Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

URW 2019

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.639 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 ... 78 79 80 81 82 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Lamsrust
1
quote:

buy&hold-style schreef op 22 jun 2019 om 14:48:


Bedankt voor het linkje Third Way. Mijn afdronk uit het korte interview: enerzijds duidelijke visie van URW die met vertrouwen wordt uitgelegd. Anderzijds is ook duidelijk dat (in theorie) hoger renderend retail m2 zullen worden ‘opgeofferd’ om footfall aan te moedigen; restaurants, appartement en kantoren. Dat verhaal kenden we natuurlijk al, maar het rendement per m2 verschilt natuurlijk per categorie. Tonckens geeft aan dat retail duidelijk het hoogste rendement biedt. Dat wijst dan helaas wel op een route die tot lagere opbrengsten per m2 leidt dan we in het verleden hebben gezien. Hoe zien jullie dit?


Interessant artikel in FT, doch dit gaat toch met name over secundair en tertiair retail vastgoed in de UK dat vooral in handen is van PE en zeer sterk geleveraged. Zoals een geïnterviewde van Brookfield zegt : “markten maken soms geen onderscheid meer in kwaliteit van het vastgoed”.

Inzake URW strategie. Tijdens de meest recente investeerders dagen hebben ze daar uitgebreide presentaties over gegeven. Vooralsnog wordt deze mixed use strategie uitgerold in de nieuw te ontwikkelingen projecten c.q. de uitbreidingen van bestaande projecten. URW heeft ook de bestaande portfolio gescreend en ziet daar ook mogelijkheden om kantoren, hotels en woningen toe te voegen. Indien retail 1 op 1 wordt opgeofferd voor kantoren/woningen zal dat aan het rendement knabbelen. Echter, het grote verschil met retail is dat je met woningen/kantoren/leisure wel de hoogte inkan. Dus indien er dan een toren wordt neergezet op een plek waar nu alleen op de begane grond en 1e etage retail is, dan zal het rendement eerder toenemen. Zeker op de toplocaties waar zij zitten lijkt het me geen verkeerde strategie. Rotterdam heeft het eigenlijk al op minischaal: de Markthal.

matad
0
Beste buy&hold-style,

De heer Tonckens presenteert de visie van URW.
Maar hoe kan men in hemelsnaam nog in welke visie dan ook van URW geloven na de overname van Westfield? Men kan toch niets bedenken dat nog slechter is. Ergo over visie gesproken. Wat een geblunder.

Groet.

P.S. De markthal in Rotterdam is zwaar verliesgevend.
Stockboer
0
quote:

matad schreef op 22 jun 2019 om 18:14:


Beste buy&hold-style,

De heer Tonckens presenteert de visie van URW.
Maar hoe kan men in hemelsnaam nog in welke visie dan ook van URW geloven na de overname van Westfield? Men kan toch niets bedenken dat nog slechter is. Ergo over visie gesproken. Wat een geblunder.

Groet.

P.S. De markthal in Rotterdam is zwaar verliesgevend.


Iets wat kortzichtig naar mijn mening. Die visie van Jaap staat als een huis om in vastgoed termen te blijven. Hij geeft ook gewoon toe dat traditionele retail het momenteel zwaar heeft dus je moet als uitbater van winkelcentra’s all-in gaan om te overleven anders ga je het niet redden. Ik deel de mening dat het in de toekomst om het totale plaatje gaat dus niet alleen om wat te kopen maar dat het meer om de beleving zal gaan. Ik ben daarom ook heel benieuwd hoe leidschenhage het straks gaat doen.
junkyard
2
www.urw.com/-/media/Corporate~o~Sites...

