Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

ABN AMRO 2019

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.451 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 ... 69 70 71 72 73 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Dagelijkse Kost
0
quote:

Na daling weer stijging schreef op 15 mei 2019 om 09:44:


Gaat vandaag wel heel hard omlaag. Wat is hier toch aan de hand?Zie grafieken AEX en futures DOW J.
Deze gaan ook hard omlaag.
buf
0
quote:

Bowski schreef op 15 mei 2019 om 09:50:


[...]
Deze bank had beloofd meer dividend te gaan betalen, maar boert 5% per jaar achteruit.
Ze gaan op zeker moment dus aankondigen dat ze hun afspraken niet na kunnen komen.


Jij begrijpt het!
Bowski
0
Deze bank heeft als onderpand veel mooie plaatjes.
www.abnamro.com/nl/over-abnamro/in-de...
Je snapt wel dat die weinig bekijkrendement opleveren.

Alleen voor de bankballen vullen plaatjes en praatjes de gaatjes.
Erny
0
ABN steekt 20 miljoen in verduurzaming eigen panden. Zeker vanwege het " uitdagend " renteklimaaat.
voda
0
'Vizier ABN AMRO moet richting overnames'

Gepubliceerd op 15 mei 2019 om 09:32 | Views: 2.644

ABN AMRO 12:30
18,98 -0,25 (-1,27%)

AMSTERDAM (AFN) - De baten van ABN AMRO stonden in het eerste kwartaal stevig onder druk. De bank heeft de schade beperkt door op de kosten te letten, maar op de langere duur zal ABN AMRO overnames moeten doen om de winstgevendheid op peil te houden, zeggen analisten van KBC Securities. De Belgische vermogensbeheerder Bank Degroof Petercam zou een goede overnamekandidaat zijn, als die op de markt zou komen, geven ze aan.

De slechtere operationele winst maakte dat de cijfers van ABN AMRO niet echt iets waren om over naar huis te schrijven. De lagere kredietvoorzieningen hielpen het bedrijf toch aan respectabele cijfers. Toch blijft er druk op de resultaten van de bank.

De KBC-analisten waren teleurgesteld dat ABN AMRO bij de jaarcijfers in februari geen speciale uitkering deed aan aandeelhouders. Ze begrijpen echter dat het bedrijf daarmee flexibel wil blijven en zijn vermogensbeheersactiviteiten uit wil breiden. In dat licht herhalen ze dat Bank Degroof Petercam een goede aanwinst zou zijn. Volgens mediaberichten komt die Belgische bank beschikbaar.

KBC

Afgezien daarvan blijft KBC vol vertrouwen dat ABN AMRO zijn kosten verder kan terugdringen. De druk op de batenkant blijft wel een risico en ook voorzieningen kunnen het bedrijf geld kosten, al was het eerste kwartaal daarbij geruststellend.

ING merkt op dat de winst en rente-inkomsten iets onder de verwachting uitkwam. De berichten van ABN AMRO over het kapitaal zijn geruststellend, zo merken de kenners ook op. De CET1-ratio van 18 procent voldoet aan hun verwachtingen.

KBC heeft een accumulate-advies voor ABN AMRO met een koersdoel van 27 euro. ING hanteert een hold-advies en een richtprijs van 26,50 euro. Het aandeel ABN AMRO stond woensdag rond 09.35 uur 1,8 procent lager op 18,88 euro.
voda
0
Winstdaling voor ABN AMRO

Gepubliceerd op 15 mei 2019 om 07:09 | Views: 3.705

ABN AMRO 12:35
18,98 -0,25 (-1,27%)

AMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO heeft de winst in het eerste kwartaal duidelijk zien dalen. Dat kwam onder meer omdat vorig jaar nog significante winsten werden geboekt op aandelenparticipaties, onder meer bij de investeringsfondsen van het inmiddels verkochte ABN AMRO Participaties.

