Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

BAM maart 2019

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2.231 Posts
Pagina: «« 1 ... 65 66 67 68 69 ... 112 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 7 OnoMatopee 20 maart 2019 18:32

  Stadhuis half april in gebruik
  Meubilair wordt al geplaatst
  Ruud Witte Uit de krant van vandaag

  Het nieuwe gemeentehuis van Woerden wordt donderdag 18 april in gebruik genomen. Diezelfde avond wordt er al in vergaderd. Publiek kan er pas de volgende dag terecht.

  Het plan is nog steeds dat aannemer BAM het pand op 16 april oplevert. De werkzaamheden vorderen echter dermate, dat de gemeente nu al met de plaatsing van bureaus, de koffiemachines, computersystemen en dergelijke kan beginnen.

  Nieuwsgierige ambtenaren mogen nog niet naar binnen. Zij maken donderdag 18 april pas kennis met hun nieuwe flexwerkplekken en kunnen dan op verkenning door het gebouw.

  Als de laatste werknemer van BAM op 16 april de deur uitstapt, begint de gemeente de volgende dag direct met de verhuizing van spullen die mee moeten van de tijdelijke locatie aan de Bleek naar het nieuwe onderkomen. Daar worden twee dagen (woensdag 17 en donderdag 18 april) voor uitgetrokken. Zowel het nieuwe als het oude stadhuis is dan gesloten voor publieksdiensten, zoals het aanvragen of ophalen van paspoort, rijbewijs en andere baliefuncties.
  Lampen

  ,,Het pand is gebruiksklaar'', zegt de projectleider Bart Atema. De klus is eigenlijk een zeer grondige renovatie van het oude stadhuis. ,,We zouden er bij wijze van spreken zo in kunnen. De lampen branden en er ligt vloerbedekking.''

  Hij zegt blij te zijn als het gemeentehuis - de naam stadhuis is verdwenen omdat Woerden ook dorpen telt - op 18 april door b en w en de ambtenaren in gebruik kan worden genomen. ,,Iedereen heeft hier zo naar uitgekeken. We krijgen een toekomstbestendig, duurzaam gemeentehuis.''
  Afmetingen

  De complete renovatie heeft 16,4 miljoen euro gekost. Aanvankelijk was het 15 miljoen, maar vanwege tegenvallers - vloeren en muren in het oude stadhuis waren slechter dan gedacht - bleken ook afmetingen van de constructie af te wijken van de originele bouwtekeningen.

  Vertragingen hebben ertoe geleid dat de gemeente bij BAM een claim heeft neergelegd van inmiddels meer dan 3,5 ton. Beide partijen steggelen daar nog over.
 2. forum rang 7 HenkdeV 20 maart 2019 20:23
  Geen renteverhoging in VS dit jaar

  WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De Federal Reserve laat de rente in de Verenigde Staten dit jaar ongemoeid. Volgend jaar verwacht de koepel van centrale banken de rente één keer te zullen verhogen. Dat meldde de Fed na afloop van zijn tweedaagse beleidsvergadering. Daarbij werd de groeiprognose voor de Amerikaanse economie neerwaarts bijgesteld.

  De voorzichtige aanpak van de Fed weerspiegelt de zorgen die leven over de tragere economische groei. Ook leven er twijfels over de lagere energieprijzen die invloed hebben op de inflatie. Verder werd gewezen op de situatie op de wereldwijde markten, die een drukkend effect hebben. Fed-preses Jerome Powell zei andermaal dat het beste dat de Fed kan doen nu is om geduldig te zijn.

  De Fed rekent voor dit jaar op 2,1 procent economische groei. Bij een eerdere raming was dat 2,3 procent. In 2020 zal de groei uitkomen op 1,9 procent, tegen een eerder voorziene groei van 2 procent. Verder blijft de Fed de komende maanden werk maken van het verkleinen van de balans. Dat doet het door eerdere posities die het tijdens de crisis opbouwde om de markten te stutten, van de hand te doen. De afbouw wordt wel verlaagd en in september zelfs gestopt.

  Kenners hielden er alom rekening mee dat de Fed de rente op 2,25 tot 2,5 procent zou handhaven. Bij het vorige rentebesluit eind januari predikte Powell al geduld met verdere rentestappen, omdat de economische omstandigheden minder gunstig zijn dan in 2018. De gebruikelijke verwijzing naar het streven om de rente geleidelijk te verhogen werd door de Fed toen al niet genoemd.

  De Fed koos vorig jaar nog duidelijk voor een beleid om de rente stapje voor stapje te verhogen. Eerder werd voor dit jaar op twee rentestappen gerekend. De laatste rentestap was in december. President Donald Trump uitte herhaaldelijk forse kritiek op het almaar opkrikken van de rente, omdat dit volgens hem slecht zou zijn voor de economie.
2.231 Posts
Pagina: «« 1 ... 65 66 67 68 69 ... 112 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

BAM Groep Koninklijke Meer »

Koers 1,524   Verschil -0,03 (-1,68%)
Laag 1,506   Volume 2.372.254
Hoog 1,548   Gem. Volume 3.248.766
29 mei 2020 17:35
label premium

BAM: Geen winst

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Gerelateerde Video's

 1. video thumbnail

  Arend Jan Kamp over BAM

  21 februari 2018 15:17 - Vimeo

 2. video thumbnail

  BAM: Terug naar €4,00 - €4,50?

  20 december 2017 21:50 - Vimeo

 3. video thumbnail

  VolkerWessels terug op beurs

  21 april 2017 17:14 - Vimeo

 4. video thumbnail

  Arend Jan Kamp over BAM

  20 februari 2017 15:48 - Vimeo

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare