Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Franse politieke top gaat praten met GE

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Bestuurders van General Electric (GE) reizen in de komende dagen naar Parijs voor gesprekken met kopstukken uit de Franse regering over de interesse van het Amerikaanse industriële concern in de Franse branchegenoot Alstom. Dat liet een woordvoerder van het Franse ministerie van Industrie vrijdag weten.

GE wil een deel van Alstom overnemen en zou daar 13 miljard dollar (circa 9,4 miljard euro) voor overhebben. Volgens ingewijden gaat het om het deel van het Franse concern dat onderdelen voor energie- en kerncentrales en windturbines produceert. Dat zou worden afgesplitst van de divisie die TGV's maakt, de prestigieuze Franse hogesnelheidstreinen.

De bestuurders praten in de komende dagen met de Franse premier Manuel Valls en industrieminister Arnaud Montebourg. Die heeft volgens de Franse krant Le Monde al zijn zorgen over een mogelijke overname uitgesproken. Het bestuur van Alstom kwam vrijdag bijeen om de interesse van GE te bespreken. In afwachting van een bericht over die bijeenkomst werd de handel in aandelen Alstom aan de beurs in Parijs stilgelegd.

Hollande

Volgens The Wall Street Journal reist GE-topman Jeff Immelt zondag naar Parijs, waar hij mogelijk ook met de Franse president François Hollande zal praten.

De energiedivisie van Alstom is goed voor circa 70 procent van de jaaromzet van bijna 24 miljard euro van het bedrijf, dat de afgelopen jaren veel last had van afnemende investeringen door energiebedrijven en de zwakke economische groei in Europa. Alstom, dat in Frankrijk ongeveer 18.000 werknemers in dienst heeft, kondigde vorig jaar een flinke reorganisatie aan.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links