Andere investeringswinsten waren er in het eerste kwartaal nauwelijks door een ongunstiger beursklimaat. De bank zag de winst uitkomen op 478 miljoen euro. Dat is 20 procent minder dan een jaar eerder. Het operationeel resultaat kwam uit op 754 miljoen euro, 23 procent minder dan een jaar terug. Topman Kees van Dijkhuizen sprak van goede vooruitgang in het uitvoeren van de strategie.

De netto-rentebaten van het financiële concern werden onder meer beïnvloed door tijdelijk verhoogde beheerkosten. Ook gingen de kosten omhoog door nieuwe regelgeving waar de bank naar eigen zeggen alleen het eerste kwartaal last van had. ABN AMRO wist die hogere kosten deels te compenseren door streng op de uitgaven te letten.

Witwassen

Een deel van die extra kosten heeft te maken met de extra aandacht voor het tegengaan van witwassen. Daar werken bij ABN AMRO duizend mensen aan, maar dat aantal wordt uitgebreid naar zo'n 1400, liet Van Dijkhuizen weten. Aan alle incidenten die afgelopen jaar en dit jaar aan het licht kwamen bij onder meer Danske Bank, zit volgens de topman ook een positieve kant. "Ons personeel is er veel meer van doordrongen waarom we bepaalde dingen doen en ook bij klanten is er meer begrip voor soms lastige vragen. Mensen zijn wakker geschud."

ABN AMRO zette bij de zakenbank meer leningen uit. Het aantal risicovolle leningen bij de zakenbank werd teruggedrongen. Daardoor kon ABN AMRO de kredietvoorzieningen halveren tot net onder 100 miljoen euro. Van onzekerheid bij bedrijven door onder meer de aanhoudende onzekerheid rond de brexit en het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China, merkt de bank dan ook maar beperkt de gevolgen. Van Dijkhuizen verwacht wel dat er snel een akkoord wordt gesloten in dat laatste conflict. "Trump wil uiteindelijk ook herkozen worden."

Marktaandeel

Terwijl bedrijven meer leenden, kromp de hypotheekportefeuille licht. Daar verwacht de bank wel dat het marktaandeel in het huidige kwartaal weer toe zal nemen. Het beheerde vermogen van de Private Banking-tak nam toe. Onder meer een overname droeg daar aan bij.

Het belang van de Nederlandse staat in ABN AMRO is al geruime tijd niet meer teruggedrongen. Van Dijkhuizen vindt dat de regering de afweging moet maken wanneer dat gebeurt. Wel snapt hij dat het momenteel een lastige periode is, vanwege de beweeglijke aandelenbeurzen.
pfaas
0
Ruilen beleggers vandaag ING in voor ABN Amro? Koers loopt na een beroerde morgen nu flink op.
voda
0
Update3: Weinig verrassende winstval ABN AMRO

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
ABN AMRO Group Cert.
19,49 0,27 1,40 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO heeft in de eerste drie maanden van 2019 de winst conform verwachting flink onder druk zien staan. Dit maakte de bank woensdag voorbeurs bekend met de cijfers over het eerste kwartaal.

In het afgelopen kwartaal daalde de nettowinst met 20 procent tot 478 miljoen euro. Dit is wel inclusief 26 miljoen euro aan AT1-kapitaal. Analisten hadden inclusief deze post gerekend op een nettowinst van 499 miljoen euro en exclusief op 474 miljoen euro.

De netto rentebaten werden geraakt door tijdelijk hogere kosten van liquiditeitsbeheer. De operationele lasten bevatten onder andere kwartaal specifieke hoge regelgevingskosten, die deels werden gecompenseerd door effectief kostenbeheer. De operationele kosten liepen met een daling van 21 miljoen euro meer terug dan analisten hadden voorzien. Vooraf werd namelijk gerekend op een daling met 15 miljoen euro.

Volgens CFO Clifford Abrahams vielen de opbrengsten wat lager uit dan analisten hadden verwacht, maar dat er ook sprake was van een moeilijke vergelijkingsbasis. Abrahams merkte op dat ABN AMRO vorig jaar nog profiteerde van de verkoop van een deel van het belang in ABN AMRO Participaties.

