Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Equinor verkoopt meerderheidsbelang project in Golf van Mexico aan Shell

Equinor verkoopt meerderheidsbelang project in Golf van Mexico aan Shell
Beeld: Royal Dutch Shell

(ABM FN-Dow Jones) Equinor heeft ingestemd met de verkoop aan Shell van 51 procent van zijn belang in het North Platte diepwaterontwikkelingsproject in de Amerikaanse Golf van Mexico. Dit meldde de Noorse oliegigant woensdag.

Equinor behoudt een belang van 49 procent in het project en Shell wordt de nieuwe exploitant van het project. Om deze wijziging te weerspiegelen wordt het project hernoemd tot het Sparta diepwaterontwikkelingsproject.

De financiële details van de transactie werden niet vermeld. De transactie is onderworpen aan de gebruikelijke voorwaarden en goedkeuring van de autoriteiten.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
SHELL PLC 87% zegt kopen 23 stemmen
Statoil ASA

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 jan de vakman 29 juni 2022 21:12
  We moeten natuurlijk van olie af, maar op korte termijn kan dit nog niet, misschien dat deze deal de olieprijs onder de 150$ houdt!!
  Vanmiddag ging het op bnr over elektrische lease auto's voor zakelijk gebruik, dan moeten er 20000 oplaadpunten bijkomen, niet 1 netbeheerder heeft daar ruimte voor op zijn stroomnet!!
  Als we niet met de meeste spoed investeren in nieuwe koper en nikkel mijnen, dan krijgt straks de hele elektrische sektor te maken met giga grondstoffen tekorten en zullen die elektric car bouwers, van armoei weer van die shell dingen moeten bouwen, Bennetje prijst het al in!!
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. SHELL PLC 05 aug
  25,520
  +0,79% +0,200
 2. Statoil ASA jun '17
  14,810
  0,00% 0,000

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links