* Trinity (340 miljoen) en Vally Fair (990 miljoen) verwachte oplevering is met een halfjaar vertraagd (van H2-2019 naar H1-2020), dus nog geen huuropbrengsten van deze projecten in 2019.
* Westfield Milan wordt 154.000m2 in plaats van 185.000m2 (-16,8%), vanwege 'right-sizing' (minder interesse huurders?). Expected cost is gedaald van 1.500 miljoen naar 1.330 miljoen (-11,4%), daarmee een verhoging van de prijs per m2. Planning oplevering is een jaar naar achteren geschoven (van H2-2021 naar H2-2022).
* Mall of the Netherlands is voor slechts 52% voorverhuurd. Ook de retail bij Les Ateliers Gaîté is voor slechts 54% voorverhuurd (offices / hotel wel volledig verhuurd).
* Westfield Croydon staat onder 'review', dit zal met de matige UK markt te maken hebben. In de UK presentatie was te lezen dat de bezetting van Westfield London nu slechts 87,3% is (met name veel leegstand in Phase 1), met een URW focus op LEASING-LEASING-LEASING en REPURPOSING. Dit winkelcentrum is net vernieuwd, maar heeft alweer veel aandacht/investeringen nodig om te kunnen blijven verhuren.

Ofwel, alle signalen duiden erop dat retail (voor)verhuringen niet soepel lopen, en de mixed-use focus bij projecten een reactie hierop is. De Cherry Park - Sisters - Triangle zien er wat mij betreft aantrekkelijker uit dan Westfield Milan of Mall of Europe (Brussel).
matad
0
Helemaal mee eens.

Nog nooit zo´n goed onderbouwde posts gelezen in 35 jaar. Chapeau.

Groet.
The Third Way...
0
quote:

junkyard schreef op 22 jun 2019 om 22:27:


...
Ofwel, alle signalen duiden erop dat retail (voor)verhuringen niet soepel lopen, en de mixed-use focus bij projecten een reactie hierop is. De Cherry Park - Sisters - Triangle zien er wat mij betreft aantrekkelijker uit dan Westfield Milan of Mall of Europe (Brussel).


Bedankt, heel interessant.

Voor mijn duiding: selecteer jij alleen negatieve berichten of is er gewoonweg niets positiefs te melden? Want igv. laatste groeit er wel een heel grote divergentie met de management guidance van 5-7% groei pj...

junkyard
0
Wat mij betreft is het bericht niet puur negatief. URW past de projecten aan op basis van markt ontwikkelingen, en dalende vraag naar retail, wat projecten iets minder aantrekkelijk maakt. De magere groei vooruitzichten voor retail vastgoed (en benodigde investeringen om te kunnen blijven verhuren) zijn verweven in het huidige koersniveau.

URW management zal altijd een positieve toon aanslaan in berichten, en voorlopig blijven melden dat de Westfield overname de juiste keuze was en verhuringen ook soepel lopen. Als URW meldt dat er problemen zijn, dan heeft dit negatieve gevolgen voor de onderhandelingspositie naar huurders. Voor beleggers dus goed dat management de roze bril op heeft en Investor Relations ziet als PR, het is van belang om de cijfers en uitingen kritisch te analyseren, in de details is de meest belangrijke informatie verstopt.

Ik lees hier afgelopen jaren vaak positieve reactie op (half)jaarcijfers, waarna de koers alsnog dipt, veel beleggers gaan mee in de URW PR zonder de details te lezen.

Groei lijkt mij mogelijk, als:
* de bezetting niet daalt en tegen minimaal dezelfde huren wordt verhuurd.
* projecten op tijd en binnen budget (+ goed verhuurd) worden opgeleverd.
* vastgoed wordt verkocht tegen lagere yields dan de bijdrage die projecten leveren. Yield on cost (excl interne kosten) van projecten die komende jaren worden opgeleverd is zo'n 6,5%. De verkopen gaan tot nu toe tegen aanmerkelijk lagere NIY, wat vooral door de verkoop van de beste kantoren is veroorzaakt.

Dividend lijkt mij voorlopig houdbaar, lange termijn is deze houdbaarheid vooral afhankelijk van ontwikkelingen in de retail (wat ik niet kan inschatten).

URW zie ik als een van de betere retail vastgoed beleggingen (wel positief dus), als URW het niet lukt, dan zal de rest ook zwaar bloeden.
The Third Way...
0
quote:

junkyard schreef op 23 jun 2019 om 11:29:


1 Wat mij betreft is het bericht niet puur negatief. URW past de projecten aan op basis van markt ontwikkelingen, en dalende vraag naar retail, wat projecten iets minder aantrekkelijk maakt.

