Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Olieprijs stijgt weer

Olieprijs stijgt weer
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is vrijdag na een dag respijt weer flink gestegen. Bij een settlement van ruim 115 dollar werd een vat West Texas Intermediate op weekbasis zelfs ruim een kwart duurder.

Sinds de Russische invasie in Oekraïne nu ruim een week geleden zijn de olieprijzen fors gestegen. Vrijdag beschoten de Russen de grootste kerncentrale van Europa, Zaporizja, in de Oekraïense stad Enerhodar.

Hoewel een brand die uitbrak snel werd geblust en er geen verhoogde stralingsniveaus zijn waargenomen, is de kerncentrale nu wel in handen van Rusland, volgens mediaberichten.

"Gebeurtenissen die het aanbod verminderen, zoals strengere sancties of schade aan productie/pijpleidingen, kunnen een nieuwe impuls geven aan de olieprijs", aldus Colin Cieszynski van SIA Wealth Management. 

"Aan de andere kant kunnen gebeurtenissen die het aanbod op de markt kunnen vergroten, zoals een nieuwe deal tussen de VS en Iran die Iran in staat zou stellen de export te hervatten, er mogelijk voor zorgen dat de huidige rally vertraagt ??of van koers verandert", aldus de marktstrateeg.

Volgens de laatste berichten zou een atoomakkoord met Iran dichtbij zijn, maar vooralsnog zijn de oliemarkten gefixeerd op de Oekraïnecrisis en het gebrek aan aanbod.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 6 maart 2022 10:12
    quote:

    JJMM schreef op 4 maart 2022 20:54:

    Shell bijgekocht. Idioot dat die koers daalt bij stijgende olieprijs. Gratis geld.


    Ja hier klopt echt helemaal niets meer van. Na lang treuzelen kon het aandeel eindelijk eens 5% omhoog en lijkt het de andere oil-majors eens een keer te gaan volgen… stort de hele boel toch opeens weer met 10% naar beneden in anderhalve dag… met olie op 120 dollar per vat… absurd!
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links