Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Conjunctuur laat verbetering zien

DEN HAAG (AFN) - Het conjunctuurbeeld was eind december beter dan eind november. De economische indicatoren toonden meer verbeteringen dan verslechteringen. Dit meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag.

Het beeld duidt erop dat de Nederlandse economie zich in de fase van herstel bevindt. Op twee na presteren alle indicatoren nog wel onder hun langjarig gemiddelde, aldus het statistiekbureau.

De stemming van consumenten verbeterde opnieuw. De indicator die het consumentenvertrouwen aangeeft, steeg van -18 naar -16. Het producentenvertrouwen verbeterde in december een fractie, van -0,4 naar -0,1. Het vertrouwen onder ondernemers en consumenten neemt toe, maar beide stemmingsindicatoren zijn nog negatief.

Vertrouwen

Terwijl het vertrouwen verbetert, duidt de ontwikkeling van de uitvoer van goederen, bedrijfsinvesteringen en consumptie door huishoudens nog op laagconjunctuur. Het volume van de goederenuitvoer was in oktober 0,4 procent kleiner dan een jaar eerder. Huishoudens besteedden 1,1 procent minder. De bedrijfsinvesteringen ten slotte waren 4,6 procent hoger.

De industrie produceerde in oktober 2,1 procent meer dan in oktober 2012. In de eerste 11 maanden van dit jaar zijn er 13 procent meer faillissementen uitgesproken dan in dezelfde periode van 2012.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 31 december 2013 10:59
    Consumptie door huishoudens nog op laagconjunctuur.

    Ja dat zal in 2014 nog lager worden, lees net huurwaardeforfait gaat met 17% omhoog en er was berekend door de heren heel iets anders. (hoe betrouwbaar)
    Water belasting en mijn auto CO2 uitstoot nu boven 50 gram belast, dus vanaf 1 jan 2014 motorrijtuigenbelasting.

    Maar fijn toch kan Den Haag toch zijn 200.000,= kostende nieuwjaars receptie geven.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links