2. De magere groei vooruitzichten voor retail vastgoed (en benodigde investeringen om te kunnen blijven verhuren) zijn verweven in het huidige koersniveau.
...


Derhalve is het antwoord op mijn vraag:
- alle berichten maar helaas alles negatief (1. boven);
- kanttekening (2. boven): gelukkig al verwerkt in management guidance...
matad
0
Beste junkyard,

De ene maal wordt er geschreven dat door de verkoop van een kantorencomplex (Parijs) Unibail het tafelzilver aan het verkopen is terwijl ik anderzijds lees dat winkels een groter rendement opleveren dan kantoren.

Wat begrijp ik hier dan niet/foutief?

Alvast bedankt.

junkyard
0
Positieve ontwikkeling in 2019 is vooral de zeer lage rente. Zoals URW ook in presentatie toont, verlaagt de huidige lage financieringsrente de kosten van investeringen in meerjarige projecten. URW kan nu door deze rentedaling 10 jaar (€) financiering ophalen voor 0,80%, en 15 jaar voor ongeveer 1,25%.

De lage rente is veroorzaakt door neerwaarts bijgestelde lange termijn groei verwachtingen, wat (naast positief effect op financieringsrente) negatieve gevolgen heeft voor de verwachte huurontwikking.

Superieure mogelijkheden om financiering op te halen (ivm schaal, rating, stabiliteit) zie ik als groot voordeel van URW. Fondsen als Vastned, ECP, WHV zijn nu minimaal het dubbele kwijt als financiering wordt aangetrokken, en het lukt deze fondsen niet om tegen looptijden langer dan 10 jaar geld aan te trekken.

Daarnaast heeft de URW organisatie grote kennis van retail ontwikkelingen door de vele (US-UK-EU) relaties met retailers, wat een voordeel zou moeten bieden bij de juiste invulling van (her) ontwikkelingen vastgoed.

Wat dit betreft was de Westfield overname teleurstellend, blijkbaar zag UR management de ontwikkelingen van afgelopen jaar niet aankomen, of zag de Westfield leiding (Lowy familie) de UK-US ontwikkeling beter aankomen en is net op tijd verkocht.
junkyard
0
quote:

matad schreef op 23 jun 2019 om 12:42:


Beste junkyard,

De ene maal wordt er geschreven dat door de verkoop van een kantorencomplex (Parijs) Unibail het tafelzilver aan het verkopen is terwijl ik anderzijds lees dat winkels een groter rendement opleveren dan kantoren.

Wat begrijp ik hier dan niet/foutief?

Alvast bedankt.
Winkelvastgoed is momenteel niet te verkopen tegen boekwaarde, vooral vanwege de onzekere lange termijn vooruitzichten (huur ontwikkeling). De kantoren zijn wel erg in trek, URW heeft hiervan gebruik gemaakt door afgelopen jaar de beste kantoren in portefeuille te verkopen (Capital 8, Tour Ariane, Tour Majunga, Skylight / Lumen), waarna de omvang van de kantoren portefeuille sterk is gedaald. Ongeveer 75% van de verkoopopbrengsten in 2018/2019 komt uit de verkoop van deze kantoren. Vandaar de opmerking dat het tafelzilver is verkocht. Het retail vastgoed is niet verkoopbare tegen soortgelijke premies op boekwaarde.

Retail meters op de beste (drukke) lokaties levert (tot nu toe) veelal een hoger (huur)rendement (€ per m2) dan kantoren of woningen, vandaar dat aanpassingen in projecten, (her)ontwikkeling van retail meters naar ander gebruik (of minder m2 retail in project), negatieve gevolgen kan hebben op de algehele (financiële) aantrekkelijkheid van een project.
Lamsrust
2
quote:

matad schreef op 22 jun 2019 om 18:14:


Beste buy&hold-style,

De heer Tonckens presenteert de visie van URW.
Maar hoe kan men in hemelsnaam nog in welke visie dan ook van URW geloven na de overname van Westfield? Men kan toch niets bedenken dat nog slechter is. Ergo over visie gesproken. Wat een geblunder.

Groet.

P.S. De markthal in Rotterdam is zwaar verliesgevend.


Of de overname van Westfield een succes is of niet kan nu nog niet beoordeeld worden. Voorlopig is het effect op de AREPS inderdaad negatief, zowel direct door de lagere rendementen van de Westfield centra als indirect door de daling van de AREPS tgv de verkopen om de LTV omlaag te brengen. Koers is vanwege deze reden en branchespecifieke redenen met 40% gedaald sinds de aankondiging Westfield overname.

Het is echter niet uit te sluiten dat door het bouwen van het wereldwijde premiummerk “Westfield” - voor de winkelcentra op de allerbeste locaties - een premie op de huur gevraagd kan worden bij retailers, i.e. Westfield bouwt aan een soort monopolie positie voor premium winkelcentra. Retailers kunnen dan lastiger zeggen dan gaan we wel naar de buren of naar het centrum in een andere stad, want dan komen ze Westfield toch weer tegen. Daarnaast leidt het branden van alle premium centra in portfolio als Westfield centra tot significante besparingen in reclame en marketingkosten. Kennelijk had Westfield hier veel ervaring in, want deze hele afdeling wordt momenteel vrijwel alleen bemand door ex Westfield managers.

Zoals Junkyard terecht constateert heeft URW het allermooiste vastgoed, dus als het hen niet lukt dan lukt het op de niveau’s daaronder helemaal niet. Daarnaast werkt het feit dat de rente de komende jaren laag zal blijven nu in hun voordeel zowel direct door lagere rentelasten als indirect door een grotere yieldcompressie, i.e. doordat de risico vrije rentevoet daalt zullen de vereiste yields op de centra niet snel hard stijgen waardoor afboekingen minder snel aan de orde zijn.

URW heeft nu 8% dividendrendement. Dat is heel hoog voor een fonds met het allerbeste vastgoed en een conservatieve financiering. Zodra de markt ziet dat dividend gehandhaafd kan blijven en de AREPS met minimaal 2% a 3% op jaarbasis gaat groeien, dan kan dit percentage snel naar 6% gaan. Daar hoort een koers van EUR 180 bij welke nog steeds 20% onder de intrinsieke waarde ligt. Het snelste geld met vastgoed wordt verdiend door in een malaise markt in te kopen. Vergelijk de nederlandse kantorenmarkt die 5 jaar geleden in mineur was - ook op de beste plekken - en nu weer fors hersteld is.
matad
0
Lamsrust.

Dank voor uw antwoord.

Lees veel in de trant van: de wens is de vader van de gedachte.
Maak mezelf daar uiteraard ook schuldig aan.
U merkt zelf op dat de overname van Westfield niet beoordeeld kan worden op succesvol of niet.
Bij een koersdaling van 40% die u zelf aangeeft is dit toch niet moeilijk te beoordelen.
Ook het vullen van die enorme winkelcentra met premium merken lijkt mij schier onmogelijk Zoals in de laatste posts al wordt aangegeven worden de vierkante meters winkelruimte in deze centra telkens ingekrompen.
Uw opmerking dat de kantorenmarkt in mineur was klopt doch om deze te vergelijken met winkelcentra is onjuist. U gaat hier voorbij aan het feit dat er in de Retail een totale disruptie plaatsvindt door de razend snelle opkomst van de online verkopen. Dat is m.i. de kern van het probleem en niets anders.
De etalages worden gewoon vervangen door het beeldscherm. Kijk alleen maar eens naar de ergerlijke reclame op uw beeldscherm. Ik zie daar echt geen Westfield banners opduiken.
Overigens vind ik dat, gelet op het risico dat URW loopt met het wel of niet slagen van deze winkelcentra, URW bijna onmogelijk een hogere huur kan gaan vragen. Online verkoop zal hierdoor enkel toenemen. Verder denk ik dat men onmogelijk pakweg: Kruidvat, Aldi, Lidl, Primark, Action etc. uit deze centra kan weren. Indien wel dan weet ik al bij voorbaat welk centrum het meeste publiek gaat trekken.

