Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel BE Semiconductor Industries AEX:BESI.NL, NL0012866412

  • 129,750 26 apr 2024 12:42
  • -6,250 (-4,60%) Dagrange 129,200 - 134,100
  • 286.959 Gem. (3M) 499,9K

Besi, april 2015

1.026 Posts
Pagina: «« 1 ... 47 48 49 50 51 52 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 30 april 2015 19:48
    Besi dividend boekjaar '14 vastgesteld op EUR1,50 p/a

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De Algemene Vergadering van Aandeelhouders van BE Semiconductor Industries nv (BESI.AE) heeft het dividend voor het boekjaar 2014 vastgesteld op EUR1,50 in contanten per gewoon aandeel, meldt het concern donderdag nabeurs.

    Het dividend wordt uitgekeerd op 15 mei 2015.


    - Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com


  2. p1woord 30 april 2015 20:02
    Ik kom net thuis v d vergadering .ik vond het een goede vergadering van een prachtig bedrijf.ze gaan nieuwe machines ontwikkelen ook voor veel betere zonnepanelen te maken.De CEO vertelde dat geen enkel bedrijf in deze sector kan zeggen wat de omzet in het 3e kwartaal zal zijn .Ze brengen de productie voor 96% naar Azië om kosten te besparen en daar zitten ook hun afnemers ,dan kunnen ze snel leveren .ik zie het wel zitten
  3. [verwijderd] 30 april 2015 20:44
    Deze afstraffing is absurd. Je ziet het wel meer, goeie cijfers, eigenlijk niets negatiefs en de koers reageert niet. In dit geval wordt het zelfs afgestraft. Heb je het waardeloos gedaan dan kan je zomaar omhoog vliegen. Net als foute bankiers of CEO's die een bonus krijgen bij geklungel.
    Er lijken hele andere krachten te werken. Sentiment, waan van analisten, halve waarheden, professionele partijen die de boel drukken voor eigen gewin. Dit heeft weinig met het oude beleggen te maken waar goede bedrijven gewaardeerd worden. Wordt er eigenlijk wel flink chagrijnig van.

    Kijken of er volgende week wat meer realiteitszin in het aandeel terug kan komen.
  4. [verwijderd] 30 april 2015 21:29
    Elke sector is min of meer cyclish. Maar goede Chips zijn steeds meer nodig in de tokeomst.

    Het stomste wat een CEO kan zeggen is dat hij niet weet hoe de komende kwartalen er bij benadering uit kunnen gaan zien. Indien je er ook niet bij vertelt dat je heel veel vertrouwen in de toekomst hebt dan is dit een uitstekende trigger om de koers van het aandeel in elkaar te laten storten. Zoals vandaag weer eens is gebeurd. Als je geen toekomstverwachting omtrent omzet/winst hebt hoe kan men de investeringen plannen en verantwoorden etc? De de persvoorlichters/bestuur bij o.a. ASML holding begrijpen wel de kunstjes omtrent communicatie ....

    Ik zelf zie de koers van BESI wel weer oplopen de komende handelsdagen. Ondanks dat de AEX future etc weer behoolijk in de min staat momenteel

    10% daling op een dag op de basis van solide cijfer maar door een hele slechte communicatie van de outlook is en blijft belachelijk.
    Het is nu een van de de goedkoopste aandelen in de chipsector en biedt (voorlopig) een mooi dividend. Op basis van een verwachte winst van EUR2,-2015 doet de k/w niet eens 13 keer de winst momenteel.

    Mensen die denken dat dividend onzin is... begrijpen het niet helemaal.Maar goed dit zijn vaak de gokkers onder ons die dat denken.

    Positieve free cash flows en dividend zijn immers geen tekenen van een ongezond bedrijf.
  5. [verwijderd] 30 april 2015 21:43
    quote:

    Marmie Marmie schreef op 30 april 2015 21:29:

    Mensen die denken dat dividend onzin is... begrijpen het niet helemaal.Maar goed dit zijn vaak de gokkers onder ons die dat denken.

    Positieve free cash flows en dividend zijn immers geen tekenen van een ongezond bedrijf.
    En anders koop je er maar een Apple Watch van!

    Sorry beetje cynisch na zo'n dag....
  6. [verwijderd] 30 april 2015 22:49
    jeetje LinkedIn wordt ook al gedumpt.

