Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: herstructurering GrubHub door Just Eat positief

Beursblik: herstructurering GrubHub door Just Eat positief
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De geplande herstructurering van GrubHub door Just Eat Takeaway.com is een verstandige zet. Dit stelde analist Marc Hesselink van ING dinsdag.

Grubhub is van plan om circa 15 procent van zijn personeel te ontslaan om de kosten te verlagen en concurrerend te blijven, zo bleek maandag uit een email van de maaltijdbezorger aan het eigen personeel, dat vervolgens ook publiek werd gedeeld.

Deze maatregel moet jaarlijks 30 miljoen euro besparen vanaf 2024. De impact van de plannen op 2023 is volgens Hesselink slechts maximaal 10 miljoen euro, waardoor de analist geen wijziging verwacht in de doelstelling van de maaltijdbezorger om dit jaar een aangepaste EBITDA te realiseren van 275 miljoen euro.

"De herstructurering is belangrijk in het geval Just Eat eigenaar blijft van GrubHub, maar ondersteunt ook het verkoopproces", aldus Hesselink. Just Eat liet weten dat de herstructurering van GrubHub geen impact heeft op de plannen om de Amerikaanse tak te verkopen.

Verder wees Hesselink op de mededeling van de Europese Raad, dat het gaat onderhandelen met het Europese Parlement over de beloning van zogeheten ‘gig-werkers’. Die verdienen veelal minder dan het minimumloon. In tegenstelling tot Uber Eats, Deliveroo, Glovo en Bolt heeft Just Eat zijn bezorgers wél in dienst. 

"Striktere regelgeving creëert een eerlijk speelveld", aldus de analist van ING. En dat zou hogere kosten betekenen voor de concurrenten van Just Eat. Mogelijk zullen sommige concurrenten zelfs besluiten het veld te ruimen, denkt de analist.

ING heeft een koopadvies op Just Eat Takeaway.com met een koersdoel van 40,00 euro.

Het aandeel Just Eat Takeaway steeg dinsdagochtend met 1,1 procent tot 13,04 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 16 mei Aandeelhouders Just Eat Takeaway akkoord met alle agendapunten
  2. 17 apr Herhaling van zetten bij Just Eat Takeaway

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
JUST EAT TAKEAWAY 92% zegt kopen 37 stemmen

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. Calvin 13 juni 2023 11:15
    upside: +300%.. shorts zijn 9%. In de podcast werd gezegd, na aanleiding van MIJN vraag, dat er van alles met de shorts zou kunnen zijn. Maar WAT wordt dat dan niet gezegd, wel ontransparant van de AFM? Goed. ik maak me er niet druk om hoor..is een mooi bijkoopmoment denk ik. Het kan verkeren zoals Durk Veenstra vaak zegt.
  2. Blenheim 13 juni 2023 14:47
    Duidelijk is wel dat rond Just Eat een soort 'erop of eronder' sfeer heerst. Voorbeeld: op 06/06/23 een advies van € 38 en twee dagen later (08/06/23) een ander advies van € 12. In twee dagen tijd € 26 verschil op hetzelfde aandeel. Dat noemen we in de wasmiddelenindustrie significant :)
    Kortom, wie het weet mag het zeggen. Ik gok zelf op 'erop', maar ieder is verantwoordelijk voor zijn eigen aankopen (dus ook niet je eigen fouten afschuiven op de mensen van IEX).
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

JUST EAT TAKEAWAY

14,505 17:35
+0,015 +0,10%
Premium

Herhaling van zetten bij Just Eat Takeaway

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links