Groet en eigenlijk hoop ik dat u gelijk hebt doch ik vrees dat we die gezellige ouwerwetse winkelcentra grotendeels moeten afschrijven.
crux
0
Zo kun je ook dividend uitbetalen:

"Retail Estates zal 67,87 procent van het interim-dividend uitbetalen in nieuwe aandelen. Dit meldde het Belgische vastgoedbedrijf met ook een notering in Amsterdam maandagochtend in een persbericht.
De uitgifte zorgt voor een versterking van het eigen vermogen en daarmee voor een daling van de schuldgraad, zo liet Retail Estates weten zonder in te gaan op verdere details."
The Third Way...
0
quote:

crux schreef op 24 jun 2019 om 09:29:


...
De uitgifte zorgt voor een versterking van het eigen vermogen en daarmee voor een daling van de schuldgraad, zo liet Retail Estates weten zonder in te gaan op verdere details."


Ze gaan niet de aandeelhouders vergoeden maar de schuldeisers betalen, nou niet bepaald een teken van sterkte...

Dota4Keeps
0
Beste Emma en zwarteridder, ik wilde graag reageren op jullie posts maar er was een probleempje met mijn account. Nu weer opgelost. Excuses voor late reactie.

Voor zover ik het begrijp moet je zonder iets te regelen dubbele dividend belasting betalen zowel in nl als in Frankrijk. Dat komt doordat het in beide landen zo geregeld is dat je belasting moet betalen over ontvangen dividend. In nl omdat je hier inkomsten geniet en aangifte doet en in Frankrijk omdat het zo geregeld is dat je over Franse aandelen aan Frankrijk dividendbelasting betaalt, TENZIJ je kunt aantonen dat je woonachtig bent in nl. Dat aantonen kost ongeveer twee maanden en is eenmalig. De nl dividendbelasting krijg je terug bij de aangifte. Voorgaande is Joe het volgens mij zit maar ik weet NIET zeker of dit klopt..! Kan iemand dit bevestigen of anders uitleggen hoe het wel werkt?

@emma ik bedoelde dat je meer overhoudt van je dividend na eea geregeld te hebben (woonplaatsverklaring via binck)
Dota4Keeps
0
@matad; De 40% koersdaling zegt m.i. Weinig over succes of niet van overname, dat zullen we toch echt in de cijfers moeten terugzien, over enige tijd, want dat het eerst geld kost geloof ik wel. Dat is vrijwel altijd zo met een overname. De (grote) aandeelhouders en het mgmt hebben gezamenlijk de overname doorgezet, niet aan het mgmt. Koersdaling zal te maken hebben net risico’s (opkomst internet, toekomst malls en twijfel over overname (en kosten daarvan)).

Ik lees met veel plezier en waardering de posts van de verschillende, in mijn ogen, deskundigen hier! Ik begrijp ook wel dat er uitdagingen liggen, edoch ik zie de toekomst niet zo somber. Wel is het belangrijk om de uitdagingen te zien en hier op te anticiperen, dat zie ik urw echter wel doen. Kosten van kapitaal zijn een lachertje en klanten blijven komen en uitgeven als je maar het juiste biedt. Vee meer beleving, vermaak, food enz, mall mall of the Netherlands mooie testcase.
Dota4Keeps
0
quote:

Dota4Keeps schreef op 24 jun 2019 om 09:45:


Beste Emma en zwarteridder, ik wilde graag reageren op jullie posts maar er was een probleempje met mijn account. Nu weer opgelost. Excuses voor late reactie.

Voor zover ik het begrijp moet je zonder iets te regelen dubbele dividend belasting betalen zowel in nl als in Frankrijk. Dat komt doordat het in beide landen zo geregeld is dat je belasting moet betalen over ontvangen dividend. In nl omdat je hier inkomsten geniet en aangifte doet en in Frankrijk omdat het zo geregeld is dat je over Franse aandelen aan Frankrijk dividendbelasting betaalt, TENZIJ je kunt aantonen dat je woonachtig bent in nl. Dat aantonen kost ongeveer twee maanden en is eenmalig. De nl dividendbelasting krijg je terug bij de aangifte. Voorgaande is Joe het volgens mij zit maar ik weet NIET zeker of dit klopt..! Kan iemand dit bevestigen of anders uitleggen hoe het wel werkt?

