Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Oud-topman Aegon wordt commissaris bij Uber

Oud-topman Aegon wordt commissaris bij Uber

SAN FRANCISCO (ANP) - Voormalig Aegon-topman Alex Wynaendts wordt bestuurder bij taxibedrijf en maaltijdbezorger Uber. Wynaendts, die vorig jaar na elf jaar vertrok als hoogste baas van de verzekeraar, was al commissaris bij Uber Payments, een Nederlandse dochter van Uber die alle betalingen in Europa verwerkt. Zijn nieuwe functie als bestuurder bij Uber is vergelijkbaar met een commissariaat.

Wynaendts is ook commissaris bij Air France-KLM en de Amerikaanse bank Citigroup. Uber heeft hem aangesteld vanwege zijn grote kennis van financiële dienstverlening en regelgeving. Daarnaast heeft hij kennis van operationele zaken omdat hij bij Aegon zowel topman als operationeel directeur is geweest. Wijnaendts is benoemd in de commissie die de boeken controleert.

Eerder was Neelie Kroes ook in dienst bij Uber. De voormalig eurocommissaris diende enige tijd als adviseur bij het bedrijf.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Aegon

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 drooglegging 23 maart 2021 07:50
    Uber heeft al sinds enkele jaren een bankvergunning binnen ons landje, de minst besproken bank, maar wel de bank met de meest dubieuze geldstromen die je je kunt bedenken, DNB faciliteert in deze.

    Die ex Aegon CEO is geen zwaargewicht, hij heeft de verzekeraar in deplorabele staat achter gelaten, de huidige CEO is nog steeds aan het uitruimen.

    Het Amerikaans app bedrijf blijft netwerk inkopen om niet zwak te worden, het wereldwijde hoofdkantoor(minus de VS)te Amsterdam is een zeer belangrijke doorvoerhaven voor onduidelijke geldstromen naar de diverse tropische eilanden op deze aardkloot.

    Er lopen diverse onderzoeken, binnenkort meer in de media, en ook informatie over de (politieke) figuren die dit faciliteren en mogelijk maken....
4 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Aegon 3,897 17:37
-0,016
-0,41%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare