Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Nederlandse problemen vragen andere aanpak'

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

11 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 13 november 2013 15:59
    quote:

    Rosser schreef op 13 november 2013 11:35:

    'Herstel eurozone stuwt groei wereldeconomie' volgens economen van de Rabobank. Wie heeft er nog cabaret nodig vandaag de dag? De humor ligt op straat...
    En alsof de Rabobank zelf niet slecht is voor de economie met al hun manipulatie ten koste van de klanten, het hele vertrouwen in de banken ondermijnend.

    We hebben veel te veel van dit soort types rond lopen, overbetaalde oude economie zwetsende van zichzelf vol zittende ego's.
  2. [verwijderd] 13 november 2013 17:00
    Toch hebben de heren gelijk, dat als je steeds weer koopkracht weghaalt aan de onderkant, dat je dan de binnenlandse bestedingen vermoordt. Vrijwel elke Euro die de onderkant er bij krijgt, komt direct ten goede van de binnenlandse bestedingen. En die miljoenen die de bovenlaag er wel bij krijgt; tot hoeveel extra binnenlandse consumptie leidt dat?
    En het zou allemaal best kunnen als we bij het uitdelen van alle subsidies als stelregel zouden hanteren: heb je die echt nodig of kun je ook wel zonder. Waarom krijg ik -met een vermogen en een (kunstmatig) klein inkomen- gewoon zorgtoeslag uitbetaald? Waarom wordt hypotheekrenteaftrek toegestaan aan mensen met veel vermogen? Waarom verdwijnt de landbouwsubsidie van Europa naar Nestlé, Shell en het Engelse koninklijk huis?
  3. [verwijderd] 13 november 2013 17:17
    Rabobank, verlaag je veel te hoge hypotheekrente vanaf 1 januari voor iedereen met 1% tot 1,5%!
    Hiervan gaan de hyotheekemers verplicht een half procent aflossen en het andere gedeelte is vrij te besteden.

    Moet je eens kijken hoe de economie een boost krijgt!!
    Al jaren houden jullie de rente kunstmatig te hoog!!!
  4. [verwijderd] 13 november 2013 20:19
    quote:

    *Justin* schreef op 13 november 2013 18:10:

    Toch heeft Rabo wel gelijk. In Duitsland hebben ze de ambtenarensalarissen omhoog gegooid en niet ingezet op loonmatigingen. Dankzij bestedingen krijgt het rijk voldoende binnen (BTW) om de begroting rond te krijgen.
    Als je de publieke sector salarissen omhoog gooit om meer belasting binnen te krijgen dan is je post aan uitgaven aan lonen van de overheid vele malen groter dus dat is per saldo zeker negatief voor de inkomsten van de overheid.

    Niet dat de ambtenaren geen salarisverhoging zouden moeten krijgen maar de overheid kan beter kijken hoe ze meer mensen aan het werk krijgt en dat die mensen ook het geld in Nederland uitgeven en niet per enveloppe naar polen bulgarije of roemenië sturen.
    Dat werkt dubbel positief voor de overheid omdat de uitgaven afnemen door lagere uitkeringen en de inkomsten toenemen aan belastingen over de uitgaven in Nederland.

    Maarja, dat is niet zo politiek populair dus dat doen ze ook weer niet.

    En dan niet het gezeur van de luie Nederlanders dat ze dat werk niet willen doen, dan ook geen uitkering of bijstand, moet je eens zien wat die banen snel gevuld zijn.

    Geef de buitenlanders geen ongelijk dat ze hier hun heil zoeken maar je moet vanuit Nederland kijken en het beste met jezelf en de mensen voor hebben en niet jezelf onnodig lopen snijden.

11 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links