Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nee-stemmers nemen riante voorsprong

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

47 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste | Omlaag ↓
  1. LSI 5 juli 2015 22:21
    Dat de grieken een NEE stemmen is echt onvoorstelbaar. De warmte speelt ze denk parten, zoals zo vaak met zuidelijke landen.

    Waarom denken ze dat een NEE de weg opent voor nieuwe onderhandelingen. Juncker en co hebben maling aan wat het griekse volk denkt. De banken blijven nu zeker dicht, want de ECB heeft alleen bij een politiek mandaat, het recht om hulp te verlenen. Dit zullen zij nu niet doen, dus niemand geen geld. Als de oplossing verder uitblijft zal de Griekse regering naar een eigen muntsoort over moeten. Dat gaat gepaard met bijdrage van het volk van hun tegoeden. In het gunstige geval krijgen ze nog wat terug. Maar het kan ook zijn dat alle tegoeden voorgoed weg zijn en er met een schone lei begonnen moet worden. En dat wordt natuurlijk een burgeroorlog. Dit alles had voorkomen kunnen worden door JA te stemmen. Dan was er politiek nog een opening geweest om te praten over de problemen. Nu zie ik geen opening zonder politiek gezichtsverlies voor de eurogroep. En dat gaat niet gebeuren.

    Ook voor de toekomst van de Euro is er nu een probleem. De uitstaande schulden gaan nu zeker niet terugkomen, dus moet er boekhoudkundig worden afgeschreven. Hoe gaan ze dat doen. Alleen voor NL is het al 45 miljard, die bij de staatsschuld opgeteld gaat worden. We hebben onze bejaarden voor slechts 1,5 miljard opgeofferd. Dus....

    De enige oplossing uiteindelijk voor Griekenland is meewerken aan hervormingen, en een groot gedeelte van de soevereiniteit inleveren inruil voor schuld kwijtscheldingen. Dit zal voorkomen dat andere landen als Italie, Spanje, Portugal ook schuld kwijtscheldingen willen. Want deze landen zullen geen soevereiniteit willen inleveren. Dat is mijn inziens de enige manier om de schulden nog op de balans te houden en net te doen alsof het ooit gaat terugkomen, wat natuurlijk niet zo is, maar dat hoor je over 100 jaar wel weer. Bovenstaande oplossing ligt politiek gezien zeer lastig. En nu met de Nee stem behoort dit zeker niet meer tot de mogelijkheden.

    Morgen gaat de kleur rood een nieuwe betekenis krijgen.
  2. [verwijderd] 5 juli 2015 22:27
    quote:

    Thijs_jsn schreef op 5 juli 2015 21:32:

    Zal mij niets verbazen als morgen nog voor de beurzen opengaan bekend wordt dat brussel akkoord gaat met de laatste griekse voorstellen op 2 hele kleine wijzigingen na. Haha gaan ze toch door de knieën.
    Gaat niet gebeuren.

    Net als tsipras en varoufuckis hebben de europese politici ook kiezers die ze tevreden moeten houden en ze willen hun politieke carrier niet weg gooien. Nu buigen voor de grieken = political suicide.

    En dat is net waar T&V te makkelijk overheen gestapt zijn. In een onderhandeling (let wel, eerder een smeekbede) moet de ander ook kunnen "winnen" en geen gezichtsverlies lijden.

    Greece = nu echt Varou-fucked.
47 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links