Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel BE Semiconductor Industries AEX:BESI.NL, NL0012866412

  • 122,600 3 mei 2024 11:57
  • +2,200 (+1,83%) Dagrange 121,500 - 123,650
  • 123.081 Gem. (3M) 525,8K

BESI JUNI 2012

88 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 7 juni 2012 16:30
    Besi moves in a mysterious way. Ik heb nog nooit meegemaakt dat Besi op nieuws uit de sector reageerde. Zelfs op eigen bedrijfsnieuws wordt niet gereageerd,dus waarom op nieuws van andere bedrijven? Ze ontwikkelden de beste machines ,sneller en preciezer.Ik heb geen enkele reactie vernomen.
  2. kaasbaas 7 juni 2012 16:38
    Als ik het bericht van Samsung lees kunnen de cijfers van Besi de rest van het jaar niet anders dan uitstekend zijn.

    ....... Samsung zegt een explosieve toename van de vraag naar dergelijke chips te voorzien, gezien de stijgende productie van mobiele telefoons en tabletcomputers. Volgens de jongste prognose van marktonderzoekerGartner zal de markt voor microprocessoren voor smartphones dit jaar meer dan verdubbelen.
  3. [verwijderd] 7 juni 2012 16:41
    quote:

    starter83 schreef:

    [quote alias=Kampie id=6314020 date=201206071232]
    Het is weer een moeizame dag voor Besi. Positieve stemming op de beurs maar Besi staat weer rood. Ze hebben niet door hoe goedkoop Besi eigenlijk is.
    Vandaag weer een bod op Hitt. Zo gaat er weer een fonds van de beurs.De een na de ander komt langs om een slag te slaan ,want de Nederlandse bedrijven zijn spotgoedkoop.Wanneer is Besi aan de beurt om overgenomen te worden?Hoeft niet lang meer te duren.
    [/quote]

    een overname zou natuurlijk de ideale oplossing zijn, maar ik heb toch het idee dat Blickman en co daar vast allerlei beschermingsconstructies voor hebben. Ze hebben toch duidelijk aan gegeven zelf over te willen nemen en niet overgenomen te worden.

    Indien er echt een mogelijkheid was op een vijandig bod, zouden ze toch wel meer doen om de beurswaarde omhoog te krikken?
    Bedoel je te zeggen dat Blickman en Co geen rekening houden met een (vijandige) overname omdat zij anders de koers wel omhoog zouden krikken? De ervaring leert dat het er tenslotte altijd omgaat hoe het management er uitspringt.De stand van de koers is secundair.
  4. [verwijderd] 8 juni 2012 00:08
    Ik bedoel te zeggen dat er waarschijnlijk wel een aantal plannen/beschermingsconstructies aanwezig zijn.

    Ze hebben duidelijk aangegeven niet overgenomen te willen worden en te geloven in hun eigen filosofie.

    Naar mijn mening is de huidige beurskoers een gevaar, daar BESI zwaar ondergewaardeerd is. Daar Blickman en co weinig doet om de beurskoers omhoog te krijgen, ga ik er van uit dat ze zich al lang hebben ingedekt tegen een eventueel vijandig bod.
  5. totoo 8 juni 2012 00:10

    kaasbaas..
    wat betreft je vraag over klant SAMSUNG (wat overigens 3 ster betekent)
    info is daar ..zoekt en gij zult vinden


    De omzet in zijn eerste kwartaal viel wel 20% terug tot 55,8 miljoen euro. Zo'n sterke terugval had het concern eind vorig jaar gemeld. Netto hield Blickman door valutaeffecten twee ton over, tegen 3,4 miljoen euro vorig jaar.

    De orderportefeuille voor het tweede kwartaal van dit jaar gaat echter 'enorm sterk' naar 84,2 miljoen euro, ziet hij in de boeken.

    Koersstijging

    De koers van het aandeel steeg daarop woensdagochtend.

    Het concern versterkte zijn kaspositie, ondanks de uitkering van dividend, in een jaar van 7,7 miljoen naar 70,4 miljoen euro. Dat geld is beschikbaar voor overnames, zegt Blickman. ,,Besi heeft zes overnames gedaan, op de timing is geen peil te trekken. We kijken secuur naar verbreding en versterking van de organisatie."

