Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Europese beurzen staan op winst

Europese beurzen staan op winst

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen stonden donderdagmiddag op winst, maar zagen de plussen in de loop van de dag wel wat verwateren. In Amsterdam waren verzekeraars onveranderd in trek, dankzij bemoedigende berichten van NN Group en het vooruitzicht van een renteverhoging in de Verenigde Staten.

Een uur voor het slot stond de AEX-index 0,6 procent in de plus op 468,96 punten. De MidKap steeg 0,5 procent tot 702,11 punten. De beurzen in Londen en Frankfurt gingen 0,8 en 1,1 procent omhoog. Parijs bleef achter met een plusje van 0,1 procent.

De AEX werd aangevoerd door NN Group (Nationale-Nederlanden). De verzekeraar werd 6 procent meer waard, na een update waaruit een sterkere kapitaalpositie bleek dan verwacht. Daarnaast kondigde het bedrijf aan de kosten verder te gaan beperken. In het kielzog van NN won branchegenoot Aegon 2,4 procent en steeg Delta Lloyd 0,8 procent.

Euro

In de MidKap stond Air France-KLM bovenaan met een winst van 3,3 procent. Ook andere Europese luchtvaartmaatschappijen waren in trek, na verliezen eerder deze week in de nasleep van de terroristische aanslagen in Parijs. Lufthansa won in Frankfurt 4 procent. Het moederbedrijf van British Airways en Iberia (IAG) kreeg er 1,7 procent bij.

In Parijs won Sodexo 10 procent na een positief handelsbericht van de Franse cateringgroep. In Londen werden de resultaten van postbedrijf Royal Mail (plus 4 procent) positief ontvangen. ThyssenKrupp won in Frankfurt 1,8 procent. De grootste staalproducent van Duitsland behaalde meer winst en is van plan het dividend te verhogen.

De euro was 1,0715 dollar waard, tegen 1,0626 dollar bij het Europese slot op woensdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 1,5 procent naar 40,16 dollar. Brentolie werd een fractie goedkoper en kostte 44,11 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links