Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Grontmij schrijft rode cijfers

Grontmij schrijft rode cijfers

DE BILT (AFN) - Grontmij, dat wordt overgenomen door zijn Zweedse branchegenoot Sweco, heeft in het tweede kwartaal een nettoverlies uit voortgezette activiteiten geleden van 6,2 miljoen euro, tegen een min van 10 miljoen euro een jaar eerder. Dat maakte het advies- en ingenieursbureau maandag bekend.

Op basis van voortgezette en niet-voortgezette activiteiten stond een min onder de streep van 33,5 miljoen euro. Dat had te maken met het verlies op de verkochte Franse activiteiten. De totale omzet kwam uit op 168,8 miljoen euro.

Begin juni werd aangekondigd dat Sweco een bod heeft gedaan op het bedrijf van in totaal 354 miljoen euro. Volgens Grontmij ligt het biedingsproces op schema. De overname moet in de tweede helft van dit jaar worden afgerond.

Integratie

In een toelichting tegen AFN liet topman Michiel Jaski van Grontmij weten dat samen met Sweco hard wordt gewerkt aan de lijst met punten voor de integratie van beide ondernemingen. Daarbij gaat het onder meer om het hoofdkantoor van de nieuwe onderneming, dat in Stockholm zal komen, en de IT-structuur.

Jaski gaf verder aan geen tegenbod te verwachten op Grontmij. ,,De combinatie klopt strategisch heel goed en er ligt een goed bod'', aldus Jaski. Hij zal vertrekken bij het bedrijf na afronding van de transactie met Sweco.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links