@emma ik bedoelde dat je meer overhoudt van je dividend na eea geregeld te hebben (woonplaatsverklaring via binck)


Aanvulling: De nl belasting krijg je trouwens met aangifte terug (waarom eerst betalen begrijp ik niet, ik denk omdat je dividendbelasting alleen terugkrijgt tot een bepaald bedrag ofzo).
Gezien de reacties lijkt het erop dat ik niet helemaal (danwel helemaal niet) snap het eea werkt rond de div. Belasting. Misschien kan iemand kort aangeven hoe het wel werkt?
Lamsrust
0
quote:

matad schreef op 24 jun 2019 om 01:05:


Lamsrust.

Dank voor uw antwoord.

Lees veel in de trant van: de wens is de vader van de gedachte.
Maak mezelf daar uiteraard ook schuldig aan.
U merkt zelf op dat de overname van Westfield niet beoordeeld kan worden op succesvol of niet.
Bij een koersdaling van 40% die u zelf aangeeft is dit toch niet moeilijk te beoordelen.
Ook het vullen van die enorme winkelcentra met premium merken lijkt mij schier onmogelijk Zoals in de laatste posts al wordt aangegeven worden de vierkante meters winkelruimte in deze centra telkens ingekrompen.
Uw opmerking dat de kantorenmarkt in mineur was klopt doch om deze te vergelijken met winkelcentra is onjuist. U gaat hier voorbij aan het feit dat er in de Retail een totale disruptie plaatsvindt door de razend snelle opkomst van de online verkopen. Dat is m.i. de kern van het probleem en niets anders.
De etalages worden gewoon vervangen door het beeldscherm. Kijk alleen maar eens naar de ergerlijke reclame op uw beeldscherm. Ik zie daar echt geen Westfield banners opduiken.
Overigens vind ik dat, gelet op het risico dat URW loopt met het wel of niet slagen van deze winkelcentra, URW bijna onmogelijk een hogere huur kan gaan vragen. Online verkoop zal hierdoor enkel toenemen. Verder denk ik dat men onmogelijk pakweg: Kruidvat, Aldi, Lidl, Primark, Action etc. uit deze centra kan weren. Indien wel dan weet ik al bij voorbaat welk centrum het meeste publiek gaat trekken.

Groet en eigenlijk hoop ik dat u gelijk hebt doch ik vrees dat we die gezellige ouwerwetse winkelcentra grotendeels moeten afschrijven.Matad,

Dank voor uw reactie.

1. De overname van Westfield is door de meerderheid van de aandeelhouders goedgekeurd, dus die zagen er kennelijk een meerwaarde in. De aandeelhouders die een andere visie toegedaan waren hebben hun stukken verkocht, waar minder interesse in was van andere partijen waardoor de koers gedaald is. Of een fusie fundamenteel een succes is, kan niet na een jaar beoordeeld worden. Over 3 a 5 jaar kan hier pas een definitief oordeel over geveld worden, namelijk wanneer het door het management gemaakte businessplan is uitgerold.

2. In enkele winkelcentra wordt het aantal meters ingekrompen, zeker niet in alle centra.

3. De kantorenmarkt kent zijn eigen disruptie, namelijk het werken op afstand c.q. thuiswerken waardoor het aantal m2 per medewerker is afgenomen. Enige jaren geleden werd tgv hiervan een grote oplopende leegstand voorspeld. Dat bleek overdreven te zijn. Momenteel worden er weer kantoren bijgebouwd en stijgen de huren weer.

4. Westfield richt zich op het topsegment van de markt, dat maakt hun nu juist onderscheidend van de mainstream winkelcentra. Vergelijk het concept waar de Bijenkorf een paar jaar geleden voor heeft gekozen. Kleine centra sluiten en alleen de allerbeste centra behouden.

5. Uiteraard zie ik ook de disruptie en andere negatieve aspecten die u benoemt, deze ontken ik zeker niet. Mijn gevoel is alleen dat op dit moment in de beurskoers van URW teveel negativisme is ingeprijsd. De toekomst zal leren of dat zo is.

1.639 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 ... 78 79 80 81 82 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD Meer »

Koers 126,000   Verschil -0,70 (-0,55%)
Laag 124,950   Volume 513.377
Hoog 128,350   Gem. Volume 451.096
22-jul-19 17:35
label premium

Unibail: Met dank aan Tesla

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Gerelateerde Video's