Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

URW 2019

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2.402 Posts
Pagina: «« 1 ... 114 115 116 117 118 ... 121 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. matin 30 oktober 2019 11:30
  quote:

  Erny schreef op 30 oktober 2019 10:46:


  [...]
  Wat verwacht jij dan precies, onderbouwd en wel?
  Waarop gaat de koers dan wel stijgen ?  Heb nooit gezegd dat de koers gaat stijgen, maar gezien de cijfers van URW, de lage rentevoet waartegen URW kan lenen, de nieuwe projecten, in totaal € 1.5 yard in 2020 en de daarbij gepaard gaande extra huurinkomsten
  denk ik niet dat we voor het einde van het jaar onder een koers van € 100 zitten.

  Als ik me dan toch laat uitlokken om een voorspelling te doen denk ik dat we dit jaar gaan schommelen tussen de € 125 en € 150.

  € 100 lijkt me echt geen reëele optie.

  OK ik heb geen glazen bol, maar die fles wijn wil ik wel ontvangen hoor....)-
 2. forum rang 5 crux 30 oktober 2019 12:47
  Een koers van € 100 aan het eind van het jaar is natuurlijk zeer onwaarschijnlijk.
  Dan zou de koers in 2 maanden tijd € 40 moeten dalen (Bijna 30%).
  De koers is de laatste jaren wel flink gedaald, maar zo hard is dat nog niet gegaan.
  En ik zie op dit moment ook geen reden voor een dergelijk daling.
 3. forum rang 5 NLvalue 30 oktober 2019 16:17
  quote:

  Lamsrust schreef op 30 oktober 2019 10:08:


  [...]junkyard schreef op 30 okt 2019 om 09:07:


  Firesale van US regional malls lijkt mij geen slimme zet, vanwege de moeizame verhandelbaarheid hiervan, mede door deelbezit + beheer door URW + niet financierbaar vastgoed (voor een andere partij dus duurder om te bezitten dan voor URW). Daarnaast zijn er mindere en betere US regional malls, wat overigens ook geldt voor de flagships. Per winkelcentrum moet er een plan liggen, met een sterke voorkeur voor verkoop van de mindere (regional & flagship) winkelcentra die niet aansluiten bij de resterende portefeuille (ook niet na investeringen). Er moet geld vrijgespeeld worden voor de hoge doorlopende investeringen in portefeuille, ter beheersing van de LTV.

  Eens. Echter t.a.v. alle verkopen van minder presterende winkelcentra (regional dan wel flagship) geldt de problematiek inzake de financierbaarheid en verhandelbaarheid. Verkoop kan dus alleen geschieden tegen een discount.


  Dat de flagships nu beter presteren hangt ook samen met de hoge investeringen van URW in deze portefeuille, na oplevering van projecten (verbouwingen/uitbreidingen) gaan sales omhoog, dit wil niet zeggen dat de flagships altijd een betere investering zijn. Het laten doodbloeden van een winkelcentrum (zonder investeringen / verkoop) en dit hierna als (herontwikkeling) project verkopen kan meer opleveren dan een tussentijdse verkoop van een half gevuld winkelcentrum.

  Eens. Echter in plaats van het onderscheid flagships/non flagships kan URW dan beter een onderscheid maken tussen portfolio assets en held for sale assets. Dan zijn de cijfers wellicht niet meer zo'n enorme puzzel.


  Denk dat dat een goed samenvatting is van jullie beiden. Ervan uitgaande (= aanname, geen feit) dat ze geen herontwikkelingen doen in regionals, en wel in flagship (en die centra dan vervolgens uit de vergelijkingsbasis halen) , durf ik nog niet de conclusie aan dat flagship (incl dept stores) het zoveel beter doen dan regionals.

