Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

2018: Het jaar van de Bever

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
152 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
hjs64
0
@shaai, bedankt voor plaatsing, wel een beetje aan de late kant :). Maar ik snap ook wel dat je eerst je stukkies kwijt wou :).

@DZR, tsja het wordt toch wachten tot van der Putte komt te overlijden.
Biobert
0

@DZR, tsja het wordt toch wachten tot van der Putte komt te overlijden

Welnee, Volker Wessels heeft per brief een verzoek bij de gemeente Noordwijk ingediend om toch positief te blijven over de ontwikkeling van de plannen. Op de ava van VW in april 2019 zal ik over de opstelling van VW vragen stellen aan de verantwoordelijke bestuurder Boers van VW.
shaai
0
quote:

hjs64 schreef op 16 jan 2019 om 17:33:


@shaai, bedankt voor plaatsing, wel een beetje aan de late kant :). Maar ik snap ook wel dat je eerst je stukkies kwijt wou :).

@DZR, tsja het wordt toch wachten tot van der Putte komt te overlijden.


LOL, dat had gekund (het is nogal illiquide), maar ik was ze al eerder kwijt, ik kreeg al eerder (ook ruim voor die nov postings) een gevoel dat het allemaal maar duurde en duurde. En eerst dacht ik dat het vanuit Noordwijk was, maar nu weet ik het niet. Toch nog oud zeer tussen Bever en Noordwijk? Samenwerking leek na jaren echt verbeterd, maar echte vooruitgang valt toch weer tegen. Ik snap het niet.

Maar ik heb er zolang ingezeten, ik volg het wel een beetje, en zoveel wordt er niet gepost en is er ook niet te vinden, dus deze las ik dus net en heb toch maar gepost.
shaai
0
quote:

Biobert schreef op 16 jan 2019 om 23:22:Welnee, Volker Wessels heeft per brief een verzoek bij de gemeente Noordwijk ingediend om toch positief te blijven over de ontwikkeling van de plannen. Op de ava van VW in april 2019 zal ik over de opstelling van VW vragen stellen aan de verantwoordelijke bestuurder Boers van VW.


Ik ben benieuwd of en wat je hoort op de AvA, goed plan om te vragen!
the Devil is in the Details
0
Er worden er toch nog een paar wakker zie ik!

Als je de moeite hebt genomen je in van der Putte en in de voorwaarden van de lening die KVW als een soort lender of last resort heeft verstrekt te verdiepen, is het niet zo moeilijk te raden hoe het waarschijnlijk af loopt; mijn best guess is dat KVW de binnenkort aflopende lening niet gaat verlengen en op goedkope wijze de mooiste lapjes grond (waar nu nog afgebrande manages, lege winkels en andersoortige asbesthokken op staan) op zal eisen.

Als je graag met zogeheten korting in op dood geld lijkende projectontwikkeling wilt beleggen is het Belgische Banimmo wellicht een beter alternatief; na jaren van stilstand en een zieltogend bestaan is daar onlangs een grote belegger in gestapt. Wellicht dat daar dus binnenkort wat meer (operationele) actie te verwachten is. Bijkomend voordeel is dat de assets van Banimmo niet gewaardeerd staan alsof er spoedig woontorens van 20 hoog zullen worden gebouwd die tegen 10k per m2 moeten worden verkocht. Zoals ik al eerder zei, verwacht ik niet dat als dat al gebeurd de aandeelhouders van Bever daar veel aan zullen hebben.

Anders dan hopen op het spoedige overlijden van van der Putte zou ik dus vooral de afloopdatum van de verschafte lening in de gaten houden;)
hjs64
0
Potverdikkie, dan zullen we die van der Putte daar toch een handje bij moeten helpen ;).
hjs64
0
@Devil, van der Putte is mijns insziens te sluw om in een dergelijke valstrik te trappen.
the Devil is in the Details
0
@hjs64

Sluw is hij zeker, maar hij zou niet de eerste krottenkoning zijn die uiteindelijk struikelt over financiering. Rotterdam kent daarin bijvoorbeeld een uitgebreide geschiedenis. Alleen dhr. Engel is er in geslaagd de boel zo te verzieken dat hij door de gemeente met een grote zak geld is verjaagd (heeft dat trucje later nog eens herhaald met die leuke Brabantse camping Fort Oranje).

De afloopdatum van die lening is overigens 30 september as. Ik zie drie opties:

- verlenging onder nog slechtere voorwaarden
- minnelijke oplossing waarbij Bever de beste assets inlevert in ruil voor kwijtschelding
- opeisen onderpand door KVW

Geen van de drie lijken met echt gunstig voor bijrijders (stemloze kleine aandeelhouders), maar even goed veel succes toegewenst!
shaai
0
quote:

the Devil is in the Details schreef op 6 dec 2018 om 14:03:


[...]

Wellicht is dat helemaal niet nodig om uiteindelijk de controle te krijgen over de gewenste projecten; middels de door Reggeborgh als een soort lender of last resort verstrekte hypothecaire lening (afloopdatum 30/9/19) heeft Volker Wessels Bever volgens mij aardig in de houtgreep, zie toelichting 14 en 18 in het meest recente jaarverslag.

Rustig afwachten lijkt me voor VW in ieder geval de goedkoopste optie ;)


Dit is trouwens 30 oktober, lees ik op blz 55. Niettemin moet er wel binnenkort nieuws komen.
152 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Bever Holding Meer »

Koers 3,700   Verschil -0,08 (-2,12%)
Laag 3,700   Volume 2.000
Hoog 3,700   Gem. Volume 1.916
21-okt-19 16:59

Bever Holding

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium