Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: Berenberg lift koersdoel AMG

Beursblik: Berenberg lift koersdoel AMG
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft zijn koersdoel voor AMG verhoogd van 34,00 naar 37,00 euro, en houdt vast aan het koopadvies, nadat de metallurgisch specialist op een beleggersdag zijn “unieke positionering” in de waardeketen voor lithium presenteerde: van het mijnen van het element in Brazilië tot de ontwikkeling van lithiumproducten van de volgende generatie in Duitsland.

AMG kijkt bovendien vooruit, en overweegt strategische opties, waaronder een mogelijke beursgang, waarover in mei van dit jaar een besluit moet zijn gevallen. Dit plan zou wel eens aandeelhouderswaarde kunnen ontsluiten, vermoedt analist Andrea Markou.

AMG investeert 20 tot 30 miljoen dollar in vastestofbatterijen die in 2025 op de markt zouden moeten komen. Ook wil het bedrijf de grondstofbehoefte van de eerste module van zijn Duitse lithiumhyudroxidefabriek grotendeels zelf invullen met een nieuwe fabriek in Brazilië en zijn er al drie afnemers opgelijnd die de producten binnen de EU gaan afnemen, dus zonder ze over de wereld te hoeven verslepen.

AMG profiteert van de sterk gestegen lithiumprijs, die het afgelopen jaar met 600 procent steeg, en dus verhoogt Berenberg zijn verwachtingen voor de aangepaste EBITDA in 2022 en 2023 naar 195 miljoen en 224 miljoen dollar. De inschatting is nog aan de conservatieve kant, meent Markou. Het koersdoel stijgt navenant.

AMG mikt zelf inmiddels op 175 tot 200 miljoen dollar EBITDA in 2022, in plaats van de eerder gemeld 150 miljoen dollar.

Het koopadvies is gebaseerd op de aantrekkelijke waardering en de sterke groei die voortkomt uit strategische projecten en voortdurende innovatie, en ook op de duurzaamheidsfactor die volgens Berenberg onvoldoende door de markt wordt gewaardeerd.

De kwartaalcijfers van AMG volgen op 23 februari.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AMG 100% zegt kopen 24 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Advanced Metallurgical Group

32,640 12:48
-0,340 -1,03%
Premium

Eindelijk echt winst voor AMG

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links