Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Herstel op Europese beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De meeste Europese aandelenbeurzen wisten dinsdagmiddag te herstellen van de verliezen van een dag eerder. Beleggers gingen op de laatste dag van het derde kwartaal op zoek naar koopjes.

,,De markt ligt er weer wat beter bij dankzij meevallend economisch nieuws uit de eurozone. Aan het bedrijvenfront is het redelijk stil en kijkt men vooral uit naar het cijferseizoen dat over 1,5 week losbarst. Voor de rest is het wachten op het Amerikaanse consumentenvertrouwen, dat later op de dag naar buiten komt“, aldus analist Tom Muller van Theodoor Gilissen.

De AEX-index in Amsterdam noteerde aan het begin van de middag 0,6 procent hoger op 420,61 punten. De MidKap klom 0,4 procent tot 599,67 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs wonnen tot 1 procent, Londen daalde 0,1 pocent.

Duitsland

Op macro-economisch vlak bleek dat de winkelverkopen in Duitsland in augustus veel sterker zijn toegenomen dan verwacht, terwijl de Franse consumentenbestedingen een onverwachte stijging lieten zien. Ook kwam de inflatie in de eurozone deze maand conform verwachting uit op 0,3 procent.

Verzekeraar Delta Lloyd en elektronicaconcern Philips waren de grootste stijgers in de AEX met winsten van meer dan 1 procent. Dienstverlener aan de olie- en gasindustrie SBM Offshore stond onderaan met een min van 0,6 procent.

RBS

In Londen verloor Next ruim 4 procent. De Britse kledingverkoper moet zijn winstverwachting voor het jaar verlagen als het ongewoon warme herfstweer in het Verenigd Koninkrijk aanhoudt. Royal Bank of Scotland (RBS) klom 2,7 procent. De Britse bank hoeft veel minder geld opzij te zetten voor verliezen op slechte leningen dan eerder werd gedacht.

De Europese automakers stonden onder druk na de winstwaarschuwing van de Amerikaanse concurrent Ford. Volkswagen verloor in Frankfurt 0,8 procent en in Parijs zakte Renault 2,7 procent.

De euro ging verder omlaag en was 1,2607 dollar waard, tegen 1,2701 dollar bij het slot van de Europese beurzen op maandag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,2 procent tot 94,78 dollar. Brentolie kostte 0,4 procent meer op 97,59 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links