Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Kleine openingswinst Wall Street'

NEW YORK (AFN) - In New York zullen de beurzen donderdag naar verwachting voorzichtig hoger openen. Na de recente koerssprong lijken ook de Amerikaanse beleggers wat gas terug te nemen. Ook wordt gewacht op Ben Bernanke. De voorzitter van de Federal Reserve zal later op de dag een verklaring afleggen voor het Amerikaanse Congres over de stand van de economie.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekendgemaakt dat het aantal wekelijkse uitkeringsaanvragen in de Verenigde Staten sterker dan verwacht is gedaald. Ook bleek dat de Amerikaanse arbeidsproductiviteit iets minder sterk is gestegen dan verwacht, terwijl de loonkosten sterker toenamen dan verwacht.

Aan het bedrijvenfront maakte Merck bekend in het vierde kwartaal van 2011 een winst te hebben geboekt van 1,51 miljard dollar (1,15 miljard euro). In dezelfde periode in het jaar daarvoor leed de geneesmiddelenfabrikant nog een verlies. Merck verwacht dit jaar echter meer last te krijgen van goedkopemerkloze medicijnen, waardoor de winst in 2012 nauwelijks hoger zal uitkomen dan in 2011.

Detailhandelsbedrijven

Ook openden chemieconcern Dow Chemical en de voedingsbedrijven Sara Lee en Kellogg hun boeken. Daarnaast maakten Amerikaanse detailhandelsbedrijven als Macy's, Target, Saks en Gap de verkoopcijfers over januari bekend.

Facebook diende woensdagavond een officiële aanvraag in voor een beursgang. De Amerikaansesocialenetwerksite wil via deze weg 5 miljard dollar (3,8 miljard euro) ophalen. Daarmee is het de grootste beursgang ooit van een internetbedrijf.

De openingsindicatoren wijzen op winsten van 0,1 procent voor de Amerikaanse beurzen. Woensdag sloten de beurzen in New York met stevige plussen door een reeks positieve industriecijfers uit Duitsland, China en de Verenigde Staten.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links