Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Volgende IMF-baas mogelijk geen Europeaan'

WASHINGTON (AFN) - De volgende directeur van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) is vermoedelijk geen Europeaan, mocht de huidige preses Christine Lagarde uiteindelijk het fonds verlaten. Dat zei David Lipton, het plaatsvervangende hoofd van het in Washington gevestigde IMF zaterdag in een interview.

Volgens Lipton komt de afspraak, waarbij de leider van de Wereldbank een Amerikaan is en de leider van het IMF een Europeaan, steeds meer onder druk te staan.

Bij een opvolger voor Lagarde zou daarom puur gekeken moeten worden naar de verdiensten van de persoon in kwestie, meent Lipton. ,,Met kandidaten over de hele wereld, is de kans een stuk groter dat de uiteindelijke opvolger van Lagarde uit een niet-Europees land komt."

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 25 juli 2015 19:06
    Vandaag weer een interview gezien met Hillary C het Kwartaalcijfer gedoe moet overboord alleen nog lange termijn denken .... Gaat allemaal goed komen, ga maar vast blowen ziet de wereld er nog mooier uit En dat uit een land dat alleen maar dubbele winstcijfers wil zien ???? Op weg naar het cubaanse systeem ik zou zeggen neem nog maar een sigaar Bill en kijk maar waar je hem in duwt je mag hem ook rustig oproken !! IMF misschien of president USA aan het IMF hebben jullie nog heel veel schuld usa zijn slechte betalers want we hebben per hoofd van de bevolking ook nog ong 100 duizend dollar schuld ja wat nu ,, Toch nog maar een jointje nog ff nadenken?

    wie betaald regeert de macht van het kapitaal
  2. forum rang 7 rene l 25 juli 2015 21:58
    quote:

    de Hakkelaar schreef op 25 juli 2015 13:22:

    Zal er toch wel eentje van de GSachs bende worden, maakt niet uit.
    Daar kun je redelijkerwijs wel vanuit gaan, de persoon moet in ieder geval beschikken over G.Zak genen.
    Mevr. Lagarde, de vroegere huisadvocaat van G.Zak is binnen een jaar exit en ik heb maar eens even gekeken op de lijst 2015 van de geheime Bilderberg conferentie, de beoogde opvolger zou daar inmiddels ingewijd moeten zijn.

    Robert Zoellick ?
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links