  Niet dat t uitmaakt als je URW aandeelhouder bent, en ingestapt bent op 122. Gewoon achterover hangen de komende jaren.
 4. forum rang 4 The Third Way... 31 oktober 2019 09:59
  Aangezien er hier bij elke kwartaalrapportage weer gesproken wordt over aandeleninkoop, en ook Nico Ingberg er nu de nadruk op legde, een poging om het gesprek te kaderen:

  1. Wat is aandeleninkoop (buyback)?
  In feite niets anders dan dat het bedrijf zelf haar eigen aandelen inkoopt met haar cash. Indien het bedrijf schulden heeft, zoals bijna alle, dan moet er daarvoor meer schuld worden aangegaan. De verhouding eigen tot vreemd vermogen krijgt derhalve een dubbele klap want zowel op teller als noemer: eigen omlaag en vreemd vermogen omhoog.

  2.Wat is het algemene doel?
  Door aandelen in te kopen gaat het aantal uitstaande aandelen omlaag en worden zittende aandeelhouders beloond. Immers, de waarde van het bedrijf wordt nu verdeeld over minder aandelen, die worden derhalve meer waard. Afgezien van belastingen etc. is het vergelijkbaar met het effect van dividenduitkering. Weliswaar ook een sigaar uit eigen doos, maar wel waarde die de aandeelhouder direct ten goede komt (en het bedrijf niet meer kan gebruiken). En toekomstige winsten en dividenden worden nu verdeeld over minder aandelen, die gaan dus omhoog per aandeel.

  3. Wat is het effect van de beurskoers op de managementbeslissing om tot aandelen inkoop in te gaan?
  In theorie is aandeleninkoop in eerste instantie een neutrale operatie, net zoals dividenduitkering, zie hierboven. Nu zou de aandeleninkoop wel beïnvloed moeten worden door de beurskoers. Is die fair? Indien daaronder, dan vindt de inkoop per definitie tegen voordelige prijs plaats, en vice versa. Een bekend bedrijf dat hierop stuurt is Berkshire Hathaway van Warren Buffett. Uitdaging hierbij is “wat is fair”?

  4. Aandeleninkoop bij vastgoedfondsen
  Wat de discussie hier interessant maakt is dat de “faire prijs” veel makkelijker te bepalen lijkt. Bijvoorbeeld door de taxatiewaarde van het vastgoed te nemen en daarvan schuld etc. af te trekken.

  Indien er zoals nu een groot gat is tussen die faire prijs en de beurskoers van het aandeel lijkt het een klare zaak. Waar het in feite op neerkomt is dat het bedrijf zijn eigen vastgoed inkoopt tegen (nu: veel) lagere prijzen, what’s not to like? Het probleem zit ‘m uiteraard in die taxatiewaarde, die is “intersubjectief”, klopt die wel? En is die taxatiewaarde wel betrouwbaar in een markt waar geen transacties plaatsvinden, er geen referenties zijn?

  5. URW
  Bij URW is er echter nog een ander probleem: de schuldgraad. Gemeten naar Loan-To-Value (schuld vs. waarde vastgoed) is die aan de hoge maar nog acceptabele kant op basis van taxatiewaarde (en veel te hoog op basis van impliciete waarde op basis van beurskoers).

  Zo lang als die LTV niet beneden de, door management aangegeven, acceptabele bandbreedte zit kan er niet veel gebeuren. Sterker nog, indien de taxatiewaarde onverhoopt maar niet onverwacht gaat dalen of zelfs convergeren naar de geïmpliceerde waarden dan wordt juist een aandelenemissie of dividendstop een optie.

  6. Valt er dan niets te doen door URW management indien het rotsvast gelooft in de taxatiewaarde?
  Jawel, de dividenduitkering vervangen door aandeleninkoop (mag weliswaar niet onder alle belastigregimes). Is ook belastingtechnisch voordeliger voor de aandeelhouder die daarop geen belasting betaalt. Het voornaamste probleem is dat er bij dit soort fondsen veel dividendtrekkers zitten die de cash nodig hebben. Indien die door de substitutie hun cash moeten krijgen door gedeeltelijke verkoop van aandelen aan de nu lage beurskoers, dan maak je als management niet alleen maar vrienden. Daarom doet bv. Shell beide: en dividend uitkeren en indien mogelijk aandelen inkopen. Je hebt als management vrienden nodig...

 5. forum rang 5 NLvalue 1 november 2019 10:14
  Mooie post TTW. Toevoeging aan punt 2 - van aandelen inkoop wordt veel gebruik door bedrijven om de stock option expense te managen. US GAAP staat veel meer flexibiliteit toe dan IFRS.

  Het scala van keuze is (sterk gesimpificeerd) "moet ik dit nu zien als loonkosten of equity" afhankelijk van type bedrijf, settlement enz. Conceptueel zien amerikaanse IPO's dit niet als loonkosten, en halen dat uit hun EBITDA cijfers die ze presenteren met dit soort statements:

  Adjusted EBITDA does not reflect share-based compensation expenses and therefore does not include all of our compensation costs;

  Om dat in context te zetten: Uber rapporteerde een negatieve 656 adj EBITDA . Exclusief 3,9mrd stockbased compensation expense. vrij materieel verschil (...!.. ), waar je alleen achter komt door naar de volledige P&L te kijken en de voetnoten te lezen.

  Terug naar URW, we weten dat:
  - de CFO Cont. Eur, 5 milj optie winst had. Als dit middle mgt is, dan moet t totale sr+ middle mgt ruim 100m optie winsten hebben (..) die door de cijfers gevloeid zijn.
  - we weten dat URW het stock optie programma heeft losgelaten, en nog alleen maar restricted stock units (RSU) uitgeeft.

  Stock opties zijn leuk (voor mgt) als de koers hard omhoog gaat, RSU als je verwacht dat de koers niet zoveel gaat doen. Daar zit een boekhoudkundig verschil tussen. Maar ook, als mgt geen grote incentive heeft voor een stijgende koers, zullen ze dat ook niet doen door aandelen inkoop.

  Kijk je bijv. naar AMG, dan zie je wel een (te grote) mgt incentive om de koers hoog te hebben. Zonder die incentive zou mgt geen dividend geven en aandeleninkoop doen. Vrij ongebruikelijk om daar 105milj aan uit te geven, voor een verlieslatend bedrijf (en -9milj cashflow from operating activites), met hoogst onzekere markt vooruitzichten.

 6. forum rang 10 voda 13 november 2019 07:24
  Aermon Capital meldt belang in Unibail

  FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
  UNIBAIL RODAMCO WFD nominatif adm
  143,95 0,00 0,00 % Euronext Paris
  Unibail-Rodamco SE & WFD Unibail-Rodamco
  143,95 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

  (ABM FN-Dow Jones) Aermon Capital heeft een belang van 2 procent genomen in Unibail-Rodamco-Westfield. Dit werd woensdag voorbeurs door de vastgoedbelegger uit Luxemburg gemeld.

  Aermon Capital verwierf de aandelen via Flagship Retail Investment, een volledige dochteronderneming van een door Aermont beheerd fonds.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
 7. forum rang 10 voda 13 november 2019 09:13
  Update: Aermont Capital meldt belang in Unibail

  FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
  UNIBAIL RODAMCO WFD nominatif adm
  143,40 -0,55 -0,38 % Euronext Paris
  Unibail-Rodamco SE & WFD Unibail-Rodamco
  143,40 -0,55 -0,38 % Euronext Amsterdam

  (ABM FN-Dow Jones) Aermont Capital heeft een belang van 2 procent genomen in Unibail-Rodamco-Westfield. Dit werd woensdag voorbeurs door de vastgoedbelegger uit Luxemburg gemeld.

  Aermont Capital verwierf de aandelen via Flagship Retail Investment, een volledige dochteronderneming van een door Aermont beheerd fonds.

  Aermont Capital is een Europese vastgoedinvesteerder gevestigd in Luxemburg.

  Update: om meer informatie toe te voegen.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
2.402 Posts
Pagina: «« 1 ... 114 115 116 117 118 ... 121 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD Meer »

Koers 47,700   Verschil -3,30 (-6,47%)
Laag 47,510   Volume 2.631.340
Hoog 52,500   Gem. Volume 2.010.839
29 mei 2020 17:38
label premium

Unibail-Rodamco: Voldoende cash

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Gerelateerde Video's

 1. video thumbnail

  'Sell: Unibail Rodamco'

  11 mei 2011 11:29 - FTV

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare