Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

"Excellentie, wat zegt u nou?!"

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
Arend Jan Kamp

Auteur:

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. peter545 4 januari 2013 11:19
    Dat er verlies geleden zou worden op de ABN, was al zeer snel duidelijk. De overname was echter noodzakelijk. Toenmalig minister van Financiën (dhr. Wouter Bos van de PvdA)(neen, ik ben geen PvdA-stemmer) heeft toen uiterst discreet, snel en deskundig gehandeld. Had hij anders gehandeld, dan zou er complete paniek onder de bevolking zijn uitgebroken.
    Of het bevalt of niet: dat verlies dient bij de staatsschuld opgeteld te worden.
    Het liberalisme (= markt regelt alles vanzélf heeft 100% gefaald: de regering heeft de banken moeten redden en de belastingbetaler moet betalen.
    In Nederland zit de VVD sinds 1977 tot heden constant in de regering (op twee periodes na). Hierdoor hebben de rijkeren hun macht ook nog ongebreideld op politiék terrein uitgebreid, vooral gesteund door de liberale EU. Juist door dit liberalisme zijn de toplonen geëxplodeerd tot ongekende hoogte met absurde bonusregelingen. Des te hoger de winsten, des te hoger werden de topsalarissen en bonussen voor de topmensen. Om die winsten omhoog te stuwen, werden enorme risico's genomen met gevolg: de bankencrisis en zelfs de wereldwijde(!) economische crisis.
    Kortom: het liberalisme heeft definitief gefaald en is zichzelf voorbij gerend. Het is hoog tijd voor een socialistische regering (neen, ik ben ook geen socialist), zodat de gewone man/vrouw het meer het zeggen krijgt.
  2. [verwijderd] 7 januari 2013 20:25
    @peter545
    sssst.... liberalisme gefaald? ja, maar je mag dat niet zeggen... voorlopig stemt 3/4 NL liberaal (PvdA is gewoon alternatief liberaal) hoezo heeft t liberalisme dan gefaald? principes? die zijn leuk voor de studieboeken! banken en politici houden elkaar in n (wurg?)greep?! daar liggen de toekomstige banen voor onze heren... ze kijken wel uit de bankensector aan te pakken. bovendien: worden de bankenregels nu (mede) versoepeld omdat de NL staat anders (ingeplande inkomsten) bijna 400 mln dividend van ABN AMRO misloopt? koehandel.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.