Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Forse daling huurinkomsten eigenaar Hoog Catherijne door corona

PARIJS (ANP) - Het Franse vastgoedbedrijf Klépierre, in Nederland onder meer eigenaar van de grote winkelcentra Hoog Catherijne in Utrecht en Alexandrium in Rotterdam, heeft in 2020 aanzienlijk minder huurinkomsten ontvangen van huurders die vanwege de coronacrisis en de lockdowns winkels moesten sluiten. Om winkeliers te steunen werden bijvoorbeeld huurbetalingen uitgesteld.

De huurinkomsten gingen met ruim een kwart omlaag tot iets meer dan 846 miljoen euro vergeleken met 2019. Naast huuruitstel had het bedrijf ook te kampen met betalingsproblemen of faillissementen van ondernemers door de crisis. Klépierre, dat in verschillende Europese landen actief is, heeft geld vrijgemaakt voor huurbetalingen en leningen die waarschijnlijk nooit meer worden afgelost.

In totaal verwacht het bedrijf 84 procent van alle huren over 2020 te kunnen innen, waarvan inmiddels al 81 procent binnen is. Met name in België, Frankrijk, Spanje, Italië en Portugal gingen de zaken op dit gebied lastig. Voor Nederland verwacht Klépierre dat 93 procent van de huurinkomsten zal worden geïnd.

De totale omzet van Klépierre, met daarin ook andere inkomstenbronnen, ging vorig jaar met bijna 15 procent omlaag tot ruim 1,1 miljard euro. In Nederland bedroeg de omzet 73,1 miljoen euro tegen 81,4 miljoen euro een jaar eerder.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD 100% zegt verkopen 1 stemmen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
 1. Banana 21 februari 2021 10:50
  Unibail zou beter doen als er meer wordt gericht op verhuren van woningen. Dus een gedeelte ombouwen voor woontorens met eigen perkeerplaats en dichtbij supermarkt en winkels. Daar is veel vraag naar. Niet veel vraag meer voor winkelruimte vanwege on line verkopen en Covid, dus aanpassen.
  Wereldhave gaat al voor en concentreerd meer op woningen. Kost wat ombouwkosten maar dan heb je ook meer stabiele inkomsten.
  Amazon betaalt alleen maar 1,2% inkomstenbelasting. Echt waar volgens kenners. Rara hoe kan dat?
 2. Banana 5 maart 2021 02:26
  Ook raar dat terwijl huizenprijzen in Nederland de pan uit rijzen, de malls van Unibail lager gewaardeerd worden terwijl die op A locatie liggen.
  Okay, on line verkopen en Covid slaan de winkeliers kapot maar Covid blijft niet eeuwig zo , on line verkopen misschien wel . Dus ombouwen een gedeelte van de mall tot woontorens met appartementen en eigen parkeerplaats en om de hoek supermarkten en restaurants.
  Verhuur aan personen of bedrijven creeren stabielere inkomsten.
3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD 78,990 18 jun
+0,320
+0,41%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links