    Apple

    ,,Vooral de orders voor smartphones en tabletten van onze klanten nemen sterk toe, alles gedreven door consumenten", aldus Blickman. ,,Daarmee doen we het beter dan het marktgemiddelde. Apple's kwartaalcijfers bevestigen die trend in de sector alleen maar."

    Namen mag Besi niet noemen, maar alle grote toeleveranciers van Apple en Samsung zitten bij het bedrijf uit Duiven aan tafel. Dat won 5% marktaandeel.

    ,,Als alles doorgaat wat we nu zien", zegt de bestuursvoorzitter, ,,hebben we 3% van het wereldmarktaandeel gewonnen in deze sterke sector. Dat is toch aanzienlijk. Daarmee ziet er nu ook voor de rest van 2012 goed uit. We zijn in een jaar tijd door het dal van omzetreductie gekomen."

    Azië

    Een soortgelijke dip maakte Besi, dat in 1995 naar de beurs ging, eerder mee. Besi blijft sterk cyclisch georganiseerd, zegt Blickman. Het huurt daartoe personeel en machines in bij orderpieken, stoot die ook weer af bij een afname van orders.

    ,,We hebben in 2010 laten zien dat we die sterke stijging van orders aankunnen", zegt Blickman.

    Besi verplaatste een deel van zijn productie naar China en Maleisië.

    ,,Die productie van onze machines gaan we in tempo doorzetten", kondigt hij aan, ,,onze kosten dalen daardoor. Zelfs met een omzetdaling van nu 40% komen we daardoor nog keurig in de zwarte cijfers uitkomen."

  6. [verwijderd] 15 juni 2012 17:34
    Net terug van een weekje vakantie.Het lezen van de postings was snel gebeurd.Drie voor een hele week gaf al aan dat er niets gebeurd was.
    De koers is gezakt maar daar had ik al rekening mee gehouden.Als de koers meer dan 3% op een dag stijgt gaat hij in de dagen erna geheid naar beneden.
    De koers beweegt zich nu al 5 maanden tussen de €5,40 en €5,70.Dat gaat wel vervelen.Hopelijk gaat dit ook de grootaandeelhouders de keel uithangen.Ik hou er rekening mee dat het tot 26 Juli stil blijft.Misschien dat de cijfers dan een impuls geven.
    Het inkoopprogramma zal ook niet worden gestart totdat men bij Besi weet of er een overname gedaan kan worden of niet.Dus voorlopig sudderen we door. Ik hoop wel op een beetje meer leven op het forum.
  7. [verwijderd] 16 juni 2012 12:02
    quote:

    Kampie schreef op 15 juni 2012 17:38:

    Ik zie net dat we na een hele dag in het groen gestaan te hebben toch rood eindigen.Er zijn mensen die een verschrikkelijke hekel aan Besi hebben .Dumpers zijn stumpers.
    Maar vrolijk wordt je er ook niet van, wacht wel de cijfers af die erg goed zullen zijn? De koers zal dan wel weer oplopen dan dump ik de hele handel.
  8. [verwijderd] 19 juni 2012 12:32
    quote:

    VOORTS schreef:

    645 stuks verhandeld geen beursnotering waardig als je het mij vraagt wat een armoe,blickman wordt eens wakker man.
    Het is inderdaad een schamele vertoning.De bieders zijn het laatste half jaar verwend en lui geworden.Zij blijven gewoon wachten tot er weer een later langs komt die geld nodig heeft en zijn stukjes voor een koopje op de markt gooit.Tot nu toe hebben zij gelijk gekregen.Hoe lang dit zo door gaat weet niemand.
    Ik las dat je je aandeeltjes binnenkort ook gaat verkopen .Ik hoop dat je er nog wat winst op maakt.Ik kan mij amper voorstellen dat de verkopers van de laatste tijd nog winst hebben gemaakt.
  9. [verwijderd] 19 juni 2012 14:05
    quote:

    VOORTS schreef:

    Begrijp niet dat er niet een grote partij op staat die zegt kip ik heb je.
    Krijgen er ook nog €2,-p/a cash bij.
    Je ziet het ,Voorts. Er komt altijd een later langs die ze kwijt wil.Geen wonder dat er nooit meer een bestens koper is. Gewoon wachten dan krijg je ze ook.We staan weer 5 cent lager op een positieve beurs.
88 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links