Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

JP Morgan Chase lijdt miljardenverlies

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 s.lin 12 juni 2012 16:20
    'Top JP Morgan wist van riskante praktijken'
    Dinsdag 12 juni 2012 om 15:21:37
    (Novum) - Een aantal bestuurders van de Amerikaanse bank JP Morgan Chase wisten ruim voor het miljardenverlies van begin dit jaar dat er in het Londense kantoor van de bank op een riskante manier gehandeld werd. Dat meldt The Wall Street Journal dinsdag.

    De krant baseert dit op interviews met leden van de Chief Investment Office van JP Morgan. Dat is de afdeling die verantwoordelijk was voor het verlies van twee miljard dollar (1,59 miljard euro) op een derivatenportefeuille in de eerste drie maanden van dit jaar. Na de bekendmaking van het verlies een maand geleden werd de financieel verantwoordelijke, Ina Drew, ontslagen.

    Vanaf 2010 probeerde de bank de handelaren op het kantoor in Londen al in het gareel te houden. Uiteindelijk heeft de bank ervoor gekozen de verliezen bekend te maken, in een uiterste poging de Londense handelaren te beteugelen
  2. forum rang 4 s.lin 13 juni 2012 18:00
    Bankiers JP Morgan moeten salaris inleveren
    13 juni 2012 om 17:16:34
    (Novum/AP) - Medewerkers van JP Morgan die verantwoordelijk zijn voor het verlies van twee miljard dollar (1,6 miljard euro) op een derivatenportefeuille moeten waarschijnlijk salaris inleveren. Dat zei bestuursvoorzitter Jamie Dimon van de bank woensdag in het Amerikaanse Congres.

    De topman hield tijdens de zitting, die later begon door protesten van demonstranten, vol dat de derivatenportefeuille bedoeld was om de bank in te dekken tegen risico's, en niet om snel geld te verdienen. Volgens Dimon heeft JP Morgan vorig jaar een risicomanagementstrategie ingevoerd. Die werkte echter averechts, met het handelsverlies als gevolg.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links