Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Hogere opening op Wall Street'

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse beurzen beginnen de handelsweek naar verwachting in de plus. Daarmee wordt een voorzichtig vervolg gegeven aan de winsten van vrijdag, na een week met behoorlijke verliezen. Beleggers verwerken onder meer cijfers over de consumentenbestedingen en de huizenmarkt in de Verenigde Staten.

Voorbeurs werd gemeld dat de consumentenbestedingen in de VS in februari met 0,1 procent zijn gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Economen voorspelden in doorsnee een stijging met 0,2 procent. Verder gingen de inkomens van consumenten gemiddeld met 0,4 procent omhoog.

Kort na aanvang van de handel worden nog gegevens gepubliceerd over de voorlopige verkoop van huizen in de VS in februari.

Medische sector

Op bedrijfsniveau zal er veel aandacht zijn voor de medische sector na een reeks overnames. De grootste transactie komt op naam van zorgverzekeraar UnitedHealth die medisch dienstverlener Catamaran overneemt voor een bedrag van 12,8 miljard dollar.

Daarnaast kondigde de in Ierland gevestigde farmaceut Horizon de overname aan van het Amerikaanse Hyperion Therapeutics voor 1,1 miljard dollar. Verder maakte het Israëlische geneesmiddelenbedrijf Teva bekend het Amerikaanse Auspex Pharmaceuticals te kopen in een transactie met een waarde van 3,2 miljard dollar.

Overname Altera

Ook de overnamegesprekken tussen chipmaker Intel en branchegenoot Altera, die vrijdag bekend werden, zullen maandag nog nagalmen. De overname zou de grootste zijn voor Intel ooit, na de koop van softwarebedrijf McAfee voor 6,6 miljard dollar in 2010.

De Dow-Jonesindex eindigde vrijdag 0,2 procent in de plus op 17.712,66 punten. De brede S&P 500 steeg 0,2 procent naar 2061,02 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq ging 0,6 procent omhoog tot 4891,22 punten.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links