Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Kiadis sluit licentiedeal met Sanofi en ontvangt ruim 17 miljoen

Kiadis sluit licentiedeal met Sanofi en ontvangt ruim 17 miljoen

AMSTERDAM (AFN) - Kiadis Pharma heeft een licentiedeal gesloten met het Franse farmacieconcern Sanofi, waarbij de biotechnoloog vooraf een betaling van 17,5 miljoen euro ontvangt. Volgens Kiadis kan de deal in potentie meer dan 875 miljoen euro opleveren.

Het draait om een samenwerking bij de behandeling van patiënten van een bepaalde vorm van bloedkanker. Daarbij wordt een combinatie gebruikt van cellen die ziekteverwekkers doden, de K-NK killer cells van Kiadis, plus antilichamen die zijn ontwikkeld door Sanofi genaamd Sarclisa. Die behandeling kan volgens Kiadis zeer effectief zijn tegen een vorm van bloedkanker, genaamd multipel myeloom en ook wel bekend als de ziekte van Kahler. Daarbij bevinden kwaadaardige kankercellen zich op meerdere plekken in het beenmerg.

Volgens Kiadis gaat het om een tot op heden onaangekondigd pre-klinisch programma van het bedrijf. De betalingen zijn afhankelijk van het behalen van mijlpalen door Sanofi bij pre-klinische, klinische, toezichthoudende en commerciële doelstellingen. Daarnaast zal Kiadis royalty's ontvangen die kunnen oplopen tot lage dubbelcijferige percentages uit commerciële verkopen van goedgekeurde producten uit deze overeenkomst.

Exclusieve rechten

Sanofi heeft ook de exclusieve rechten ontvangen op twee andere niet eerder aangekondigde programma's met K-NK killer cells van de biotechnoloog. Sanofi zal alle kosten dragen voor de verdere ontwikkeling van deze behandelingen. "De overeenkomst getuigt van het baanbrekende potentieel van ons K-NK natural killer cell-platform voor de behandeling van levensbedreigende aandoeningen", zegt topman Arthur Lahr van Kiadis.

Volgens Kiadis is multipel myeloom de op één na meest voorkomende bloedkanker. Er zijn er meer dan 130.000 mensen met multipel myeloom in de Verenigde Staten. Ieder jaar wordt bij ongeveer 32.000 Amerikanen de ziekte vastgesteld. Ondanks de beschikbare behandelingen blijft multipel myeloom een ongeneeslijke kwaadaardige aandoening die leidt tot een zware lichamelijke last voor patiënten, stelt de biotechnoloog.

Interessante licentiedeal

Sanofi spreekt van een bijzonder interessante licentiedeal met Kiadis. Sarclisa van Sanofi werd onlangs goedgekeurd door de Amerikaanse toezichthouder FDA.

Op de beurs van Amsterdam viel het nieuws over de deal met Sanofi zeer in de smaak bij beleggers. Het aandeel Kiadis schoot met wel 64 procent omhoog. KBC Securities verhoogde zijn beleggingsadvies voor de biotechnoloog.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Sanofi

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 Beursplein 5 8 juli 2020 08:51
  Kiadis heeft nu wel de rechten al bij voorhand verkocht. Ze ontvangen wellicht maar rond de 10% van de uiteindelijke opnrengst.

  Dit is niet uit luxe, maar omdat de kas zo goed als leeg was.

  Pharming heeft eerder alle rechten op Ruconest teruggekocht, hetgeen veel voordelen heeft.
 2. forum rang 4 Beursplein 5 8 juli 2020 09:15
  Beursblik: deal Sanofi bewijs van potentie NK-platform Kiadis

  FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
  Kiadis Pharma NV
  1,403 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

  (ABM FN-Dow Jones) De licentieovereenkomst die Kiadis met Sanofi heeft gesloten voor het preklinische K-NK004-programma, is een sterke eerste bevestiging van de potentie van het NK-cell techplatform van Kiadis. Dit stelden analisten van Jefferies woensdag.

  Jefferies noemde het bedrag dat eventueel met de deal gemoeid is, te weten 875 miljoen euro, indrukwekkend gezien het vroege stadium waarin het programma zit.

  Alleen al een eerste betaling van 17,5 miljoen euro is gelijk aan circa 30 procent van de huidige marktkapitalisatie van Kiadis. "En dat voor een onbekend onderdeel waaraan we geen waarde toekenden", aldus analist Philippa Gardner.

  Jefferies verwacht overigens dat Sanofi niet eerder dan 2022 zal starten met een Fase I onderzoek.

  Aangezien Gardner op korte termijn geen aanjagers voor de koers ziet, besloot zij het Houden advies te handhaven met een koersdoel van 2,00 euro.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Sanofi 87,980 18 jun
-0,910
-1,02%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links