcombinatie hadden uitgelaten.

In Frankfurt leverde winkelbedrijf Metro 2,2 procent in. Het moederbedrijf van onder meer MediaMarkt boekte vorig kwartaal minder winst dan verwacht, vooral door toenemende concurrentie voor zijn groothandels in Rusland.

Banco Popular

De Spaanse Banco Popular leverde 5 procent in op de beurs in Madrid. De bank boekte vorig jaar een nettoverlies van 3,5 miljard euro door een reeks voorzieningen voor slechte leningen en juridische kosten.

De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,8 procent naar 53,96 dollar. Brent werd met 57,04 dollar 0,8 procent duurder. De euro was 1,0755 dollar waard, tegen 1,0800 dollar bij het slot van de Europese beurzen op donderdag.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
ING

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 10 mei
    910,59
    +0,71% +6,38
  2. ING Groep 10 mei
    16,058
    +0,15% +0,024

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links