    Best veel heftige reacties dit earningsseason. Gaat nergens meer over.
    Het begon allemaal toen we +2% deden op een waardeloos banencijfer

    En indd, dividend is een signaal vanuit het management dat het erg goed gaat met het bedrijf en in staat is om een deel van de cash uit te keren aan de aandeelhouders zonder in financiele problemen te komen.

    Daarnaast haalt het 'slack' uit het bedrijf en zorgt het ervoor dat het management scherp moet blijven, aangezien ze minder financiële middelen zullen hebben om eventuele verliezen op te vangen.

    Er is best veel geschreven over dividenden in academisch literatuur
  7. p1woord 30 april 2015 23:39
    Ik ben er geweest vandaag.Het bedrijf is enorm in beweging zowel aan de kosten kant als nog betere winst marges nu al opgetrokken naar 48% .ze zijn gewoon een van de allerbeste op hun gebied .de iWatch word ook een groot susses,ze leveren aan Samsung en apple ,cash in bedrijf loopt ook hard op.het hoge div ze zeggen het bedrijf loopt zo goed dat we de aandeelhouders(eigenaars) daar ook voor willen belonen .het bedrijf heeft daar geen last van want ze hebben een sterke kas en verdienen genoeg en hebben vertrouwen voor de toekomst.hhet zijn geen pochers.hun marges waren op 1 na hoogste in hun sector dus ze zijn gewoon erg goed
  8. Daniel30 30 april 2015 23:54
    Misschien heeft dit nieuws van vanochtend ook nog wel wat "schade" aangericht...

    STMicroelectronics verwacht lagere winst dan analisten

    Van onze redacteur uit het FD van 30 april
    Vandaag, 08:15
    STMicroelectronics, de grootste Europese chipmaker en tevens grote afnemer van Nederlandse chipmachinefabrikant ASML, voorziet in het tweede kwartaal lagere omzet- en winstmarges te behalen dan waar analisten vanuit gaan door een lagere vraag naar onderdelen voor in pc's. Dat meldt persbureau Bloomberg donderdagochtend.

    Het bedrijf, dat zijn hoofdkantoor heeft in Geneve, voorziet een verkoopstijging van 3,5% in het huidige kwartaal ten opzichte van de eerste drie maanden van het jaar. Dat komt neer op $1,76 mrd, waar analisten $1,84 mrd hadden voorspeld, aldus Bloomberg op basis van een peiling. STMicroelectronics verwacht een brutomarge van ongeveer 33,8%, analisten voorzien 35,1%.

    In het eerste kwartaal leed STMicroelectronics een nettoverlies van $22 mln, ten opzichte van $24 mln in dezelfde periode een jaar eerder.
  9. Daniel30 30 april 2015 23:56
    Ook nog uit het FD van 30 april:

    Besi voert resultaten sterk op in eerste kwartaal

    Job Woudt
    Vandaag, 07:30
    Update: vandaag, 07:47
    Besi, de toeleverancier voor de chipindustrie uit Duiven, profiteert van de opleving in de halfgeleidersindustrie en heeft de resultaten in het eerste kwartaal daardoor sterk weten te verbeteren. De omzet bedroeg €94,9 mln, meer dan een derde hoger dan in de eerste drie maanden van 2014 en 6,6% hoger dan in het vierde kwartaal van vorig jaar.

    Dat heeft Besi donderdagochtend voorbeurs bekendgemaakt. Topman Richard Blickman spreekt van 'wederom een sterk kwartaal' voor zijn bedrijf met 'solide' groei van de resultaten. De bruto bedrijfswinst (ebitda) bedroeg €24,4 mln, bijna de helft meer dan in het vierde kwartaal van 2014. De nettowinst daalde wel met ruim €2 mln tot €17,5 mln, maar deze daling werd veroorzaakt door een belastingmeevaller in het vierde kwartaal van vorig jaar. Dit keer was de belastingdruk normaal.

