Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Overnamekandidaten Reuters afgewimpeld'

Gepubliceerd op 1 nov 2019 om 09:08 | Views: 1.652

RELX 22 jan

23,76 +0,27 (+1,15%)

LONDEN (AFN) - Nieuws- en dataleverancier Thomson Reuters heeft potentiële kopers voor zijn nieuwsdienst naar verluidt de deur gewezen. Bronnen meldden aan de Britse zakenkrant Financial Times (FT) dat onder meer investeerder KKR, uitgeverij Axel Springer en voormalig hoofdredacteur van Reuters News Mark Wood hun interesse kenbaar hadden gemaakt.

Momenteel wordt volgens de krant niet gesproken met partijen. Daarbij zijn er verschillende obstakels die een deal onmogelijk maken. Ook Thomson Reuters-voorzitter David Thomson en topman Jim Smith zouden een verkoop van de nieuwsdienst naar verluidt niet zien zitten.

Thomson Reuters verkocht vorig jaar een meerderheidsbelang in zijn financiële datadivisie Refinitiv, voor 17 miljard dollar aan investeerder Blackstone. Onderdeel van die deal was een kapitaalinjectie van jaarlijks 325 miljoen dollar in Reuters News, onder de voorwaarde van bepaalde doelen. Een niet-concurrentiebeding beperkt Reuters om met concurrenten van Refinitiv samen te werken, wat de commerciële kansen van Reuters geen goed doet.

De jaarlijkse betaling van 325 miljoen dollar is overigens niet voldoende om de volledige kosten van de 2000-koppige nieuwsdienst te dekken, maar bieden wel een constante bron van inkomsten. Daarmee lukt het Reuters beter om gelijke tred te houden met de grotere rivaal Bloomberg, aldus de zakenkrant.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
RELX

Gerelateerd

RELX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links