Abrahams wees tegenover ABM Financial News bovendien ook op de kosten gerelateerd aan onderzoeken naar witwaspraktijken. Volgens de financieel directeur werken daar nu 1.000 mensen aan, maar dat zal op termijn groeien tot 1.400. Een stijging van de algemene kosten kan volgens Abrahams dan ook verwacht worden.

De kredietvoorzieningen vielen aanzienlijk lager uit en daalden op jaarbasis van 208 miljoen naar 102 miljoen euro. Dit had vooral te maken met het afbouwen van delen van de CIB kredietportefeuille in 2018.

Het rendement op het eigen vermogen daalde van 11,5 procent naar 9,2 procent op jaarbasis, terwijl de cost/income ratio, een belangrijke maatstaf voor de efficiëntie van banken, uitkwam op 63,8 procent, tegen 70,2 procent in het vierde kwartaal en 57,9 procent een jaar eerder. Analisten hielden rekening met een cost/income ratio van 62,3 procent.

Als de regelgevingskosten evenredig over het jaar zouden worden verdeeld, zou het rendement op het eigen vermogen op 10,2 procent uitkomen en de cost/income ratio op 60,2 procent, aldus ABN AMRO. "Niet fantastisch", oordeelde Abrahams.

Verder meldde ABN AMRO een daling van 6 procent van de netto rentebaten, terwijl de fee-inkomsten met 4 procent daalden. Deze kwamen uit op respectievelijk 1.573 miljoen en 414 miljoen euro, waar door analisten wad gerekend op 1.603 miljoen en 416 miljoen euro.

De Basel III CET1-ratio, waarin de winst over het eerste kwartaal van 2019 niet is opgenomen, noemde ABN AMRO met 18,0 procent "sterk".

"In deze meer uitdagende omstandigheden, met toenemende kosten vanuit wet- en regelgeving, blijven we ons richten op onze financiële doelen", aldus CEO Kees van Dijkhuizen, die stelde dat de economische omstandigheden en het renteklimaat uitdagender zijn geworden.

De topman liet weten bezig te zijn met de aanscherping van de koers bij diverse bedrijfsonderdelen. Bij Private Banking is de bank begonnen met het integreren van de Belgische acquisitie, en met de aangekondigde verkoop van de activiteiten op de Kanaaleilanden rondt ABN AMRO de verkoop van activiteiten bij Private Banking af. Bij deze divisie nam het totale beheerde vermogen in het afgelopen kwartaal met 15,6 miljard euro toe, dankzij een overname, marktprestaties en een instroom van nieuw klantvermogen.

De aanscherping van de koers bij Corporate & Institutional Banking (CIB) verloopt volgens Van Dijkhuizen goed. Bij Commercial Banking groeide de kredietportefeuille met 2,8 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal, terwijl de hypotheekportefeuille met 0,6 procent afnam, zo merkte de topman bovendien op.

"Vooruitkijkend zien we een goedgevulde hypothekenpijplijn en verwachten we dat ons marktaandeel in nieuwe productie in Q2 2019 weer zal toenemen."

Update3: om AT1-post toe te voegen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
jan van delft
0
juist niet vreemd, er zit weliswaar geen groei in maar wel een heel stabiel winstgevend kernbedrijf zonder noemenswaardige problemen, innen dat dividend dus de komende jaren! Hypotheken in NL = winst op winst
havik of duif
0
Er wordt wel heel verschillend gekeken naar de cijfers koers gaat van € 18,71 naar € 19,64 en nu weer naar € 19,30, zo heeft ieder zijn eigen richting.
Thorgall
0
quote:

havik of duif schreef op 15 mei 2019 om 14:42:


Er wordt wel heel verschillend gekeken naar de cijfers koers gaat van € 18,71 naar € 19,64 en nu weer naar € 19,30, zo heeft ieder zijn eigen richting.
dat is per definitie, anders was er geen handel namelijk ;-)
havik of duif
0
quote:

Thorgall schreef op 15 mei 2019 om 15:18:


