Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel RANDSTAD NV AEX:RAND.NL, NL0000379121

  • 46,700 3 mei 2024 17:35
  • +0,180 (+0,39%) Dagrange 46,650 - 47,550
  • 436.738

Randstad 2015

563 Posts
Pagina: «« 1 ... 19 20 21 22 23 ... 29 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Joop213 28 augustus 2015 10:21
    Contract workers and other temporary employees will be able to more easily unionize
    Dat lijkt me nou niet direct rampzalig voor randstad? Als alle flexers een hoger loon afdwingen, dan neem ik toch aan dat Randstad dit aan de klant gaat doorberekenen. Misschien dat een duurdere knecht leidt tot wat minder inhuururen maar dat zal marginaal zijn.
  2. [verwijderd] 28 augustus 2015 11:44
    De groei van de uitzendbranche zette in het tweede kwartaal door.
    :Het aantal uitzenduren steeg met 3,2 procent ten opzichte van een kwartaal eerder.
    :Langlopende contracten zoals detachering en payrolling namen met 3,9 procent toe.
    :Het aantal kortlopende contracten nam met 2,1 procent toe.

    waarom ging er zoveel van af in de morgen?
    ik was weg en baal dat ik niet gebruik kon maken van die koop kans.
  3. [verwijderd] 14 september 2015 12:34
    Randstad krijgt plek in sustainability index
    Gepubliceerd op 14 sep 2015 om 12:03 | Views: 550 | Onderwerpen: detachering
    ArtikelReacties Gerelateerde instrumenten12:03 - Randstad krijgt plek in sustainability index
    Randstad 12:15
    54,55 0,00 (+0,13%)

    DIEMEN (AFN) - Randstad is opgenomen in de Dow Jones Sustainability Index (DJSI). De uitzender maakte maandag bekend de enige 'HR services provider' te zijn in het segment 'Professional Services Industry' van de indices DJSI World en DJSI Europe.
    Volgens Randstad kwamen er negentien bedrijven in aanmerking voor een plaats in de ranglijsten en is er naast het bedrijf zelf nog eentje daadwerkelijk opgenomen. De DJSI-lijsten werden in 1999 voor het eerst opgesteld en gelden als beoordelingsformulier voor de mate waarin bedrijven duurzaam werken.
    GERELATEERD
  4. [verwijderd] 14 september 2015 14:50
    UITZENDBRANCHE REALISEERT AANZIENLIJK DEEL BANENAFSPRAAK14-09-2015

    Uitzendorganisaties in Nederland gaan zich inspannen om op korte termijn duizenden banen voor mensen met een arbeidsbeperking te realiseren. Dat was een van de uitkomsten van een interactieve werksessie van het project 'Op naar de 100.000 banen' met zestien landelijke uitzendorganisaties[i] en hun brancheorganisaties ABU en NBBU. De uitzendbedrijven denken een derde van het landelijke target 2016 van de Banenafspraak uit het Sociaal Akkoord voor hun rekening te kunnen nemen.

    Ervaren bemiddelaars
    In de Banenafspraak is vastgelegd dat werkgevers in de marktsector tot 2026 honderdduizend banen creëren voor mensen met een arbeidsbeperking. Eind 2016 moeten in totaal bij private werkgevers achtduizend plaatsingen gerealiseerd zijn. De aanwezige uitzendorganisaties hebben het voornemen in hun eigen organisaties in de komende twee jaar tenminste honderd banen te creëren voor de doelgroep. Daarnaast zetten ze hun ervaring met het bemiddelen van mensen met een arbeidsbeperking in om in 2016 meer dan drieduizend extra banen bij andere werkgevers te realiseren.

    Talenten kandidaten in beeld
    Om snel duurzame matches te kunnen realiseren is het belangrijk het potentieel aan kandidaten goed in beeld te hebben. De uitzendorganisaties leveren graag hun bijdrage om gezamenlijk de basisprofielen van kandidaten te verrijken met talenten en toegevoegde waarde. Dit moet op termijn leiden tot een bestand aan bemiddelingsprofielen dat voor alle uitzendorganisaties en andere relevante partijen toegankelijk is. Dit vraagt wel om een betere toegang tot het aanbod, waarvoor publiek-private samenwerking essentieel is.

    Belangrijke partner
    Met de uitgesproken ambities verdubbelen de uitzendorganisaties in een jaar tijd het aantal plaatsen voor mensen met een arbeidsbeperking via hun organisaties. Aart van der Gaag, boegbeeld van het 100.000 banen-project en voorzitter van de ABU, brancheorganisatie van uitzendondernemingen: "Honderdduizend banen creëren lukt alleen als publieke en private partijen intensief samenwerken. Uitzendorganisaties zijn hierbij onmisbaar. Zij zijn intermediair voor werkgevers bij het vinden van de juiste doelgroepkandidaat, en zijn ook thuis in subsidieregelingen. We merken voortdurend dat het bedrijfsleven dit project een warm hart toedraagt, de inspanningen van de uitzendbranche onderstrepen dit."
  5. [verwijderd] 14 september 2015 14:51
    ALGEMEENVERBINDENDVERKLARING CAO VOOR UITZENDKRACHTEN EINDIGT OP 17 SEPTEMBER 201514-09-2015

    Op 17 september a.s. is de CAO voor Uitzendkrachten niet meer algemeen verbindend verklaard. De cao zelf kent een looptijd tot en met 4 november 2017 en loopt derhalve gewoon door. Algemeenverbindendverklaring van arbeidsvoorwaarden-cao’s kan maximaal voor twee jaar worden verleend. De ABU heeft met de bonden afgesproken dat een nieuw avv-verzoek zal worden ingediend. Het is echter niet te vermijden dat er een avv-loze periode komt.

    ABU-leden
    Rechtspersonen die aangesloten zijn bij de ABU kunnen gewoon gebruik blijven maken van de ABU-CAO, omdat zij op basis van het lidmaatschap aan de cao zijn gebonden.

    Ongebonden ondernemingen
    Voor rechtspersonen die niet zijn aangesloten bij de ABU (Let op: dat kan dus ook een onderneming binnen uw concern zijn) heeft het aflopen van de avv per 17 september wel consequenties. In beginsel heeft een algemeenverbindendverklaring geen nawerking, maar wanneer er voor is gekozen om de cao in de individuele arbeidsovereenkomst met de uitzendkracht van toepassing te verklaren, zullen de verplichtingen uit de cao nagekomen moeten worden. Dit geldt alleen voor die bepalingen die zich naar hun aard lenen voor het opnemen in de arbeidsovereenkomst. Cao-bepalingen die afwijken van zogenaamd driekwart dwingend recht, mogen niet meer worden gevolgd. In een apart document (gevolgen avv-loze periode) is op een rij gezet welke bepalingen dit betreft.
  6. [verwijderd] 28 september 2015 22:45
    Waar zijn de reacties van de Randstad volgers gebleven? De afgelopen twee weken helemaal niets meer, en de twee weken daarvoor slechts van 1 (wanhopig) persoon.
    Is iedereen na de uitbundige winsten van het dit jaar, na tijdige verkoop, aan het uitblazen op stranden van exotische oorden? Rentenierend aan het wegdoezelen ergens in de zon aan de middellandse zee?
    Of balend dat ze niet verkocht hebbend op 64 euro en nu wegkijkend van de beurskoersen, en, wellicht tegen beter weten in, nu ook nog niet willen verkopen.
    Of zou de koers van Randstad Holding weer gaan stijgen na de altijd moeilijke maanden september en oktober?
    Laat weer eens van u horen!
  7. Pattrick 8 oktober 2015 10:37
    Het aandeel is de laatste tijd vooral erg volatiel, haast geen pijl op te trekken gezien de afwezigheid van echt nieuws. Paar dagen geleden 5% up, gisteren weer het slechtst presterende fonds in de index. Toch heeft dit aandeel de potentie als eerste fors te stijgen als het economisch herstel weer doorzet. Helaas zijn de meest recente cijfers (bijv handel, PMI, etc. van augustus en de US jobs report) weer vrij negatief. RND reageert daar fors op (maar dus ook die plotselinge forse stijging...)
  8. [verwijderd] 9 oktober 2015 13:37
    MARKTONTWIKKELINGEN PERIODE 9
    In periode 9 (week 33 – 36) is het aantal uitzenduren met 7% toegenomen en de omzet is met 9% gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Deze periode telde een gelijk aantal werkbare dagen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, er is dus geen correctie toegepast.

    De uren in de administratieve sector zijn gestegen met 9% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, de omzet nam toe met 11%.
    De uren in de industriële sector vertoonden een stijging van 5% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, de omzet nam toe met 6%.
    Het aantal uren in de technische sector is toegenomen met 14% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, de omzet nam toe met 12%.
  9. [verwijderd] 9 oktober 2015 13:43
    was even een tijdje weg omdat iedereen veel te veel met andere dingen bezig was dan randstad zelf.
    nu zie ik dat de koers nu wel heel erg laag staat begin ik weer met instappen.
    de cijfers zijn weer in aantocht en die zullen wederom niet teleurstellend zijn.
    we komen van 65 euro af en er is eigenlijk niks raars gebeurt met randstad , dus moeten we weer richting 60 euro voor de cijfers lijkt mij.
    tenzij ze een bom laten ontploffen in rusland of er weer iets geks gebeurt waar alle kudde dieren achteraan hollen.
    s6 allen.
    nog lager meer bijkopen al acht ik de kans klein dat we nog veel lager gaan,maar je weet maar nooit.
563 Posts
Pagina: «« 1 ... 19 20 21 22 23 ... 29 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Winsthalvering bij Randstad

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links