Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel BAM Groep Koninklijke AEX:BAMNB.NL, NL0000337319

  • 3,896 26 apr 2024 17:35
  • -0,004 (-0,10%) Dagrange 3,860 - 3,932
  • 525.331 Gem. (3M) 1,4M

BAM Groep, December 2014

6.671 Posts
Pagina: «« 1 ... 162 163 164 165 166 ... 334 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 15 december 2014 18:05
    quote:

    Handelsreiziger schreef op 15 december 2014 17:55:

    [...]

    Dankjewel Suikerbos. Nu PH nog effe omhoog en we hebben een vette kerst.
    vette Kerst alleen voor de recente instappers. Voor al die anderen, de echte lt-ers, is het bloeden van de slachtpartij nog lang niet gestelpt.
    En Rabo, trek het je niet aan hoor de lach komt vanzelf weer terug. Mits we dat als diehards nog overleven natuurlijk. In 3 maanden naar de Filistijnen en in jaren weer terug op het begin.
  2. pardon 15 december 2014 18:14
    Project OV SAAL Zuidtak Oost als eerste op trede 4 van veiligheidsladder ProRail
    15 december 2014 - BAM Rail bv
    Project OV SAAL Zuidtak Oost als eerste op trede 4 van veiligheidsladder ProRail
    (Persbericht ProRail:) Utrecht, 15 december 2014 - OV SAAL Zuidtak Oost - een project van ProRail en BAM - heeft als allereerste organisatie in Nederland Trede 4 van de Veiligheidsladder van ProRail bereikt.

    Vanaf de start van het project OV SAAL Zuidtak Oost werkt de organisatie vanuit de veiligheidsfilosofie ‘OV SAAL leent mensen van hun thuis’. Naast een volwaardig veiligheidsmanagementsysteem wordt er continue geïnvesteerd in het vergroten van het veiligheidsbewustzijn van de medewerkers. De organisatiecultuur kenmerkt zich door het elkaar aanspreken op bewust veilig gedrag en het stelselmatig implementeren en evalueren van verbeteringen. Het bewust veilig werken wordt hierdoor ervaren als een eigen verantwoordelijkheid. Tot heden - na meer dan 1 miljoen gewerkte uren! - zijn de ongevalscijfers vele malen lager dan in de branche gebruikelijk is.

    Ambitie is gehaald
    Henk Post, projectdirecteur bij BAM: ‘Systemen, maar ook bijvoorbeeld sancties en beloning vormen hulpmiddelen om veiligheid beter georganiseerd te krijgen, maar dit is niet voldoende. Mensen moeten óók in hun hart geraakt worden. Zij moeten serieus genomen worden in hun overtuigingen en hun ervaringen; zij hebben daarom informatie nodig over nut en doel. De doeltreffendheid hangt uiteindelijk af van onze medewerkers. Daarvoor hebben we methodieken nodig die zowel rationeel als emotioneel een beroep op ons doen. Anders blijft een systeem een lege dop.’

    Christiaan Caan, alliantiemanager bij ProRail: ‘Als ProRail hebben we in de voorbereiding van het project een hoge veiligheidsambitie neergezet. We wilden graag het praten over veiligheid ontstijgen en echt iets gaan doen. Samen met BAM als opdrachtnemer hebben we de handschoen opgepakt en een eigen projectambitie gesteld van trede 4, in de volle wetenschap dat dit een heel serieuze doelstelling is die écht iets van ons allemaal vraagt. Ik vind het mooi om te zien dat het ons gelukt is om in samenwerking met alle betrokkenen in het project daadwerkelijk deze ambitie te bereiken.’

    Veilig werken aan het spoor
    Binnen de spoorsector heeft veiligheid de hoogste prioriteit. ProRail gaat voor een spoor zonder ongevallen. Dat betekent dat ook mensen die aan, op of voor het spoor werken zoveel mogelijk beschermd moeten worden. Met de Veiligheidsladder worden aannemers gestimuleerd om bewust veilig te werken. De ladder verdeelt het veiligheidsbewustzijn en -gedrag over vijf treden. Hoe meer verantwoordelijkheid, reflectie en investeringen in veiligheid vanzelfsprekend onderdeel zijn van de organisatie, hoe hoger de score. De score wordt bepaald op basis van zes bedrijfsaspecten: leiderschap en betrokkenheid, beleid en strategie, organisatie en opdrachtnemers, werkplek en procedures, afwijkingen en communicatie en audits en statistieken. De veiligheidsladder is een certificatiesysteem dat bedrijven die inschrijven op aanbestedingen van ProRail een gunningsvoordeel kan opleveren.

    BAM wil op internationaal vlak excelleren in veilig werken en tot de top drie van meest veilige Europese bouwondernemingen behoren. Er wordt gewerkt naar een open veiligheidscultuur, waarbinnen veiligheid nog beter bespreekbaar wordt en medewerkers elkaar actief aanspreken op (on)veilig gedrag.

    OV SAAL
    De mobiliteit in het gebied tussen Schiphol en Lelystad neemt de komende jaren flink toe. Hierdoor groeit het aantal treinreizigers en treinen in het gebied Schiphol-Amsterdam-Almere-Lelystad fors. Dat kan alleen als het bestaande spoor ten zuiden van Amsterdam (de Zuidtak) wordt uitgebreid en aangepast. Hiertoe realiseert ProRail het project OV SAAL.

    Met dit resultaat van trede 4 voor het projectdeel OV SAAL Zuidtak Oost is nu de gehele corridor OV SAAL Zuidtak gekwalificeerd op de Veiligheidsladder. Op 27 november wist het projectdeel OV SAAL Zuidtak West zich te kwalificeren op trede 3 van de Veiligheidsladder.

    Alliantie Amstelspoor
    BAM is door ProRail gecontracteerd voor het gedeelte van het project OV SAAL tussen station Amsterdam Zuid en station Duivendrecht. Zij werken hiervoor samen met ProRail in de Alliantie Amstelspoor. De Alliantie treedt op als ontwerpende partij, omgevingsmanager en gedelegeerd opdrachtgever. BAM treedt daarnaast op als uitvoerend aannemer van de verdubbeling van het spoor van twee naar vier sporen.
  3. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 15 december 2014 18:19

    15 december 2014 - BAM Woningbouw bv
    Bouw Compagnon gestart in Amsterdam Noord

    (Persbericht Blauwhoed:) Amsterdam, 15 december 2014 - In Amsterdam Noord zijn we gestart met de bouw van Compagnon: twintig eengezinswoningen en vier appartementen aan de B. Merkelbachsingel in de nieuwe woonwijk Elzenhagen. Compagnon is het laatste eengezinswoningenproject dat gerealiseerd wordt in Elzenhagen. Centraal in Compagnon stonden vier uitwisselbare woonconcepten voor dezelfde prijs, waardoor veel verschillende kopers een huis konden vinden passend bij hun levensstijl en gezinssamenstelling. De bouw van Compagnon wordt gedaan door BAM Woningbouw Amsterdam.

    De officiële handeling die de start van de bouw symboliseerde werd in het gezelschap van de kopers verricht door de heer Ivens, wethouder Bouwen en Wonen van de gemeente Amsterdam, samen met mevrouw Berends, portefeuillehouder Ruimtelijke ordening en bouwen, de heer Nijland van BAM Woningbouw Amsterdam en Eltjo Bouwman van Blauwhoed.
    Uitwisselbare woonconcepten slaan aan

    De grote keuzevrijheid die kopers met de vier woonconcepten hadden in Compagnon leidde tot een snelle verkoop; na de start verkoop begin 2014 waren binnen enkele maanden alle woningen verkocht. De woonconcepten, uitgewerkt door LEVS Architecten, zijn ontstaan in co-creatie en op basis van eerdere ontwikkelervaring in Elzenhagen van Blauwhoed.
    Elzenhagen

    Compagnon is één van de laatste projecten die gerealiseerd worden in Elzenhagen in Amsterdam Noord. Een groot deel van Elzenhagen is al gerealiseerd. Het is een populaire nieuwe woonwijk, met grotendeels eengezinswoningen die kenmerken vertonen van de typische Zaanse bouwstijl en Tuindorpstijl. Blauwhoed realiseerde in Elzenhagen eerder al de projecten Villa Azul, Villa Verde en De Groene Habitat fase 1 t/m 4.
  4. [verwijderd] 15 december 2014 18:35
    quote:

    €d_Modus Vivendi schreef op 15 december 2014 18:05:

    [...]vette Kerst alleen voor de recente instappers. Voor al die anderen, de echte lt-ers, is het bloeden van de slachtpartij nog lang niet gestelpt.
    En Rabo, trek het je niet aan hoor de lach komt vanzelf weer terug. Mits we dat als diehards nog overleven natuurlijk. In 3 maanden naar de Filistijnen en in jaren weer terug op het begin.
    De echte LT-ers. Whaha

    Je moet ergens beginnen, toch?
  5. Mr_Baldy 15 december 2014 19:20
    de daling van de AEX is weer eens lekker overdreven, je zie de VS al weer herstellen terwijl ze al zoveel vooruit zijn gelopen en men doet net alsof de VS het zoveel beter doet dan Europa, er zijn miljarden in die markt gepompt maar of het daar structureer beter van wordt vraag het me af.
    Het zou mij niet verbazen als de AEX morgen opeens weer een sprong omhoog gaat maken, hebben we nu ook al een aantal keren gezien dit jaar, even snel omlaag om vervolgens net zo snel weer omhoog te schieten.
    Als dit nu weer gaat gebeuren kan zich een omgekeerd hoofdschouder ontwikkelen met als nieuwe top 460 ben erg benieuwd. in dat geval zal BAM zeker 3+ noteren
6.671 Posts
Pagina: «« 1 ... 162 163 164 165 166 ... 334 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

BAM: sterk slotkwartaal opsteker voor nieuwe strategie

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links