    Besi maakt machines die de productie van halfgeleiders verder ondersteunen. Het orderboek ontwikkelde zich gunstig, aldus de onderneming. Voor het tweede kwartaal verwacht Besi een verdere groei van de omzet met 10 tot 15% ten opzichte van de afgelopen drie maanden. De brutomarge hierop bedraagt tussen 46 en 48%, net ietsje lager dan de 48,2% die over de eerste drie maanden werd bereikt.
  10. Joseph185 1 mei 2015 08:53
    Wat een week. Woensdag en donderdag heb ik flink ingeleverd. En bijgekocht. Ik heb altijd geweten dat de koersontwikkeling van Besi spectaculair omhoog en dus ook omlaag kan. Ik denk ook dat alles al dubbel en dik ingeprijsd was de afgelopen maanden. Dan valt het nogal snel tegen. Ook is het een gevaarlijk aandeel door de dunne handel. Steeds weer zo een orderboek met koop en verkoop orders van 11 aandelen of zo die soms wel 10 cent uit elkaar liggen. Als 1 van de grotere wat winst wil nemen (omdat hij moet of elders meer kan verdien) dan ga je hard omlaag. De omzet donderdag was wel 4x zo hoog dan normaal. Dit zijn niet een paar kleine beleggers geweest. Het dividend is heel mooi maar je mag dit niet vergelijken met bijvoorbeeld Shell. De laatste keer dat Shell een dividend verlaagde was in WOII 70 jaar geleden toen de wereld in brand stond. Bij Besi kan het volgens mij wel makkelijker omlaag. Ik heb er alle begrip voor dat de CEO weinig zekerheid bied voor H2. Dit is gewoon een andere markt. Mijn conclusie. Ik houd mijn (eigenlijk te grote pakket) aan en ga de volgende tegenslagen fier tegemoet. UIt eindelijk is Besi een goed bedrijf. If you can't stand the heat? Stay out of the kitchen!
  11. [verwijderd] 1 mei 2015 09:29
    Ik behoor niet tot de slachtoffers van gister en ook niet tot degenen die de eerdere rit hebben meegepakt. Ik ben gister ingestapt 2/3e op 26,35 en later ook nog 1/3e op 25,17. Ik denk ook dat het allemaal wat overdreven is, Besi heeft op deze manier al een volledige correctie achter de rug. Die zou terecht zijn als de orders daadwerkelijk sterk zouden teruglopen, maar zelfs als Besi de rest van het jaar matig draait wordt de winst uit 2014 nog wel geëvenaard. Bovendien is er gewoon geen outlook gegeven. Er is naar mijn idee vooral sprake van speculatie over het einde van de cyclus. Dat er alleen maar meer apparaten zijn en bijkomen waar de chips in nodig zijn wordt even vergeten.
    Technisch kan een bodem ook niet ver weg zijn, al zou het aandeel op een slechte beurs wel nog wat verder teruggedrukt kunnen worden. We weten echter ook allemaal dat Besi op groene dagen ook zo maar 5% kan terugpakken. Dinsdag wacht ons sowieso het dividend en wat de koers daarna gaat doen zien we wel weer.
    Beleggers hebben sowieso een extra lang weekend om er over na te denken waarom ze gister eigenlijk hebben verkocht. Dat scheelt een trap na op de day-after.
  12. [verwijderd] 1 mei 2015 09:37
    ik denk ook dat er een aantal "slimme" particulieren van die stop-loss orders hebben ingelegd inzake BESI. Het is natuurlijk niet echt verstandig om dit te doen in een aandeel waarin de handel niet echt heel liquide is. Professionele partijen kunnen dan makkelijker de koers lager zetten door die "slimme" particulieren uit het aandeel te jagen. Stop-loss orders hebben al heel vaak tot onnodige grote koersdalingen/craches geleid. Echter in vele van deze gevallen zullen de koersen ook weer snel stijgen naar oude/normale niveaus.

    Grote jongens verdienen veel geld aan dit soort activiteiten. Je zag gisteren ook heel veel kleine transacties(rond de tien stuks) om de koers maar lager te zetten.Ik ben van mening dat je op korte en lange termijn goed geld kan verdienen aan een aandeel als Besi. Het is spot goedkoop t.o.v. van andere aandelen en heeft een goed dividend.Aan elke belegging hangt een risico.In de toekomst zal er steeds meer vraag zijn naar (betere) chips. Tevens zie ik de handelsvolume in een aandeel als BESI in de toekomst ook steeds meer toenemen. Het bedrijf keert al jaren goede dividenden uit en behaalt goede resultaten, tevens zal de omzet/winst (op korte) termijn behoorlijk groeien. Wie wil er niet zo'n aandeel? Ach ja vele mensen betalen liever 30 keer de winst voor ASML met een zeer laag dividend en alle bijbehorende risico's. Geef mij maar BESI!

    Rationeel denkend kan de koers alleen maar omhoog!!!!

1.026 Posts
Pagina: «« 1 ... 47 48 49 50 51 52 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Iets langer geduld met Besi

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links