Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AEX witte raaf in Europa

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen stonden vrijdagmiddag vrijwel zonder uitzonderingen op verlies. De Amsterdamse AEX-index ging wel omhoog en leek af te stevenen op de hoogste slotstand van het jaar, mede dankzij een sterke koerswinst van ArcelorMittal.

De hoofdindex op Beursplein 5 stond omstreeks 15.45 uur 0,6 procent hoger op 546,26 punten. De MidKap bleef nagenoeg onveranderd op 829,37 punten. De graadmeters in Frankfurt, Parijs en Londen leverden tot 0,3 procent in.

ArcelorMittal won bijna 6 procent was daarmee verreweg de sterkste stijger in de AEX. Het staalconcern is in trek vanwege sterke handelscijfers uit China. Bij de middelgrote fondsen deed roestvrijstaalbedrijf Aperam het ook goed, met een plus van 2,4 procent.

ASML

In de hoofdindex ging het aandeel ASML eveneens aardig vooruit. De chipmachinefabrikant steeg 2,1 procent, dankzij een adviesverhoging door Exane. Digitaal beveiliger Gemalto verloor 2,4 procent en stond onderaan de lijst.

In de MidKap behoorde Air France-KLM tot de grootste verliezers. De luchtvaartcombinatie leverde 1,7 procent in. Air France-KLM en China Southern Airlines overwegen hun samenwerking op het gebied van vrachtvervoer uit te breiden tot een volledige joint venture.

Man Group

Buiten Nederland ging veel aandacht naar Bayer, dat ruim 1 procent won in Frankfurt. Het Duitse chemieconcern verkoopt voor bijna 6 miljard euro aan activiteiten op het gebied van landbouwbestrijdingsmiddelen en zaden aan branchegenoot BASF (min 0,4 procent). Bayer verkoopt de activiteiten om goedkeuring te krijgen voor de geplande overname van de Amerikaanse zadenhandelaar Monsanto.

Man Group steeg meer dan 3 procent in Londen, na sterke kwartaalresultaten van het Britse hedgefonds. De geplaagde Britse kredietverstrekker Provident klom ruim 12 procent na aankondiging van een herstelplan voor zijn hypotheekdivisie.

Wells Fargo

Beleggers hielden tevens de blik gericht op de Verenigde Staten, waar de banken Wells Fargo en Bank of America met cijfers zijn gekomen en nieuwe inflatieramingen zijn gepresenteerd.

De euro was 1,1867 dollar waard, tegen 1,1845 dollar een dag eerder. Een vat ruwe Amerikaanse olie steeg 1,7 procent in prijs tot 51,46 dollar. Brentolie werd 1,8 procent duurder op 57,24 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 17:50 ING koploper in vlakke AEX
  2. 11:12 ING aan kop in lichtrode AEX

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. johjoh 13 oktober 2017 17:25
    quote:

    watergeus schreef op 13 oktober 2017 16:18:

    Deze iex schrijver moet snel naar Pearl, tenzij in de optiek Europa bestaat uit Engeland, Duitsland en Frankrijk.
    Hongarije, Oostenrijk ,Finland, Griekenland, Noorwegen,luxemburg, Portugal en Ierland allemaal groen.
    bedoeld word uit je ogen kijken niet uit je oren
    www.youtube.com/watch?v=TDJqrSk82mY
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links