Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Futures Wall Street wijzen omlaag

Futures Wall Street wijzen omlaag
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een lagere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd 0,5 procent in het rood.

Een hoog Brits inflatiecijfer van meer dan 10 procent drukt het sentiment op de Europese aandelenmarkten en beleggers zijn voorzichtig, in afwachting van een lading kwartaalcijfers van grote Amerikaanse bedrijven zoals Morgan Stanley en Tesla, nadat Netflix dinsdagavond al de boeken opende.

Het inflatiecijfer van 10,1 procent in maart lijkt de weg vrij te maken voor meer renteverhogingen door de Bank of England.

Intussen lijkt de markt minder bezorgd over meer verhogingen door de Federal Reserve. De kans op een verhoging met 25 basispunten over twee weken wordt ingeprijsd op 88 procent.

"Deze week krijgen we meer grip op de bedrijfswinsten, nu de stroom kwartaalcijfers op gang komt op Wall Street. We merken op dat de indices sterk zijn opgelopen zodat er een kleine terugval kan komen, hoewel we niet denken dat dit de opwaartse trend zal beïnvloeden", stelde Spartan Capital. Daar denken de analisten dat de S&P500 binnenkort de 4.250 punten gaat testen.

De olieprijs daalde. Een juni-future West Texas Intermediate werd 1,7 procent goedkoper op 79,53 dollar. Brent-olie daalde 1,8 procent tot 83,26 dollar.
 
De euro/dollar noteerde op 1,0977. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er 1,0791 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Voorbeurs komen er kwartaalcijfers van American Airlines, AT&T, Morgan Stanley, en Nucor en nabeurs zijn Alcoa, IBM en Tesla aan de beurt.

Dinsdagavond kwamen Netflix en United Airlines al met cijfers.

United Airlines bleef positief over de aantrekkende markt voor vliegreizen en lijkt iets hoger te openen na een kleiner dan verwacht verlies over het afgelopen kwartaal.

Netflix stelde teleur met zijn abonneegroei, die onder 2 miljoen betalende klanten zakte in het afgelopen kwartaal. Het aandeel lijkt 1,5 procent lager te openen.

Amazon zou een ontslagronde doorvoeren in zijn advertentietak, aldus zakenzender CNBC.

Tesla heeft opnieuw de prijzen verlaagd in de Verenigde Staten. Volgens Reuters is dit al de zesde verlaging dit jaar. Vanavond bij de kwartaalcijfers zal de markt daarom goed op de marge van de autofabrikant letten.

Het Nederlandse ASML meldde bij de eerstekwartaalcijfers een flinke terugval van de orderinstroom. De Nederlandse halfgeleiderreus daalt 2,5 procent en dat kan de hele technologie-industrie beïnvloeden.

Fox betaalt 787 miljoen dollar in een schikking, na een rechtszaak voor smaad van Dominion Voting Systems, de maker van de stemcomputers die door Fox News werden gehekeld. Het aandeel Fox daalde 1,2 prcent.

Western Alliance steeg voorbeurs 15 procent. De middelgrote bank, die onder druk kwam door de recente bankencrisis rond Silicon Valley Bank, zag de hoeveelheid spaargeld van klanten stabiliseren na een tijdelijke uitstroom.

Slotstanden

Wall Street bleef dinsdag dicht bij huis. De S&P500-index sloot 0,1 procent hoger op 4.154,87 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde minder dan 0,1 procent tot 12.153,41 punten.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. ja jij ook! 19 april 2023 14:47
    quote:

    Markt criticus schreef op 19 april 2023 14:30:

    Zo wie zo hopeloos bij IEX. Er worden slechts feiten genoteerd en aan duiding ho maar. Waarom zakt de olieprijs? Enz. Aan analyse en duiding hebt je meer dan aan een droge opsomming van wat er vandaag gebeurt want dat kan je overal volgen!
    hop, wegwezen dan!
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links