Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Update: Bank of England verhoogt rente niet

Update: Bank of England verhoogt rente niet
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Bank of England heeft besloten om de rente niet te verhogen, met een minimale meerderheid van stemmen. Dat maakte de centrale bank donderdag bekend.

Het besluit komt onverwacht. Er werd door marktkenners gerekend op een verhoging met 25 basispunten tot 5,50 procent, hoewel een pauze niet helemaal werd uitgesloten.

De Bank Rate blijft echter op 5,25 procent.

Het besluit werd genomen met 5 stemmen voor een pas op de plaats tegen 4 stemmen voor een renteverhoging tot 5,50 procent.  

Er was vooraf al enige verdeeldheid te bespeuren in het Monetary Policy Committe, merkte CMC Markets op. Voorzitter Andrew Bailey gaf aan te twijfelen aan de noodzaak van verdere renteverhogingen, maar bestuurslid Catherine Mann zei recent juist dat de rente verder omhoog moet om de inflatie in te dammen.
 
Als redenen om de rente niet te verhogen, noemden beleidsmakers signalen dat de Britse arbeidsmarkt minder krap aan het worden is. Ook het algemene inflatiecijfer en de inflatie van de consumentenprijzen in de dienstensector waren lager dan eerder was verwacht.

De vier leden die stemden voor een renteverhoging, wezen erop dat er weliswaar signalen waren van een verzwakking van de economie, maar dat het consumentenvertrouwen nog overeind blijft en dat de inkomens van huishoudens, gecorrigeerd voor inflatie, zijn gestegen. Ook verloopt de afkoeling van de arbeidsmarkt nog maar langzaam. De inflatie van prijzen van diensten was sterker dan verwacht afgenomen, maar dit was vooral te danken aan volatiele componenten.

De centrale bank sloot donderdag een verdere verhoging van de rente niet uit. Dat hangt af van indicatoren als de krapte op de arbeidsmarkt, de loongroei en de prijsinflatie van diensten. "Verdere verkrapping van het monetaire beleid zou nodig zijn als er bewijs was van meer aanhoudende inflatiedruk", stelde de Bank of England.

Update: om meer informatie toe te voegen.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links