Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Grote Taiwanese order voor Boskalis

Grote Taiwanese order voor Boskalis

PAPENDRECHT (AFN) - Boskalis heeft samen met zijn Taiwanese partner Hwa Chi Construction de opdracht gekregen voor funderingswerkzaamheden voor de Taiwanese offshore windparken Changfang en Xidao. De contractwaarde is "substantieel", zo laat de baggeraar en maritiem dienstverlener weten.

Voor het bedrijf is een substantieel contract een contract met een waarde van 150 miljoen euro tot 300 miljoen euro. Een concrete specificatie werd niet gegeven.

De opdracht omvat het transport en de installatie van 62 driepotige jacket-funderingen met de bijbehorende 186 pinpalen. Het contract is onder voorbehoud van de financiering van het CFXD OWF project door Copenhagen Infrastructure Partners (CIP). Die wordt later dit jaar verwacht. De werkzaamheden staan gepland in de periode 2021 tot en met 2023. Voorbereidende werkzaamheden zijn wel al begonnen.

Voor het Taiwanese project zet Boskalis een nieuw kraanschip in, de Bokalift 2. Voor dat schip wordt een bestaand casco omgebouwd. De Bokalift 2 krijgt een dekoppervlak van 7500 vierkante meter, accomodatie voor 150 personen en een kraan die 4000 ton tot een hoogte van meer dan 100 meter kan hijsen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
HAL Trust

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

HAL Trust

125,200 25 nov
-1,600 -1,26%
Premium

Tegenvaller voor HAL

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links