[...]dat is per definitie, anders was er geen handel namelijk ;-)
Daar heb je wel gelijk in maar als je vandaag kijkt naar de richting van de gehele AEX dan is dat rood, wat ik wilde aangeven dat het aandeel ABN/Amro vandaag dan weer rood en weer groen en weer rood etc. en niet met een paar centen maar met procenten en daarin wijkt het aandeel sterk af van de AEX op deze dag.
Meestal bij de cijfer presentatie heeft een aandeel die dag een hoofd richting, of groen of rood of het blijft neutraal maar nu zie je telkens duidelijke uitslagen in beide richtingen.
Thorgall
0
quote:

havik of duif schreef op 15 mei 2019 om 15:50:


[...]Daar heb je wel gelijk in maar als je vandaag kijkt naar de richting van de gehele AEX dan is dat rood, wat ik wilde aangeven dat het aandeel ABN/Amro vandaag dan weer rood en weer groen en weer rood etc. en niet met een paar centen maar met procenten en daarin wijkt het aandeel sterk af van de AEX op deze dag.
Meestal bij de cijfer presentatie heeft een aandeel die dag een hoofd richting, of groen of rood of het blijft neutraal maar nu zie je telkens duidelijke uitslagen in beide richtingen.
ik snap je, maar toch zie je dit veel vaker hoor. Vaak duurt het even voordat cijfers geduid worden. Kost wat tijd om ze goed te bestuderen. Dan volgen ook vaak wat intervieuws met CEO of financiele directeur. Dat geeft dan ook weer een mogelijke andere richting.

Ik zie nu in deze onzekere tijden een vlucht naar stabiele aandelen. Deze bank is ook saai en stabiel. Ondanks de lagere rente toch een prima aandeel. Dat blijkt vandaag duidelijk.
Dagelijkse Kost
0
quote:

Thorgall schreef op 15 mei 2019 om 16:16:


[...]ik snap je, maar toch zie je dit veel vaker hoor. Vaak duurt het even voordat cijfers geduid worden. Kost wat tijd om ze goed te bestuderen. Dan volgen ook vaak wat intervieuws met CEO of financiele directeur. Dat geeft dan ook weer een mogelijke andere richting.

Ik zie nu in deze onzekere tijden een vlucht naar stabiele aandelen. Deze bank is ook saai en stabiel. Ondanks de lagere rente toch een prima aandeel. Dat blijkt vandaag duidelijk.


Ha Thorgall, ik ben het helemaal met jou eens. Dit verschijnsel gebeurt vaker.
Ik vind de cijfers helemaal niet slecht. Ze zijn gewoontjes.
Met een dividend van meer dan 7% is het aandeel gewoon koopwaardig.
Kopen en achterover leunen.
Vanmorgen een daling en zoals ik toen al schreef: vanmiddag zal de koers gaan stijgen (of in die trant).
Is volgens mij uitgekomen :)
optimist-21
0
Weet een van jullie wanneer het interimdividend bekend wordt gemaakt en wanneer dit wordt uitbetaald?
havik of duif
0
quote:

optimist-21 schreef op 15 mei 2019 om 16:55:


Weet een van jullie wanneer het interimdividend bekend wordt gemaakt en wanneer dit wordt uitbetaald?
Dividend is al bekend € 0,80 en wordt op 20-5 uitbetaald.
optimist-21
0
Het dividend komt in 2 porties, althans in 2018. De 0,80 was het slotdividend 2018. Mijn vraag betreft het interimdividend 2019. Vorig jaar werd het interimdividend in augustus betaald.
zeurpietje
0
quote:

optimist-21 schreef op 15 mei 2019 om 16:55:


Weet een van jullie wanneer het interimdividend bekend wordt gemaakt en wanneer dit wordt uitbetaald?
dat is meestal in augustus.
www.abnamro.com/nl/investor-relations...
1.451 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 ... 69 70 71 72 73 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

ABN AMRO BANK N.V. Meer »

Koers 15,975   Verschil 0,00 (0,00%)
Laag 15,895   Volume 595.689
Hoog 16,100   Gem. Volume 3.447.905
23-aug-19 11:52
label premium

ABN Amro heeft last van rentevrees (update)

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium