Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursweek in teken van rentebesluit ECB

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. Klazien 7 maart 2016 00:39
    QE werkt niet omdat het geld niet in de reële economie komt. Het geld komt terug in de vorm van een bubbel in de aandelen markt. Wie serieus de rente wil laten oplopen moet de koopkracht van de vergrijzende bevolking opkrikken. Het geld van QE moet worden overgemaakt naar de Nationale begrotingen van de EU landen. Deze kunnen dan hun belastingen verlagen zodat de bevolking weer koopkracht krijgt. De rest inclusief de inflatie gaat dan vanzelf.Echter ik verdenk de Heren ECB met name Draghi ervan om de rente juist laag te houden omdat anders de EU landen in de problemen komen door de exorbitant hoge Staatsleningen die zijn uitgeschreven in het verleden.
    Door de vergrijzing in de EU (in het bijzonder voor NL) betekend dat, dat velen naar maximaal 70% of minder van hun laatst genoten salaris zullen gaan waardoor de koopkracht zwaar onder druk zal komen te staan in de NL. Ondertussen zitten we met een enorme productietovercapaciteit waardoor vele goederen onverkoopbaar op de plank blijven liggen. We hebben allemaal wel eens een 'OUTLET' winkel gezien. Deze dumpprijzen verslechteren de markt ook nog eens. De vergelijkingen uit het verleden gaan niet meer op omdat toen het merendeel van de bevolking aan het arbeidsproces deelnam. Veel 'early adaptors' zorgden toen voor een snelle 'Time too Market' , waardoor er daarna snel weer een nieuw model of versie op de markt gebracht kon worden. Dit alles zorgde voor een snelle omloopsnelheid van geld en ook inflatie omdat de productie capaciteit soms nog te kort schoot. Hierdoor ontstond een inflatie van zo'n 8%! Er was veel geld nodig om te investeren en om nieuwe toepassingen te ontwikkelen.

    Maar kijk nu eens om je heen:
    Verzadigde markten en weg geautomatiseerde banen.
    Neem de Iphone, een banenkiller van miljoenen banen en waarom?
    vervanger van; camera;fototoestel;stopwatch;agenda;krant;televisie;teletekst;radio; horloge; bandrecorder;huistelefoon.
    1 product dat een marktverstoring bewerkstelligd die zijn weerga niet kent.
    Het is daarom een illusie te denken dat alles weer wordt zoals het voor het jaar 2000 was.
    Zoals wij inmiddels weten gaan de pensioenen ook al down de drain dus daar kan de toekomstige arbeidsmarkt ook niet veel van verwachten.Die 70% gaat gemiddeld misschien wel naar 50% koopkracht.Je zou kunnen stellen dat wij onze 'Gouden Decennia'achter ons aan het laten zijn.
    Als bonus mag u nog vrijwilligerswerk gaan doen zodat ook de laatste betaalde banen om zeep geholpen kunnen worden..
    Om e.e.a nog te verluchtigen moeten er ook nog eens duizenden vluchtelingen financieel ondersteund worden dus ook dat zal on top off all nog eens een belastingverhoging betekenen.
    Voor NL zie ik voorlopig geen licht in de tunnel.
    Tot voor kort hadden de markten nog expansie mogelijkheden.
    Na de laatste uitrol (China)kunnen we eigenlijk geen kant meer op.
    Ruimte is zeer belangrijk. Kijk naar het naoorlogse Duitsland en Engeland. Zoek de verschillen zou ik zeggen. Conclusie alleen desastreuze rampen waarbij het speelveld opnieuw wordt ingedeeld zorgen dat er weer gebouwd kan worden. Vergelijk het met een peuter die zijn stapels blokjes weer omgooit zodat hij weer opnieuw kan beginnen..
  2. [verwijderd] 7 maart 2016 07:42
    Tja, de rente kan niet omhoog want dan gaan landen failliet, en de rente kan niet omlaag want dan verdienen banken helemaal niks meer (boehoe...). De enige optie die Draghi heeft, en vermoedelijk gaat inzetten, is meer QE. Alles om maar meer geld uit te geven, in de hoop die inflatie aan te zwengelen. Kortom short euro, en kijken wanneer de Amerikanen pissig worden, want die zien hun dollars al flink stijgen, en gaan dan ook weer geld bijdrukken. Race to the bottom, wie heeft het eerste 10% inflatie? Dat is namelijk het einde van alle schulden, en dan zijn we blij.

    Echter als Draghi niet genoeg lijkt te doen, dan breekt pas echt de paniek uit. Kijk wat er in december gebeurde, toen de markt ook op stimulatie hoopte (ok, stimulatie eiste als een junk zonder dope), en het niet kreeg.
    Wil Super Mario echt een 'recessie' op z'n naam zetten, en ons weer in een reeelere economie krijgen, waarin overheden weer moeten opletten op wat ze uitgeven, dan hoeft hij alleen maar stil te zitten, en niks te doen. De echte beleggers blijven wel zitten, en de rest is z'n kapitaal tijdelijk kwijt.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links