Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Nutreco overtreft verwachtingen'

AMSTERDAM (AFN) - De resultaten van Nutreco in het eerste kwartaal overtreffen de verwachtingen. Dat stelden analisten van Rabobank donderdag naar aanleiding van de kwartaalcijfers van de diervoerproducent.

De analisten wezen op de sterke volumegroei van 24 procent bij het visvoer, waarbij de verkoop van zalmvoer met 35 procent toenam. Die groei kwam vooral door gunstige omstandigheden in Noorwegen en Groot-Brittannië. Daarnaast namen de volumes bij Animal Nutrition met 1 procent toe, terwijl de ontwikkelingen daar sinds 2012 negatief waren.

De voorspelling van Nutreco dat de ebita dit jaar duidelijk hoger zal zijn dan in 2013 wordt door Rabo geïnterpreteerd als een verwachte stijging van 7 tot 12 procent. De bank verwacht dat de mengvoer- en vleesactiviteiten in Spanje en Portugal, die al enige tijd in de etalage staan, in de komende 6 maanden voor een goede prijs worden verkocht.

Rabo hanteert een koopadvies voor het aandeel Nutreco, met een koersdoel van 37 euro. Nutreco sloot woensdag op 32,61 euro.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links