Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Bonden: chloortreinen Akzo worden niet gelost

ROTTERDAM (AFN) - De vakbonden FNV Bondgenoten, CNV Vakmensen en De Unie werken niet mee aan het lossen van chloortreinen als AkzoNobel besluit deze naar Rotterdam te laten rijden. Dat lieten de bonden woensdagavond weten.

AkzoNobel maakte dinsdag bekend voorbereidingen te treffen om chloor per spoor vanuit Duitsland naar het Botlekgebied te transporteren. Het verf- en chemieconcern kan zijn klanten daar onvoldoende chloor leveren omdat werknemers bij de chloorfabriek van AkzoNobel in de Botlek staken.

Bestuurder Ron Vos van FNV Bondgenoten zegt dat niet wordt meegewerkt met het lossen van de chloortreinen, omdat wordt gestaakt. Volgens de bonden is het ,,bizar'' dat AkzoNobel chloortreinen wil laten rijden terwijl het bedrijf bij de rechter bepleitte dat de productie van chloor vanwege de veiligheid niet naar bijna 0 procent kan worden gebracht. ,,En dan wel met het chloor over het spoor?”, aldus de bonden.

Staking

Structurele chloortransporten door Nederland zijn sinds 2006 van de baan. AkzoNobel en het Rijk kwamen dat destijds overeen. Volgens deze overeenkomst mag het wel incidenteel als de productie stil is komen te liggen wegens onderhoud aan installaties. AkzoNobel gaat ervan uit dat het nu ook kan.

De bonden besloten maandag de vorige week woensdag begonnen staking voort te zetten. Zij eisen een loonsverhoging van 10 procent, onder meer omdat zij een loonachterstand zouden hebben op werknemers van andere bedrijven. AkzoNobel wijst de looneis als onrealistisch en onredelijk van de hand.

Door de staking ligt het productieniveau van de chloorfabriek op ongeveer 60 procent van de maximale capaciteit. Dat niveau moeten de stakers op last van de rechter om veiligheids- en milieuredenen tot en met vrijdag handhaven. Daarna mag de productie verder worden verlaagd tot 47 procent van de capaciteit.

Lees over dit aandeel ook

  1. 25 apr Beursblik: ING verlaagt koersdoel AkzoNobel
  2. 24 apr Nare verrassing van schadeclaim overschaduwt verfgigant AkzoNobel

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Akzo Nobel

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. Traveler@repair 2 oktober 2014 01:46
    10% meer loon, daarvan gaat 42-52% via de belastingdienst rechtstreeks de staatskas in plus daarbovenop nog eens een nog hoger perecentage van de grootste belediging voor een werknemer, hij kan middels wet immers niet zelf sparen voor zijn vakantie, daarom ook een hoger 10% hoger, vakantiegeld, wat exstra wordt belast. Hogere zorgpremies en hogere pensioenpremies, weg je loonsverhoging, maar wel een hogere huur gaan betalen, want je loon he, dat fiscale loonzakje, is immers ook verhoogd, hop hup Rutte Bilderberggroep hup. Eventuele huursubsidie voor deze werknemers: afgeschaft, te hoog loon ! Kinderen ? Je mag alles maar dan ook alles zelf gaan betalen, voor jou geen "zorg" terwijl je er meer voor gaat betalen.
    Kom je in het ziekenhuis, geen antibiotica meer voor jou, zelfs geen mondsmeer...misschien rook je wel..
    Dankjewel bond ! Goed gedaan in samenspraak met Rutte en Pechtold.
    Of zoals de woordvoerder van de vakbondcentrale het zelf zei: " wij spelen het spelltje ook gewoon mee ".

1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links